Cześć! Mam pewien problem dotyczący niepoprawnego wyświetlania strony WWW, tak jak to jest pokazane na screenie.
Strony wyświetlają się tak jakby bez stylu, bez skórki. Występuje to m.in. na Facebooku, Zadane.PL, YouTube i większości innych stron. Nie wiem co jest tego powodem. Może jakaś wtyczka bądź coś innego. Proszę o pomoc i dziękuję z góry.
Korzystasz z 8.1 z tego co widzę, wejdź do panelu sterowania - Sieć i internet - Centrum sieci i udostępniania - Zmień ustawienia karty sieciowej i we właściwościach karty sieciowej, z której korzystasz we właściwościach protokołu internetowego w wersji IPv4 ustaw inne serwery DNS, podstawowy i zapasowy. Reszte zostaw puste.
Tak, testuj czy nadal to samo, jak nic się nie zmieni to jeszcze zobacz openDNS, zmieniając w identyczny sposób. Jak również nie pomoże będziemy myśleć dalej.
Kolego, na komputerze, mojej głownej maszynie wszystko śmiga jak ma być. A mógłbyś mi podać właśnie te adresy DNS jakie mam wpisać w alternatywny i preferowany?
Jako preferowany wpisz ten 208.67.222.222, alternatywny może być pusty. Klikasz OK aby potwierdzić zmiany i testuj, dla pewności możesz jeszcze w wierszu poleceń na poziomie administratora wpisać komende ipconfig /flushdns i zrestartować komputer.
Przetestuj też jak wygląda sytuacja na wyłączonym antywirusie, skoro z tego co mówisz winny jest ten komputer a nie sam router czy dostawca internetu.