Witam, dawno nie sprawdzałem komputera, ostatnio bardzo wolno pobiera wszelkie video ze stron,przeglądarka działa jakby wolniej, częste lagi w grach, HBO GO nie pokazuje obrazu w odtwarzaczu. Poproszę o sprawdzenie raportów FRST:
Addition
FRST
Shortcut
niestety zniknęły mi odpowiedzi, zdaję się na litość,jak zawsze jestem noobem w temacie bezpieczeństwa w sieci nawet nie widzę ost zaleceń, help! i sorry że jestem takim noobem
Niestety nie widzę odpowiedzi, chciałbym mieć jakieś szanse…
No nie moja wina że akurat dziś dostrzegłem problem, nie śpieszy mi się zostawmy to do jutra
Witaj @kaspian76
Nie zauważyłem infekcji w systemie
Jedynie indywidualne ustawienia Firefox
Warto sprawdzić ustawienia internetu
Zastosuj porady i programy z pierwszego postu kolegi @Bogdan_G w temacie
Pobierz i uruchom FFS , zaznacz wszystkie okienka (zaptaszkuj) i zrób skan.
Wstaw log do wglądu. Sprawdzę usługi w systemie
Napisz przy wstawianiu logu, czy porady z tematu kolegi poprawiły działanie internetu
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Może mu boty odpowiadają, powiadomienie zostaje a system lub moderacja usuwała notorycznie spam?
A tam. Dodatek M-bank answer.com kopie mu firefoxa, a ochrony to za mało, czyli tyci co nic.
Ja blokuję w zasadzie wszystko, co można w Firefox 92.0:
Na czerwono, to dodatki blokowania czegoś tam.
A firefox szybki i lata jak wariat:
Ustawić firefoxa, dać mu rozszerzeń i śmiga. Żeby sprawdzanie cen tenisówek przez m-bank answer.com muliło, to przecież porażka.
Chociaż, gdy patrzę, że to amator allpayera, to przecież żre się z kmplayerem, który także potrafi zasyfić komputer - nie dziwi nic. Czysty VLC starczyłby za oba playery gorszych od śmieci,
Wykonałem zalecone działania . TCPOptymizer podczas naprawy pokazywał czerwone ptaszki przy niektórych działaniach, na koniec pojawił się komunikat że wszystkie działania przeprowadzono pomyślnie. Log z FFS
Usunąłem all Playera i KMP Zainstalowałem VLC.
HBO juz odtwarza filmy poprawnie.
Nie wiem co to za dodatek z mbanku jak to usunąć? Bardzo dziękuję za wszystkie porady i komentarze!!! Pozdrawiam!!
wyjaśniła się kwestia znikających wiadomości, miałem problem z odczytywaniem priv wczoraj - mój błąd nowicjusza
Adv cleaner nie wiem, czy poprawnie użyłem, scan trwał tylko 15 sec i nic nie wykrył
log
i kolejny scan z opcją „napraw”
adv cleaner
Dziwi mnie że takie szybkie te scany po 15 sec każdy
Logi są poprawne.
Skanowanie też
Nie mam już nic do dodania
Jeśli System odzyskał sprawność, zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Dziękuję serdecznie za pomoc!!! Pozostaję w kontakcie. Pozdrawiam!!!
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.