Spadek FPS z dnia na dzień - Fortnite

Dzisiaj spadły mi FPS ze stałych 60 na 30-50, ciągle się wacha. Mój sprzęt jest w wymaganiach jako “rekomendowany” czyli powinno być nawet ponad 60. Mam Intel i5, GTX 960M, 8 GB RAMu, co może być nie tak? Nie wiem co z innymi grami, ponieważ gram tylko w Fortnite, ale ogólnie cały laptop mi zaczął lekko mulić.

Sterowniki zaktualizowane, system aktualny, laptop przeskanowany, przeczyszczony CCleanerem, nie wiem co robić. Pomóżcie, proszę…

Nie zmieniły ci się ustawienia?

Jaka wersja systemu - 1803?

Mam i tak na najniższych…

Gdzie to sprawdzić?

Wpisz informacje o systemie w wyszukiwarce komputera. Rozumiem że Win10 ?

Windows 7. Chodzi o kompilacje?

Sprawdziłem kartę graficzną MSI Kombustorem. 106 FPS.
z Antialiasing 2X MSAA 90.

Tutaj: https://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html Pokazuje, że moja karta graficzna powinna dawać radę fortnite’owi w 160 FPS na NISKICH, jednakże ja mam tylko 30-50…

Odinstaluje Fortnite, może coś da.

Sam piszesz, że laptop zaczął ci mulić. Odpal menadżer zadań i zobacz co się dzieje. 2. sprawdź, czy CPU ci nie utknął na niskiej częstotliwości.

W menedżerze zadań nic ciekawego, procesy takie jak zawsze, nic niepokojącego, zużycie CPU 10-15% przy przeglądaniu internetu. Sprawdziłem procesor programem CPU-Z, też jest okej.

Daj screen z temperaturami z HWW monitor. Odpal fortinite by zobaczyć wyniki w stresie.
I proszę o podanie jeszcze dokładnego modelu procesora.

Przeskanuj sobie komputer antywirusem, by sprawdzić czy może to być wina wirusów - polecam malwarebytes antimalware

Napisałem już wcześniej że przeskanowałem, tym samym antywirusem co podałeś. Nic nie wykryto.

A to o co ja prosiłem?

Zbieram dane, poczekaj chwilkę i wyślę zdjęcia

Dokładny model procesora to: Intel Core i5 6300HQ 2.30 Ghz.

Po 8 minutach grania w Fortnite:

Dalej sprawa nierozwiązana.

Problem jest taki ,że skończyły mi się pomysły. Sprawdź jak laptop sprawuje się w innych grach.

Okej, pobiorę coś jutro i sprawdzę.

CS:GO - 70-120 FPS w najwyższych w zależności od sytuacji.
Sniper Elite V2 - 100 FPS na Najwyższych możliwych ustawieniach
The Forest - 80 FPS na najwyższych ustawieniach
The Long Dark - 60-70 FPS na najwyższych ustawieniach