Strajk już przeszedł? Siano się nie zgadza?

lachy -niewolnicy. I te Piasty dopiero zrobiły porządek. . Bo już się naród wqurwił.
czytałem to lekki fantasta

„Ktoś mógłby zapytać: jeśli nasze idee polityczne i prawne rzeczywiście opierają się na logice niewolnictwa, to jakim cudem udało nam się je znieść? Oczywiście cynik może twierdzić, że tak naprawdę nie znieśliśmy niewolnictwa, lecz daliśmy mu nową nazwę. I będzie miał trochę racji. Starożytny Grek uważałby różnicę między niewolnikiem a zadłużonym pracownikiem najemnym w najlepszym razie za kruczek prawny”.

Fragment z książki „Dług. Pierwsze pięć tysięcy lat” David Graeber

Niewolnikami jesteśmy cały czas, Ktoś tego nie zauważa.
A tak abstrahując, gogoś mądrego spotkałem na tym potralu?
Już taką klawiaturę kupiłem, i dalej takie byki.

Na pewno? :wink:

Ja od prawej na półce to mam Nerona, Robespierre i Grek Zorba.dalej mi się nie chce pisać.Masz troche racji

To jest ten moment:

trochę alko było
Ale tą klawiaturę mam. Jak mu to wysłać?

Kaja Godek tego przykładem

Przed rozumem i godnością człowieka to na pewno.

Po 2-3 latach słuchania dzień w dzień uczniów Herr Goebelsa uwierzysz we wszystko, nie musisz być nawet całe życie indoktrynowany jak w Sojuzie. Ile czasu potrzebował niedoszły malarz pokojowy na wypranie mózgu Niemcom? Jedna kadencja w sejmie i masz totalitaryzm.

Opisał to Erich Fromm w “Ucieczce od wolności”.

No to Panowie, mamy już ten 84?

Na razie świnie przejęły folwark. Wielki Brat pojawi się w następnym sezonie :wink:

1 polubienie

Jeżeli będzie ta sama ekipa co od Albicla to może być ciekawie.

Bo Ty chyba film, a nie czytałeś.

A są gdzieś na świecie wolne media? Przecież każde są na czyjejś smyczy (władza, korpo, lobbyści, itd.).

Telewizora czy telewizji?
Bo sam telewizor przydaje się do oglądania filmów z podłączonego pod niego komputera.

Czasami mecz, bo jestem facetem i lubię piłkę :slight_smile: A na tych 50 " lepiej wygląda.

Ja z kolei nienawidzę tego niesłychanie nudnego sportu.
Nijak nie odnajduję przyjemności w oglądaniu tego.

1 polubienie

Każdy ma jakieś zboczenie …