Witam
mój komputer: Intel® Core2 Quad Q6600, 2,40GHz, RAM 4GB, 32-bitowy Vista Business, SP2, GeForce 8600 GT
Podczas włączania komputer bardzo długo był czarny ekran, jakby się zawiesił więc twardy restart. Ponowne uruchomienie i przed wpisaniem hasła użytkownika wyskakuje okienko :
C:windows\system32\nvvsvc.exe
This application has requested the runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application’s support team for more information.
Dodatkowe objawy:
• Na początku wyskakują komunikaty że przestają działać programy z autostartu
• nie mogę otworzyć PDF-ów
• JPG tylko przez przeglądarkę windowsa
• Outlook poprzestawiał datę, mam teraz 1601r (nie mogę tego zmienić) i wysyła mi maile z taką datą, nakichane jest więcej. Data windowsa jest poprawna.
• opera na każdej niemal stronie pyta się o ważność certyfikatu serwera
• nie otwierają się programy graficzne typu Corel
• Na Google maps nie działa wyszukiwanie, itp…
Na forach piszą że to grafika siadła więc pobrałem pakiet sterowników z nvidii (ok. 160MB) , wypakowałem zestaw na C, odinstalowałem sterownik grafiki i puściłem nową instalkę. Podczas instalacji po dotarciu do 100% wyskakuje błąd instalacji 
Windows updater też kończy niepowodzeniem pomimo że wskazuję mu miejsce pobranych sterowników.
Żeby powrócić do poprzednich ustawień zrobiłem przywracanie systemu na tydzień wcześniej. Rozdzielczość wróciła, w menedżerze urządzeń nie ma wykrzyknika przy karcie graficznej ale powyższe problemy i komunikaty są nadal.
Poszukałem innego pakietu sterowników (z niemieckiego serwera) , wyszło dokładnie to samo.
Proszę o pomoc. Instalacja w trybie awaryjnym też nic nie pomogła.
Nasyfione jest kompletnie, a nie mogę robić formatu.
Z góry dziękuję za pomoc!
CUBE! ![]()