Z tego co wiem, to tam nigdy nie było no limit. No limit jeżeli dane był, ale jeżeli chodzi o prędkość - już nie. Na tym polegała subtelna różnica.
Przecież 5G to mają być mikro nadajniki na każdej lampie ulicznej, coś nie słuchaliście przeciwników 5G.
Trochę z innej beczki.
parę dni temu na horyzoncie zobaczyłem nową wieże pod nadajnik. Da się jakoś łatwo sprawdzić który operator to postawił?
Temat jest o limicie na dane, a nie limicie prędkości i o tym jest dyskusja.
Jest to jak najbardziej połączone - limit na dane powoduje włączenie się lejka.
Mu raczej chodzi o to co się dzieje jak ludzka cebula osiągnie “oddychanie sieci” na paśmie 4G.
O czym mówisz?
Masło maślane przekładane masłem.
Dawna oferta T-mobile nie miała limitu transferu danych, jedynie limit prędkości.
Po jakiego grzyba drążyć?
Ja mam takie pytanie, 3.5km do stacji bazowej to daleko, duży wpływ to będzie miało na prędkość w LTE? Pyta znajomy.
Wolę mieć ten limit prędkości do 60Mb/s niż limit danych lub płacić prawie stówę za neostradę do 10Mb/s / 1Mb/s. Finansowo bardziej się opłaca LTE.
Nie ma już tego w ofercie dla nowych abonentów. Ale masz rację, zdecydowanie wypłacalniejsze.
Mogą nie mieć, ale tak będzie działać, a będziesz płacić za 80Mb/s logika wg TPSA/Orange. W firmie mamy 80Mb/s, działa w porywach 26Mb/s i nie zareklamujesz tego. Wysyłanie 6Mb/s w porywach, a na lte 30Mb/s. Szkoda, że UPC i reszta już tylko odcina kupony zamiast rozbudowywać sieć.
Podziękuj właśnie LTE za ten stan rzeczy. Gdyby nie było ono tak szeroko stosowane jako zamiennik stacjonarnego dostępu to zapewne wielu operatorów w wielu lokalizacjach już dawno rozbudowałyby zasięg swojej stacjonarnej sieci. A tak to Krzysiek, czy inny Szymon na Polsacie opowiada jakie to LTE jest świetne do domu. Ludzie kupują dziwiąc się później, gdy po kilku miesiącach ich ulubiony internet powolutku zwalnia
Dało by się kablowo to bym sobie nie zawracał głowy LTE, ale wolę mieć szybciej i taniej niż na takiej Neostradzie np
Porównywanie Neostrady do LTE to jak porównywanie malucha do Porsche. Neostrada jest już klęśko i tylko głupi to wybiera. Centrale sa tak obciążone, że tam się wszystko gotuje, miedź się pali od natłoku, a nic nie rozbudowują tego tylko się chwala ile to światłowodu dali, a gówno dali.
to gówno dali, potwierdzam.
Gówno mówię o światłowodzie, że nie dają bo to, ze dają w duzych miastach to wiesz… Neostrada to jest bolesna obstruklcja, a nie gówno
Ja mieszkam w Warszawie i całej ulicy światłowód jest w jednym bloku. UPC obejmuje 5 budynków, reszta to ADSL lub VDSL z opcją do 80Mb/s w faktycznym w okolicach 13-20Mb. To mam płacić 70zł za 20Mb/s lub 35zł za 60Mb/s LTE to wybór jasny
To po co podpisałes umowe skoro wiesz, że LTE lepsze bo nie ogarniam?
zrezygnowałem z netii na rzecz lte.