Sp2 pl już jest

Witajcie. Przepraszam za być może głupie pytanie, ale proszę o odpowiedzi. 2 dni temu robiłam reinstalację system. Zainstalowałam już sp1, a jak do tej pory w WU nie mam aktualizacji pozwalającej zainstalować sp2 i samego sp2 też. Nie wiem czy po prostu muszę poczekać i samo się pokaże, czy problem jest inny?

U mnie dopiero się pokazał, jak zainstalowałem ostatnią łatkę krytyczną :slight_smile: Nie masz jakichś ważnych, zaległych aktualizacji?

Nie mam. Mam 2 aktualizacje zakończone niepowodzeniem, w informacji dotyczących błędu pisze, że została zainstalowana nowsza wrsja poprawek. to są numery tych poprawek które się nie zainstalowały : KB937287 i KB943055.

ten sp2 nic nie poprawil przynajmniej u mnie

SP1 jak najbardziej, SP2 wedle uznania,a wręcz nic specjalnego…

przed instalacją miałem wolne 78 GB na “C” a po instalacji 119 GB :o

nie wiem jakim cudem ale fajny bajer 31 GB :smiley:

tyle ja zauważyłem

może usunęło CI punkty przywracania systemu?

Muszę sprawdzić bo wiem, że plików hibernacji mi nie usunęło ponieważ nie korzystam z tej opcji.

Koledze, któremu radziłem zainstalowanie SP2 zwolniło 26 GB

Dla uwiarygodnienia moich informacji podaje cytat z news`a na DP “Co warto wiedzieć o SP2 dla Visty” z dnia 04.05.2009

“…wystarczy przytoczyć przykład narzędzia compcln.exe, które po instalacji paczki czyści system z nadpisanych bibliotek obecnych w Viście od czasów RTM i SP1, dzięki czemu zyskać można nie tylko porządek, ale i kilka GB wolnego…”

Rozumiem że instalacja tak jak w każdej innej aktualizacji?

Czy ostatecznie SP2 nie powoduje problemów?

Przejrzyj dział “vista” znajdziesz masę różnych wypowiedzi na ten temat,Ja osobiście zainstalowałem i 30 min.później przywracałem system,skasowałem pliki instalacyjne co uniemożliwiło odinstalowanie Sp2,każdy pisze inaczej,w mojej opinii system zwolnił stąd moja decyzja o zaniechaniu instalacji tego dodatku.

Przejrzę na pewno. Dzięki! !!

Jak dla mnie SP2 to naprawdę dużo zmieniający dodatek. Ale i tak Vista bez podrasowania to złom. Ale wystarczy wykonać One-Click Care w Advanced Vista Optimizer i w Sunrise Vista Konfigurator parę opcji zmienić i już super system.