zarzuć screena
uruchamiasz instalację sterowników jako administrator?
tak.
a spróbuj tych sterowników:
http://2-klicks.de/?d=300484B62
niby te same ale pobrane dzień po ich “premierze” mi instalowały się bez problemu - teraz nie mogę sprawdzić bo starego speedtoucha pożyczyłem koledze…
na tych sterownikach jest to samo. jak się wkurze to zaraz zrobie formata i zainstaluje na czysty system. tylko napisz mi jak mam zrobić. zainstalować viste i zacząć instalować sterki czy najpierw podłączyć modem?
instalujesz w trybie administratora ?
A zobacz jeszcze bez opcji uruchom jako administrator.
instaluje w trybie administratora.
i powiedz jak po tym idzie instalacja
tak samo, zero reakcji
KYNEK poczytaj to:
http://www.microsoft.com/poland/oem/oem … trada.aspx
rada od samego MS powinno działać
ale to nie są sterowniki pisane pod vistę
Biblioteczka komputer świat:
INSTALUJEMY MODEM FIRMY THOMSON W VISCIE:
Zainstalujemy teraz sterownik modemu. Podczas instalacji modem musi być odłączony od komputera.
- Sciągamy sterowniki do modemu z tąd:
-
Sciągnięty plik zapisujemy na dysku a następnie nagrywamy - na płycie CD albo na przenośny dysk. W systemie Vista kopiujemy sterownik na przykład na pulpit.
-
Sterowniki są zapisane w postaci skompresowanych archiwów ZIP. Vista umożliwia rozpakowanie takiego pliku. Aby to zrobić klikamy prawym przyciskiem myszy na plik o nazwie SAGEM_Fast_800_v4_0_5a z menu wybieramy wyodrębnij wszystkie i klikamy na wyodrębnij.
-
Po zakończeniu rozpakowywania pliku automatycznie jest otwierany forder w którym Windows zapisał plik.
-
Do napędu CD w komputerze wkładamy płytkę instalacyjną zestawu Neostrady, który mamy. Nie uruchamiamy jednak aplikacji instalacyjnej.
-
Instalując modem firmy Thomson, klikamy dwukrotnie na plik: SpeedTouchUSB-3.0.1.0.12.
-
W pierwszym oknie instalatora z listy wybieramy angielski i klikamy na przycisk OK.
-
Upewnijmy się że płyta instalacyjna Neostrady jest w napędzie CD. Jeśli jej nie włożyliśmy. Rozbimy to teraz. Klikamy Next>. Następnie decydujemy by instalator pobierał pliki konfiguracyjne z płyty CD, ( Search original SpeedTouch USB CD-Rom) i klikamy na Next>
-
Klikamy na Yws, Next, Next i na Finich, Podłączamy modem do konputera. Wista instaluje urządzenie w systemie.
Teraz kongfiguracja:
Teraz utworzymy nowe połącznie dzięki któremu nasz komputer nawiąże połącznie z internetem przez neostradę.
-
Klikamy nas logo start i na panel sterowania. Po wyświetleniu okna klikamy w nim dwukrotnie "Centrum sieci i udostępniania.
-
W menu z lewej strony okna klikamy na odnośnik “Skonfiguruj połączenie lub sieć”
-
Będziemy tworzyć nowe połączenie telefoniczne, dlatego klikamy na: Skonfiguruj połączenie lub sieći i na dalej.
-
Wpełaniamy formularz. W pole z numerem telefonyu wpisujemy *. Poniżej wpisujemy nazwę i użytkownika i hasło (dane te znajdziemy w umowie połącznia neostrady, Dodajemy zaznaczenie do: Pokaż znaki i zapamiętaj hasło) W nazwa POłąCZENIA wpisujemy np. Neostrada.
-
Po chwili połączenie z Neostradą. Klikamy na Zamknij. Klikamy na Połącz z siecią, a potem dwukrotnie na nazwę stworzonego przez nas połączenia. Komputer lączy się z internetem.
Ufff… skończyłem :mrgreen:
no tak właśnie teraz mam zrobione, ale ten sterownik
nie jest pisany pod vistę.
nie musi być podpisany, wziąłem to z biblioteczki komputer świata i tam to chodziło więc i u ciebie powinno
źle mnie zrozumiałeś. mi chodzi o to że ten sterownik nie jest pisany specjalnie pod Windowsa Vistę.
no to dlaczego na nich tak długo łączy? pamiętam jak 2 miesiące temu siedziałem na viście i też wyszły jakieś stery co działały na viście ale były pisane pod xp to też tak samo długo łączyło…
Widocznie nie ma podpisanych sterów pod vistę Poszkuaj w google: SpeedTouch+vista
czemu wolno łaczy? ponieważ we włąsciwościach łącza w zakładce sieć musisz odznaczyć Protokół internetowy w wersji 6(TCP/IPv6) -> OK. Rozłączasz sie i potem próbujesz ponownie połaczyć i zobaczysz ze bedzie duzo duzo szybciej