Spostrzeżenia

Miałem założyć nowy temat jednak napisze to w tym poście. Chodzi mianowicie mi o tytułowanie tematów. Mam czasami takie odczucie że niektórzy po prostu mają problem nawet i z tym. Tytułowaniu tematów np. “Pomóżcie blondynce”, “Zobaczcie jaki lol”, “hehehehe” jest moim zdaniem nie na miejscu. Chodzi oto że później bardzo trudno w wyszukiwarce znaleźć odpowiedni temat a więc tutaj prośba do moderatorów aby poprawiali tytuły tematów.

Podpisuję się pod postem Rafiego. Nie wszyscy też chcą przeglądać wszystkie posty, a post o tytule “MAM PROBLEM” raczej wiele nie mówi. :?

Tu prośba też do użytkowników, by celniej nazywali swoje tematy…

Słyszał nie będziesz - jak już to będziesz widział tekst.

A wg. mnie takie posty [dlaczego on, a nie ja ?!] to do TRASH’a i spokój :slight_smile:

To faktycznie jest “fajne” jak ktoś w dziale “Problemy” zakłada topic “Mam problem” i zaczyna post od słów “mam problem…”

Świadczy to o pozomie intelektu usera - przekładając z polskiego na nasze:

Świadczy o jego ocenie z języka polskiego :wink:

Chyba, że się komuś bardzo spiesz to czasem może ujść płazem [a jak nie to gadem :D] :slight_smile:

Zastosowałeś skrót myślowy który bardzo mi się nie podoba

Co ma ocena z języka polskiego do poziomu intelektu?

Nie wiem dlaczego jest tak, że posługiwać się piękną polszczyzną musi każdy (w mniemaniu humanistów), a jak ktoś nie zna tabliczki mnożenia to jest to nic takiego (przecież to straszna matematyka…)

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=4987

Było, topiki na ten temat były przyklejone… :slight_smile: w dziale o Forum…

:okulary:

W miarę możliwości poprawiam, ale ileż można :smiley:

Tu też widać złe nawyki, wyniesione nie wiadomo skąd.

Osobiście nie uważam , że cytowane wcześniej tytuły

postów świadczą o wysokiej inteligencji Autorów.

Nie moją sprawą jest ocenianie - ale czasem

nachodzą takie myśli, gdy czyta się kolejny tytuł

np Problem !!

Wybaczcie :slight_smile:

Jeśli już mówimy o utrudnieniach w wyszukiwaniu tematów to największą trudność sprawia brak polskich znaków w pisowni 70% userów :? :? Jak czegoś szukam to musze dany wyraz wpisywać ze znakami i bez nich :?

Zastosuj wtenczas symbol globalny * zamiast polskich literek i po kłopocie :wink:

Tym niemniej uważam, że skoro jest to forum z językiem komunikacji polskim i większość userów używa właśnie takiego to pozostali powinni się do tego dostosować. Używanie polskich znaków naprawdę nie jest trudne.

Stawiam wniosek, aby takie posty poprawiać na czerwono (oczywiście bez przesady. Czasami zdażają sie pojedyńcze wpadki przy pisaniu) mam na myśli posty, które ciężko przeczytać i zrozumieć, a takich jest niemało :slight_smile:

Zaprawde…Moderatorów by nie starczyło :frowning:

Dostali by odciski na palcach !!

Wczale nie uwazam, zeby posty bez polskich znakow byly az tak ciezkie do zrozumienia…

…no bez przesady. :hahaha:

Z tym pierwszym nie mam problemów… :wink:

A ze zrozumieniem niektórych, to rzeczywiście jest problem …ale jest to wynikiem chaotycznego przebiegu procesów myślowych osoby piszącej… :smiley: …i tutaj wieksze znaczenie ma składnia.

Czasami trudno wymagać tego od dziecka 8-12 letniego, które dodatkowo wpadło w panikę i wypisuje co mu pod palec wpadnie!

nie chodzi mi o poprawianie błędów w poście :slight_smile: ale np. o informację proszącą autora o porawę postu. Z takimi rozwiązaniami już się spotkałem na innych forach - zresztą jest to tylko propozycja :slight_smile:

i z tym nawet nie ma jak i po co polemizować !!

forumowa szukajka działa jak chce… czasem potrzeba godziny żeby znaleść to czego się szuka… irytujące :?

popieram także frustrację spowodowaną tytułowaniem “Mam problem”; “Help” etc. :frowning:

Taki wpis stosowałem może pare razy

i to z mieszanymi uczuciami - bo się User obrazi

Jest też stosowny punkt w tak nielubianym przez Was Regulaminie

Jakoś nie widać chęci ze strony userów, do poprawiania swoich postów. Jest to zwykły brak szacunku dla innych userów, spowodowany lenistwem lub nie wiem czym!

a z tym to jest ostatnio tragedia!! na forum jestem ponad pół roku i od tego czasu jeszcze nigdy nie widziałem tak wzmożonego “olewania” regulaminu jak ostatnimi czasy :!: :!: :!: mianowicie chodzi mi o wszędobylskie zapytania o cracki i seriale… co jest jednoznaczne z tym, że ludziska całkowicie olewają czytanie regulaminu :!: :!: :roll: