Spadki fps w grach

O starym kompie zapomnij, wydasz na niego 1000 zł, a efekt będzie niezadowalający. Lepiej sprzedaj go w całości za 100 zł.

Czy kupić kompa używanego? Gtx 750ti 8 GB ram i5

W czym jest problem? W składaniu komputera? Jak będzie do wymiany CPU, dołożenie RAM i grafiki to będzie OK?

Jak sterowniki uniwersalne będą w obrazie z service packiem 3, to zainstaluje go na lapku na 95%.
XP nie były przypisane fabrycznie do płyt głównych (nie pamiętam przynajmniej takiego przypadku).
Jest więc szansa żeby popróbować. Najwyżej zadzwoni do Microsoftu żeby aktywować, a tam w call center z niedowierzaniem 5 razyz apytają: ale iXPek, iXPek 64 bity?

Nie bierz używanego, teoretycznie kupisz tanio np. z i5 2400, ale to rówieśnik Twojej babci, a używana grafika, to zawsze loteria.

Leiej już popróbuj wgrać xp na lapka, a windowsa 10 (poz aktuaizowaniu Twojego) weź dla Ryzena 2400G od Panci :wink:

Jak tak to proszę.

Kupujesz SSD 120GB na system za 100 + dodajesz że starego PC.
Zmieniasz CPU na i5-2XXX za 150.
Kupujesz RAM 4GB za 60.
Za resztę kasy zależy ile możesz dać to GTX 1050 lub 1050 ti.

ten komputer jest używany a z allegro kilka znajomych zostalonoszukanych

A jak bym kupił kartę gtx 745 ti 4 gb pamięci ma i do kompa ja jakbym włożył

To uruchomisz gry, ale nie pograsz płynnie.
Zauważ, że to normalny komp z gwarancją od firmy.

Procek w laptopie 2 drzenie 4 wątki 3500 punktów
Procek z Allegro: 2 rdzenie, 2 wątki 2400

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Pentium-G860-vs-Intel-i5-5200U/1117vs2440

Wniosek: Pomiędzy 1030 a 1080 w tym a G(ównie) Intela różnica będzie statystyczna, procesor to trup przechodzony jak dama z burdelo militare (“Jak rozpętałem II WŚ”, znaju :slight_smile: ?), on się zacznie dławić przy 1030, o mocniejszych kartach szkoda gadać.

Jak już musisz na upartego kupować gotowe refurnitury, boś leń i nie chcesz kombinować, to warunki: i5 na pokładzie, NOWY dysk i NOWY zasilacz min 400 :wink: inaczej wkręcisz się w istny labirynt i pole minowe.

Jo Wim😁 mówisz o i5 ale niestety moja super fajna prestiżowa płyta główna nie obsłuży tak super fajnej i5

Ale to co Ci przedstawiłem owszem.

Sam. Nie wiem

Ok to coś do namysłu.

To mówisz jak? Kompa nie opłaca się remontowac

Nie, są to trupie podzespoły, gdzie żeby na minimalnych pograć płynnie wydasz około 1000 zł. Za 1300-1400 masz gta V w bardzo wysokich ustawieniach.

No tak ale skąd mam wziąć kompa za 1300 zł z tymi podzespolami?

Musisz:
zmienić CPU, dołożyć 2gą kość RAM i dołożyć kartę graficzną. W tym komputerze z gwarancją:

Nie są to czynności, które przerastają jakiegokolwiek śmiertelnika, będącego w stanie się samemu poruszać.

Tego co mi wysłałeś to do niego musiałbym dysk i kartę dokupić?

Tylko na co mu komputer z gwarancją w którym dokładnie wszystko musi, jeżeli się da, wymienić?

• Jaki zasilacz? NOWY / STARY? JAKA MOC?
  • Jak ram ułożony? Czy jest wolny slot?
  • Czy znajdzie drugi taki sam slot?
  • Po co mu procek? Który musi wywalić?
  • Po co mu obudowa?.. ma swoją z najstarszego gruchota

Płytę dostanie za…150 zł, za drugie 150 dokupi taki zasilacz jak chce i nowy, i 8GB ramu lekko.

macszy027 jeżeli na dzisiaj zakup nowego zestawu AMD Cię przerasta finansowo i 1100 zł na bebechy to za dużo, jeżeli nie chcesz kombinować z dyskami i Windowsami, jak radziłem, to odłóż zakup na 3 miesiące. Naprawdę, w przeciwnym wypadku wydasz niewiele mniej na zestawy z Allegro, ich “ulepszanie”, a na koniec naprawę, bo “coś się zepsuło”. Za rok-dwa uznasz, że za słabe i będziesz znowu skupował śmiecie…w Amd kupsz używany procek za 300zł i starczy na x lat.

Zasilacz bym musiał sprawdzić jaka moc ram mam 2 kości zapelnione z 4 i Maks zmieści się 4 gb ram