Smartfon do 2000 zł?

Jaki Waszym zdaniem jest najlepszy smartfon do ~2000zł z możliwie najlepszym aparatem ?

Ja zawsze miałem Huawei i myślę, czy nie przejść z Huawei P20 na Huawei P30…

1 polubienie

A czy przypadkiem Hujajej nie stracił wsparcia Google? Jeśli tak, to nie wiedzę sensu kupowania smartfonu, który nie ma funkcji smart.

Można usługi Google dograć:

I mieć nadzieję, że przy pierwszej aktualizacji coś nie klęknie? Dziękuję Ci bardzo. Jak się ktoś lubi bawić w kotka i myszkę, to ja nie bronię, ale byłbym daleki od polecania tego innym.

P30 chybaa wsparcie jeszcze.

Owszem ma.
Zakaz dotyczy nowszych modeli.

1 polubienie

Więc jest coś lepszego niż P30 ? W cenie ~2000zł?

Z lepszym aparatem? Niet.

Taka przesiadka to nie przesiadka, a mieszanie pieniędzy z błotem, nie masz co robić z kasą to podam numer konta.

Zaproponuj kolego coś innego.

https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/huawei-p20-vs-huawei-p30/
Tak jak mówię, zmienić telefon, żeby zmienić to chyba bez sensu.
Masz wolne 2 tysie to kup maseczki, płyn antybakteryjny i oddaj do pobliskiego szpitala. Dziwi mnie, że ludziom tak łatwo przychodzi wydawanie kasy, żeby mieć coś o 5% lepszego tracąc na tym tysiaka (nie ważne że nie zobaczą różnicy).

A gdybym się zapytał 3msc temu?

A pomyślałeś, że obecny mój telefon może być w opłakanym stanie i muszę kupić coś innego czy chcę czy nie?
Huawei P20 ma już swoje lata i wiadomo, że lepiwj kupować coś nowszego.

Myślałem nad Huawei P40 (nie lite), ale nie da się nigdzie kupić a cena też chyba będzie w okolicach 2tys.

Bo jeszcze nie było premiery.

Czyli niem ma nic ciekawego za 2000zł ?

Pojawił się już P40, P40 Pro, oraz tańszy P40 Lite.

Telefon z najlepszym aparatem w tej cenie to wcale nie p30 tylko mi note 10 tylko tam postawiono na mały kompromis wydajnościowy.

P40 stracił
Możesz kupić Honora 20 tanio jest teraz

Mate 20pro będzie doskonałym wyborem. Świetny aparat i wciąż aktualizowany os.

Honor to Huawei, tylko w innej obudowie pod inną nazwą. Cena 799zł za smartfon Honor 20 Lite 4/128GB faktycznie zachęca do zakupu. Jeszcze jest większy Honor 9x 4/128GB jak ktoś lubi duże Smartfony. Z małych poręcznych poprzedni Huawei P30 jest smukły i elegancki. Ekran jest wielkości 6,1", więc zależy kto czego oczekuje, ponieważ w budżecie do 2k można mieć Samsunga A71 z ekranem 6,7" i baterią 4500mAh.

To może koledzy coś mnie podpowiecie? Używam S7, szukam smartfona który koniecznie posiada:

• lepszy aparat niż S7
  • ekran AMOLED (płaski)
  • IP68
  • skaner odcisku palca w ekranie
  • wymiary max: 150-152mm x 70-72mm (kompaktowy)

Samsung s10e ma za małą wartość dodaną w stosunku do ceny, S10 nie-ergonomiczne przyciski boczne oraz słaby skaner, S20 jest za drogi i ma problemy z przegrzewaniem. P30 Pro ma zaokrąglony wyświetlacz, większość Xiami jest za duża gabarytowo, podobnie jak One+ … jestem trochę w kropce. Ogólnie S7 spełnia moje oczekiwania ale widzę, że z aktualizacji, na aktualizację jest coraz wolniejszy.