Witam! Codziennie dostaje na Gadu-Gadu jakieś linki i teksty które zachęcają mnie żeby wejść (oczywiście nie klikam na nie żeby nie zarazić kompa jakimś paskudztwem) mój komunikator to AQQ, zainstalowałem specjalny antyspam żeby nie dawał mi takich linków ale to niestety nic nie daje… codziennie dostaje ok. 5 do 10 takich tekstów i linków i nie wiem po prostu co mam robić bo ten spam na GG cały czas przychodzi a antyspam nie zdaje egzaminu… Czy znacie jakiś sposób na ograniczenie chorych tekstów jak chociażby np. ten:
Już normalnie nie wytrzymuje od tego spamu…
Czy wy też dostajecie tego typu linki na GG??
Pomyślałem że ten tekst bardziej pasuje do działu na luzie niż do innych…
Raz na jakiś czas jakiś chłam do mnie przyjdzie ale rzadko zapewne masz albo jeden ze starszych numerów albo z tych najnowszych i jak spamer puści pętelkę na bocie to do Ciebie dojdzie. BTW co za lamer wymyślił numery w GG a nie nicki (0 problemów ze spamem ofc jak się nigdzie nie poda nicku )
zassaj sobie wtyczkę responder i ustaw tak jak na screeenie - zero spamu
jakbyście nie wiedzieli to działa to tak - jeśli nie mamy kogoś na liście kontaktów bot wysyła zapytanie o hasło - dla braku spamu polecam coś ala 27 - 3 = ?, bo bot tego na pewno nie zgadnie, a gdy ktoś będzie chciał do nas napisać bez problemu to rozwiąże…
Ja zgłaszam takie numery i treść wiadomości do ekipy GG i otrzymuje potwierdzenie o usunięciu konta. Niestety, to jest walka z wiatrakami, ale co tam. Zawsze jednego wiatraka mniej na jakiś czas