Strona się rozwala pod IE6


(Skr3czu) #1

Jest.org.pl

Co sądzą o Tobie inni...

Start

Załóż konto

TOP 10

Nowe konta

TOP 10


10 nowych kont


Co to? jest.org.pl

jest to takie coś bo jest jest i bedzie to jest to co bedzie i zawszee było

Start · Załóż konto · TOP 10 · Nowe konta · Kontakt

© 2006 http://jest.org.pl | XHTML

Design by Skr3czu


(floyd) #2

No więc powiem tak: To poprawianie sprawiło mi dość dużo kłopotu ale chyba jakoś się udało. :slight_smile:

W pliku syle.css należy poprawić:

w sekcji body należy dodać jedną linię:(text-align:center;) i będzie wyglądała tak:

body { 

font-family:Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif; 

font-size:12px; 

background-color:#2D302C; 

background-image:url(images/bg-body.gif); 

color:#222222;

text-align:center; 

}

w sekcjach #sidebar i #content zastąpić wpisy min-height na height i będzie wyglądało tak:

#sidebar { 

float:right; 

width:180px; 

background-color:#ffffff; 

height:800px; 

border:1px solid #2D302C; 

margin:10px 10px 0 10px; 

padding:5px; 


} 

#content { 

width:545px; 

background-color:#ffffff; 

height:800px; 

border:1px solid #2D302C; 

margin:10px 10px 0 10px; 

padding:5px; 

}

I najważniesze: W pliku głównym usunąć pierwszą linię bo inaczej nie będzie dobrze działać(To właśnie sprawiło mi najwięcej kłopotu.)


(Skr3czu) #3

Bardzo dziękuje ,ale jest jeszcze jeden problem pod IE6 i 7 strona nie jest na srodku

http://www.skr3czu.boo.pl/jest


(Azpr) #4

Nook

poczytaj, a problemy zostana rozwiazane...

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=109727

ps. masz licencje na ten top? chyba nie :stuck_out_tongue: 8)


(Skr3czu) #5

Już to czytałem ,ale nie pomogło...

A co do drugiego pytania to Ci nie odpowiem ,chyba że jakiś modernator się spytaw wtedy odpowiem...


(system) #6

centrowanie


(Azpr) #7

do xhtml aby cos wysrodkowac nalezy dać

[/code]

do html

chyba o tym zapomniales :wink:


(Kubarek) #8

AZPR - to nie będzie xhtml

  1. nie ma apostrofów w atrybutach

  2. nie ma takich atrybutów jak align ( chyba że ustawisz doctype na xhtml 1.0 transitional )

a centruje się, używając w css zapisu: margin: 0 auto; z podaną długością elementu width lub też text-align: center; ( dla przeglądarek nie-nowoczesnych )


(Skr3czu) #9

Bo floyd mi pomagał i wyśrodkował i zrobił że jest ok ,ale jeszcze tekst jest na środku ,a chce żeby był do lewej:

:arrow: http://floyd59.akcja.pl/jest/index.php


(system) #10

Do wszystkich div

div { text-align: left; }

lub do poszczególnych div np.

#wrapper { text-align: left; }

(Skr3czu) #11

nie działa ;/


(L337 Crew) #12

Nook robisz kopię http://jest.in ??

trochę bez sensu ... na dodatek ten top rodem visty ..


(Skr3czu) #13

a co Cię to obchodzi co ja robię?, to jest moja sprawa...

Top jest tym czasowy!