Jeżeli miałby to być zakup tylko do czyszczenia komputera, to ja bym nie kupował. Co innego, gdybyś używał tej sprężarki do pompowania kół w samochodzie czy rowerze, to mógłbyś przy okazji również czyścić komputer z kurzu.
Zauważ jednak, że czyszczenie komputera (czy innych podobnych urządzeń) przy pomocy sprężonego powietrza ma taką wadę, że ten kurz musi później gdzieś osiąść. Może się okazać, że po wyczyszczeniu komputera trzeba będzie odkurzyć pokój. Lepiej więc od razu użyć odkurzacza. Najlepiej dorób sobie do węża jakąś cienką rurkę (może być prowizorycznie), kup jakiś mały, długi pędzelek i nim delikatnie odkurzaj komputer, a kurz zbieraj od razu odkurzaczem.
30 zł przy możliwości uszkodzenia kompa t niezbyt dużo. Ja bym nie ryzykował, ale może niech lepiej wypowie sie ktos kto testował taką metodę czyszczenia.
Nie wnikajmy, na czym jeszcze. Sprężone powietrze daje raczej gorszy efekt niż sprężarka, 80zł to niedużo, rzadkie używanie taka chińszczyzna powinna wytrzymać, kup i pochwal się potem na forum jak to działa.
Woda zdecydowanie szkodzi elektronice zawsze i wszędzie - nawet małe ilości wody mogą spowodować uszkodzenie się ścieżek, ich utlenienie, a w efekcie - zniszczenie sprzętu.
Podjedź na “Bliską” ustawią Ci ciśnienie do pompowania T.I.R.-ów. Druga osoba musi w tym czasie mocno trzymać komputer, co by nie odleciał. Nie wiem ile kosztuje takie “przedmuchanie”.
misuszatek-naszła mnie taka wątpliwość. Ty chcesz naprawdę odkurzyć komputer czy chcesz coś udowodnić pozostałym userom. A twierdząc że nie komplikujesz sprawy rozśmieszasz mnie kompletnie ![-o<
Moim zdanie da radę, ale dopiero po dodaniu do tego jakiegoś zbiornika na ciśnienie (ja stosuję starą butle turystyczną od gazu) plus jakaś dysza z zaworem.