Odnoszę wrażenie że jednak mi system zwolnił,możliwe że za dwa dni jak już wszystko zostanie poukładane przez dysk,zrobienie defragmentacji,wyczyszczenie rejestru przywróci normalną prędkość działania systemu,bo na przyspieszenie nie liczę.
Mi za to SP2 się nie zainstalował
Pokazało mi komunikat że SP2 nie został zainstalowany , trwa przywracanie i wszelkie zmiany zostaną wycofane.
Po restarcie nadal mam SP1
Ściągane przez Windows Update …
Pobieram teraz jeszcze raz …
ja czy to na xp, czy vista czy nawet 7 zawsze mam problem z jakąś aktualizacją, ściągnąłem ręcznie.
A ja mam problem, zniknęły u mnie z traya ikona baterii i sieci na laptopie. Czy ktoś wie co z tym można zrobić?
P.S. Mam pytanie czy ktoś wie gdzie na stronie toshiby są sterowniki do płyty głównej?
Czy aby zainstalować sp2 trzeba mieć sp1?
tak
dzięki, m$ robi na złość tylko klientom
Ja ze strony MS ściągałem, a nie przez WU na pełnej prędkości, przed chwilą
Właśnie się instaluje
Mi cały czas pluje błędem 0x80004005 …
I nadal nie mogę zainstalować SP2 …
Zauważyłem, że po instalacji SP2 system zajmuje więcej pamięci, np. explorer.exe. W chwili obecnej system łyknął już 980 MB.
Po paru testach benchami i ogólnym wrażeniem, przesiadam sie na 7 ke.
Ten Sp2 to totalny fail, beznadzieja i żal.ru.
Od czego by tu zacząć.
Po instalacji, system zżera więcej ramu.
Pojawiają się w sumie 4 nowe procesy (przynajmniej u mnie, a mam sporo usług wyłączonych).
System bootuje się 3 sekundy dłużej, wydajność w grach spadła, spadła wydajność dysku (3-5 mb różnicy w stosunku do starego wyniku - średnia prędkość odczytu).
Do tego pojawiają się jakieś dziwne crushe. Xfire powoduje zamykanie niektórych gier, monitor EVGA precision tak samo.
W niektórych programach włącza się pinkolony DEP i zamyka aplikacje.
Co to do jasnej ciasnej ma być .-.
Czas powitać Win 7.
Wczoraj też miałem błąd tak samo jak użytkownik Pangrys ale dzisiaj wszystko się ładnie zainstalowało ALE… po restarcie nie mam dźwięku i za cholerę nie wiem jak to naprawić, mam dźwięk w słuchawkach ale w głośnikach już nie, sprawdzałem i zmieniałem wszystkie opcje w ustawieniach karty dźwiękowej (Realtek) bez skutku…
Miałem to samo, podociskałem kable, reinstal sterowników i non stop to samo było.
Mi pomogło to :
Odłącz słuchawki, w sterach zaznacz “enable popup when deviced plugged in”, podłącz słuchawki. Po komunikacie zaczęły mi działać głośniki.
Tez posiadam kartę z Realteka.
Neth u mnie ten sposób nie pomaga…
edit: Już działa.
Natomiast mi instalowanie tego SP 2 nie przyniosło korzyści, system działa tak samo jak wcześniej
widzę, że każdemu inaczej zachowuje się vista sp2. Jednym zwalnia, innym bez zmian a u mnie przyspieszyła, co prawda minimalnie ale momentami widać różnicę w działaniu systemu. Czas uruchamiania się systemu bez zmian czyli za długi ale po uruchomieniu wszystko inne działa szybciej, zarówno uruchamianie innych aplikacji jak i samo korzystanie z nich. Ciekawe jak będzie sytuacja wyglądała z w7 jak już ostatecznie wyjdzie
Mi też chodzi bez zmian.
PS. Czy Wam też ten SP ważył tylko ok. 80 MB? Mam Vistę Home Premium.
u mnie to “cudo” ważyło około 500 mb, a po zainstalowaniu to nawet nie wiem, nie zwróciłem uwagi ale na pewno zjadł sporo.
TAK u mnie też ważyło 80 mb.
Umnie nie ma żadnej rużnicy między sp1 a z sp2
U mnie po zainstalowaniu Service Packa 2 niby zżera mniej ramu bo tylko 35% z 4 GB wcześniej zżerało tak między 45 a 50 % i to tyle plusów.
System znacznie dłużej się odpala. Po tym jak sie pokazuje że ładuje Vistę pojawia się czarny ekran i trwa to kilkanaście sekund. Dopiero po tym czasie pojawia się okno zapraszamy. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem??