Witajcie. Przepraszam za być może głupie pytanie, ale proszę o odpowiedzi. 2 dni temu robiłam reinstalację system. Zainstalowałam już sp1, a jak do tej pory w WU nie mam aktualizacji pozwalającej zainstalować sp2 i samego sp2 też. Nie wiem czy po prostu muszę poczekać i samo się pokaże, czy problem jest inny?
U mnie dopiero się pokazał, jak zainstalowałem ostatnią łatkę krytyczną Nie masz jakichś ważnych, zaległych aktualizacji?
Nie mam. Mam 2 aktualizacje zakończone niepowodzeniem, w informacji dotyczących błędu pisze, że została zainstalowana nowsza wrsja poprawek. to są numery tych poprawek które się nie zainstalowały : KB937287 i KB943055.
ten sp2 nic nie poprawil przynajmniej u mnie
SP1 jak najbardziej, SP2 wedle uznania,a wręcz nic specjalnego…
przed instalacją miałem wolne 78 GB na “C” a po instalacji 119 GB :o
nie wiem jakim cudem ale fajny bajer 31 GB
tyle ja zauważyłem
może usunęło CI punkty przywracania systemu?
Muszę sprawdzić bo wiem, że plików hibernacji mi nie usunęło ponieważ nie korzystam z tej opcji.
Koledze, któremu radziłem zainstalowanie SP2 zwolniło 26 GB
Dla uwiarygodnienia moich informacji podaje cytat z news`a na DP “Co warto wiedzieć o SP2 dla Visty” z dnia 04.05.2009
“…wystarczy przytoczyć przykład narzędzia compcln.exe, które po instalacji paczki czyści system z nadpisanych bibliotek obecnych w Viście od czasów RTM i SP1, dzięki czemu zyskać można nie tylko porządek, ale i kilka GB wolnego…”
Rozumiem że instalacja tak jak w każdej innej aktualizacji?
Czy ostatecznie SP2 nie powoduje problemów?
Przejrzyj dział “vista” znajdziesz masę różnych wypowiedzi na ten temat,Ja osobiście zainstalowałem i 30 min.później przywracałem system,skasowałem pliki instalacyjne co uniemożliwiło odinstalowanie Sp2,każdy pisze inaczej,w mojej opinii system zwolnił stąd moja decyzja o zaniechaniu instalacji tego dodatku.
Przejrzę na pewno. Dzięki!
Jak dla mnie SP2 to naprawdę dużo zmieniający dodatek. Ale i tak Vista bez podrasowania to złom. Ale wystarczy wykonać One-Click Care w Advanced Vista Optimizer i w Sunrise Vista Konfigurator parę opcji zmienić i już super system.