Spam na GG... mam już dość

Witam! Codziennie dostaje na Gadu-Gadu jakieś linki i teksty które zachęcają mnie żeby wejść (oczywiście nie klikam na nie żeby nie zarazić kompa jakimś paskudztwem) mój komunikator to AQQ, zainstalowałem specjalny antyspam żeby nie dawał mi takich linków ale to niestety nic nie daje… codziennie dostaje ok. 5 do 10 takich tekstów i linków i nie wiem po prostu co mam robić bo ten spam na GG cały czas przychodzi a antyspam nie zdaje egzaminu… Czy znacie jakiś sposób na ograniczenie chorych tekstów jak chociażby np. ten:

Już normalnie nie wytrzymuje od tego spamu…

Czy wy też dostajecie tego typu linki na GG??

Pomyślałem że ten tekst bardziej pasuje do działu na luzie niż do innych…

W gg jest takie coś jak nie pokazywanie wiadomości od nie znajomych , nie wiem jak a AQQ

Raz na jakiś czas jakiś chłam do mnie przyjdzie ale rzadko zapewne masz albo jeden ze starszych numerów albo z tych najnowszych i jak spamer puści pętelkę na bocie to do Ciebie dojdzie. BTW co za lamer wymyślił numery w GG a nie nicki (0 problemów ze spamem ofc jak się nigdzie nie poda nicku :wink: )

ja tam nic nie dostaje :wink:

zero spamu :stuck_out_tongue:

U mnie “spamerskie” numerki lecą do zablokowanych kontaktów :stuck_out_tongue:

U mnie też… zaraz po tym jak użyje najbardziej soczystych słówek jakie znam:P

Czyli nie ma jakiegoś skutecznego sposobu na pozbycie się tego całego spamu??

zassaj sobie wtyczkę responder i ustaw tak jak na screeenie - zero spamu :wink:

0d2b3a9effefafd2m.jpg

jakbyście nie wiedzieli to działa to tak - jeśli nie mamy kogoś na liście kontaktów bot wysyła zapytanie o hasło - dla braku spamu polecam coś ala 27 - 3 = ?, bo bot tego na pewno nie zgadnie, a gdy ktoś będzie chciał do nas napisać bez problemu to rozwiąże…

Jest:

Miranda IM + Spam Filter = 0 spamu

Wiąże się to ze zmianą komunikatora.

dzięki kuhar mam nadzieje że ta wtyczka pomoże chociaż na chwilę zneutralizować ten cały przeklęty spam na GG :wink:

Ważne, żeby nie odpisywać na tego typu wiadomości, a wtedy na pewno będziemy otrzymywać mniej spamu.

Macie pechowe numerki :stuck_out_tongue: Mnie też przesyłają jakieś reklamy, ale tak raz po raz. Nie pamiętam kiedy to ostatnio było, nawet w archiwum nie mam.

Ja nie logowałem się ponad tydzień i zastałem 2 wiadomości o identycznej treści tylko z innych numerów

Komunikator to nie konto email :stuck_out_tongue:

I nie ma to najmniejszego znaczenia czy odpisujesz czy nie :slight_smile:

Ja zgłaszam takie numery i treść wiadomości do ekipy GG i otrzymuje potwierdzenie o usunięciu konta. Niestety, to jest walka z wiatrakami, ale co tam. Zawsze jednego wiatraka mniej na jakiś czas :stuck_out_tongue:

Przed chwilą po zalogowaniu się dostałem wiadomość tego typu :? Monczkin chyba skorzystam z twojej metody :wink:

Też takie wiadomości dostaje, ale zwykle je ignoruje.

Ciekawy sposób Monczkina , tylko że, gdzie mamy pisać te wiadomości? Tzn. tech@gadu-gadu.pl ??

Czy jakiś inny sposób?

Tak. Albo zgłosić przy pomocy formularza na oficjalnej stronie Gadu Gadu

http://gadu-gadu.pl/kontakt

Monczkin - wiesz ile trwa założenie 100 ‘czystych’ kont GG i wrzucenie ich do programu który roześle spam? :slight_smile:

CO raz gorzej jest z obroną przed tym…

Na o co lepiej nic nie robić? Jeżeli taki spamer będzie to musiał robić codziennie to się znudzi :wink: