Słuchawki do PC gier 3-3,5k

Cześć, szukam słuchawek TYLKO do gier PC. Mam bezprzewodowe Steelseries Arctis Nova Pro Wireless, ale mi się znudziły.

• 3000-3500zł
  • Mogą być używki
  • Kabel lub bezprzewodowe
  • NIE muszą mieć mikrofonu!
  • BEZ konieczności zakupu wzmacniacza (chyba, że w tej kwocie)

Mam na oku Audeze LCD-2C Classic + ZEN DAC v2.
Wiem o AceZone A-Rise, ale one ponoć pod fpsy…

Rozumiem, że podłączanie do komputera, bezpośrednio?

Muzyka też, czy tylko gry, w sensie czy ma to jakiś brzmieć, a jak tak, to jaka jest preferowana.

Ile godzin że słuchawkami na uszach, i czy mają odcinać od otoczenia, czy trochę, czy raczej nie?

Słuchawki do 3500 kafla to tylko takie są :laughing:
https://www.x-kom.pl/p/225372-sluchawki-przewodowe-sony-mdr-ex15lp-rozowe.html

TYLKO gry na PC. 4-5h dziennie. Pełne lub półpełne odcięcie. Podłączenie do płyty głównej (obecnie ASRock x670E) lub coś małego w stylu Zen Dac v2

Rozumiem, skoro tylko do grania, to ta kwota jest zbyt wysoka. Owszem, można wydać więcej, ale to tak, wydać, aby wydać. IMHO dobrze sprawdzają się EPOS I SENNHEISER GSP 370. Są tanie, zjadają te wszystkie śmieci Steeleries i podobne Manty. Te są bezprzewodowe, więc nie potrzebują nawet karty muzycznej, mają swój przetwornik i to całkiem przyzwoity. Akumulator wytrzyma do 100 godzin, mikrofon jest z redukcją hałasu.
Dźwięk masz nastawiony typowo na gry, czyli wiesz, jak się da głośniej, to słuchać jak się ktoś skrada w niektórych grach. Jednocześnie, nie brakuje im pasma i są zrobione jak należy z punktu widzenia akustyki.

Wykonanie średnia, wyższa półka. Nie top. ale jest ok. w przeciwieństwie do 300-302, te są fatalnie wykonane gorzej.

Kolejna ciekawa według mnie propozycja to AKG HSD 271. Tutaj masz kabel. Wykonanie jest po prostu bardzo dobre, konstrukcja niby zamknięta, ale bardziej półotwarta. Masz przycisk na nich do wyciszania, stare, przydatne całkiem rozwiązanie, kto zna AKG, ten kojarzy. Przewody są wymienne, gąbki itp. tak samo.

Jak chcesz zbliżone dźwiękowo, ale tańsze to K272 HD. Jeśli chodzi o dźwięk, to są słuchawki studyjne, średniej klasy. Mają jak na ten segment, naprawdę dopracowany zakres audio i jak ktoś wie co to oznacza, to bez sensu opowiadać kocopoły. Łatwo je napędzić z byle karty muzycznej, nawet bez wzmacniacza bas będzie jak trzeba. Solidne, profesjonalne narzędzie.

Przy okazji wątku się dopytam.
Czy to prawda, że słuchawki muszą się „wygrzać” i jeżeli tak, to czy dotyczy to każdych słuchawek?

ciekawie wyjaśnione Wygrzewanie słuchawek - jak, czym, dlaczego? - Audiofanatyk.pl

Wszystkie przetworniki oparte o membrany i cewki potrzebują trochę czasu aby wyrobiło się zawieszenie, wytarły ewentualne drobiny lakieru na cewce, ułożyła ciecz magnetyczna, jeśli to taki model. Dotyczy to też ośników, nawet takich tanich.Zwykle w dobrej klasy sprzęcie, wygrzanie doprowadza do stabilizacji parametrów i ogólnego lepszego brzmienia, w przypadku jakiejś padliny może być odwrotnie.

Ktoś? Coś? Przy całym szacunku dla #wasabi1084 - szukam dalej. Ciężko mi ogarnąć, że używki za 500zł będą znacząco lepiej grały od obecnych. AKG? no może. Może Audeze Maxwell?

Audeze Maxwel taką mają recenzję…

Przecież Steelseries, to barachło. Modele za 600zł-700zł nawet nie podchodzą pod najtańsze AKG czy Sennheisery.

Gdzie ta recenzja? To jakiś tekst dziecka, z którego wynika jedynie to, że przeczytał jakieś recenzje, gdzieś kiedyś i nie załapał za wiele.

A ktoś miał do czynienia z tymi słuchawkami?
https://www.x-kom.pl/p/442301-sluchawki-przewodowe-denon-ah-d5200.html
Sam mam słuchawki w drewnie, obecnie drugą ‘sztukę’ tylko że trochę tańsze i innego producenta. Nigdy w życiu słuchawek z plastiku XD

Kup sobie Grado.

Co do materiału, to bez znaczenia. Bywają świetne słuchawki z tworzywa i fatalne z drewna czy metalu i na odwrót. A przy słuchawkach do grania to trochę tak, jakby szukać spojler za 50 000zł do Fiata 125p.
Każde słuchawki firmowe, trochę lepszej klasy, będą aż za dobre. Takie tematy są zwyczajnie farsą.
To dokładnie takie same rozkminy, jakby laska pytała, czy jak kupi sobie garnek do gotowania za 5000zł, to rosół z kostek Winiary wyjdzie jej ■■■■■■■■■,… A do tego pozostawała by głucha na sugestie, że do dobrego rosołu potrzebuje kurę, wołowinę z kością, zwyczajny, solidny garnek z grubym dnem, czas itd…

-Serio? No coś mi się nie wydaje, że w moim super, elektronicznym garnku za kilka tys i wyjdzie rosół gorszy niż w babci starym, żeliwnym garnku za 100zł.

Nie popadaj w skrajności…Nie wmawiaj sobie i innym, że słuchawki za 500zł będą tak samo „dobre” jak za 3500…JA wiem, że większości graczy wystarczają słuchawki za 200-500 zł albo tańsze. Ja mam budżet ok. 3500, oczekuję lepszego dźwięku niż w obecnych. Na chwilę obecną uważam, że Audeze Maxwell to moje minimum, a zastanawiam się nad AceZone A-Rise (szukam ICH recenzji w grach innych niż FPS).

…bo za tyle słuchawki wystarczą, by z gier wyciągnąć maks. Jaki ty chcesz lepszy dźwięk osiągnąć? Podpinając słuchawki do płyty głównej i odczytując cyfrowy sygnał?

Słuchawki, które rzekomo bierzesz pod uwagę (bo ja uważam, że zwyczajnie trolujesz) to słuchawki typowo turniejowe, które cenione są za odcięcie od otoczenia. Sam w pokoju siedząc i grając co chcesz wytłumić?

Pomyliłeś fora idź na takie dla audiofila. Tam zasugerują Ci, że dźwięk bez złotych kabli to nie dźwięk tylko pierdzenie - powodzenia w wyrzucaniu pienię… a przepraszam w zakupach.

Wyrzucanie pieniędzy, a przepraszam - MOJE zakupy to MOJA sprawa. Napisałem też o wzmacniaczu słuchawek, np. ZENDAC v2 (lub teraz v3). Do tego np. słuchawki Audeze Maxwell lub bardziej „muzyczne”- Sennheiser HD 660S2…według ciebie będą „grały” tak samo jak Manty czy inne używki za 300zł. Nie wiem czy gratulować czy współczuć…

Manta czy inna śmieciowa marka wypadnie źle. Ale takie…
SENNHEISER HD 540 Reference - słuchawki przewodowe otwarte Pruszków • OLX.pl
…Twoje Audeze Maxwell zdeklasują. A i tak uważam, że szukanie „audiofilskich” doznań w grach to głupota.
Może i poczujesz różnice w odsłuchu na „drogich” słuchawkach, ale tylko i wyłącznie przez autosugestie, że drogie to lepsze.

Jestem po odsłuchu i blind testach. Testowałem na złączach płyty głównej i na wzmacniaczu FiiO K7. Mój PC, moje gry, moje uszy, mój pokój i ustawienia gościa, który 17 lat odpowiadał za nagłośnienie Opery Śląskiej. Czytał też Wasze opinie…2 z Was powinno zostać przy walkmenach, że zacytuję. Dla innych, którzy będą szukali i tv 65" za 2500 zł z marketu - NIE da takiego samego obrazu jak OLED 85" za 20.000 zł + pro kalibracja. To samo tyczy słuchawek…Testowałem:

• Noble FoKus Apollo
  • Sennheiser HD 660S2
  • Focal Azurys
  • Jakieś „gamingowe” za 200zł i moje Steelseries Arctis Nova Pro (obecnie nowe od 800-1400zł)

Jak to grzecznie napisać…„materiał bez znaczenia, cena bez znaczenia, te za 500 takie same jak te za 2000, spojler do Fiata…”.

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, przepraszam, nie mogłem się oprzeć. Zamówiłem Maxwelle, do końca weekendu mam Noble. Jak Maxwelle nie będą mi pasić - zostaję przy Noble FokuS. :eyes: :clown_face:

To wywaliłeś kasę w błoto - do tego się tym chwalisz.

Jeśli myślisz, że komukolwiek tu zaimponowałeś to dowodzi tylko tego jak durny jesteś.

Założyłeś wątek, by wybrać słuchawki, które sam wybrałeś i z wszystkimi się kłócisz jaki to mądry jesteś. Teraz zmyślasz jakiegoś gościa…

buhahaha

Żałosny jesteś Ty!

Wybrałeś jakiś szajs za 1500 zł i jeszcze się tym chwalisz :man_facepalming: