w dodatku przy cieniach sa brzydkie kropki https://imgur.com/a/OPnHThfpogrubiony tekst
Oprócz długich cieni i zasięgu rysowania cieni.
Pierwszy screen i masz odpowiedź:
Kończy Ci się pamięć wideo co kończy się doczytywaniem tekstur na oczach gracza - dane nie mają się gdzie załadować, a SSD nie naprawia tego problemu. Co do Cieni i otoczenia to za takie doczytywanie odpowiada opcja “odległość rysowania detali” ewentualnie jakość tych detali tj cieni i trawy. Niestety ich zwiększenie również zapycha VRAM.
Może zrównoważ trochę detale - obetnij tekstury, a zwiększ resztę.
da sie to jakos naprawic bo juz powoli zaczyna mnie irytować
oraz sa spadki fps
… a na jakich detalach grasz …?
Zejdź rozdziałką na rozdzielczości o jeden poziom jakości, jak nie pomożej to wiećej + rozdzielczość.
Nie oczekuj po karcie (i komputerze) klasy ultra budżetowej niezapomnianych doznań graficznych.
mam wszystko na najniższe a mam ledwo 100 fps
oraz 4:3 1280:1080
4:3? A nie masz monitora nowszego monitora?
Moze na start moze ustaw normalną rozdziałkę typu 900/720p. i zobacz, czy wzrosną.
Druga sprawa to FPS… ten procek powinien dac nieco więcej, chyba że znowu jakieś patch wprowadzili…
gram 4:3 bo po prostu mi wygodniej na rozciągniętej rozdziałce
Do grania w GTAV nie wystarczy?
mowie o csie
Te spadki masz od początku grania w CS czy wskutek jakiegoś działania (patch, grzebanie w ustawieniach, itp.)?
spadki doświadczyłem po odebraniu komputera od specjalistow (dokładali mi ram i dysk ssd)
Sprawdź, jakie masz temperatury na CPU, GPU i SSD podczas grania (np. HWiNFO). Windowsa i gry masz zainstalowane na SSD? Co to za model dysku?
wszystkie temperatury mam w porzadku procek w grach okolo 60 stopni i karta 40 stopni
Nie odpowiedziałeś na resztę pytań.
SPCC Solid State Disk 120GB SSD tempeRATURA 33 STOPNIE
a hdd
WDC WD5000AAKS-00V1A0 temperatura 40 stopne
CPU 65 stopni
GPU 45 stopni
oczywiscie wszystko podczas gry