Dziś rano pojawiła się na mój telefon (Samsung S3 4G) aktualizacja androida. Ok wyświetlił się na telefonie komunikat, że jest dostępna nowa wersja. Pobrałem, zainstalowałem. Telefon się uruchomił ponownie. Zauważyłem kosmetyczne zdanie. Przez resztę dnia telefon normalnie działał… niestety… W tle miałem uruchomianego Chrome, pojawiła się nowa aplikacja odtwarzacza video. Chciałem go oblukać xD Włączyłem jakiś filmik. Tapnołem z 3 razy… czarny ekran przez dłuższy czas. Przyciskam dłużej home aby wywołać managera i zamknąć proces. Nic się nie dzieje… No nic… wyciągnąłem baterię. I od tego czasu telefon nie chce się uruchomić… Zacina go przy logo Samsung i dalej nie chce się uruchomić…
Przy aktualizacji bateria miała 100%. Telefon całą noc się ładował także wina nie leży po mojej stronie jeśli chodzi o potencjalne błedy wczasie przygotowania do aktualizacji.
===
Czy ktoś wie co teraz zrobić? serwis? (telefon nie był rootowany) aktualizacja przez kiss?
Niestety, ale nie dokońca komp wykrywa telefon… W bezpiecznym usuwaniu sprzętu mam GT - I9305 ale nie ma ikonki w “Komputer” zaczyna się instalacja sterownika “Urządzenie MTP USB” który kończy się nie powodzeniem. W Kies cały czas “laczy” się z telefonem i konca nie widać
Widzę, że na stronie samobile jest dostepny android play i plusa ze stycznia. Czyli są one brandowe… Czy ktoś widzi czy jest dostepny android czysty od samsunga? Play daje sporo nieprzydatnych aplikacji których ani razu nie włączyłem a dość sporo ważą… Ale czy wgranie czystego andka nie wiąże się z utratą gwarancji?
PS
Zapomniałem dopisać na początku. Przy próbie włączaniu telefonu. Stoi na logu samsunga. Telefon nie reaguje na przyscik power i nie idzie go normalnie wyłączyć… tutaj też pozostaje wyciągnięcie baterii
Soft też można pobrać z http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I8160 .Po lewej masz liste modeli telefonów. XEO -jest dla Polski bez brandu operatora. Soft jednoplikow w odninie wstawiasz w okienko PDA. Telefon wprowdzasz w downloadmode .Podłaczasz pod kompa i softujesz.:)
Niestety… wgrałem nowego firmware na mój model (brandowy play). Instalacją w Odinie zakończyła się powodzeniem. Telefon włącza się nadal do loga Samsunga i po minucie się restartuje i tak w kółko…
EDIT
Ok. na forum android, ktoś miał identyczny problem. Dopiero po wykonaniu Wipe data, po usunięciu całej pamięci pojawił mi się komunikat o aktualizowaniu plików (czy coś takiego). Wyświetlił się komunikat: aktualizacja systemu android uruchamiania ukończone… Po dobrych 5 minutach dalej był ten komunikat. Wyciągnąłem baterie… Telefon się uruchamia, czuć wibracje przy starcie i nadal stoi przy logo samsung.
Albo przeflashować jeszcze raz, albo oddać do serwisu. Są tylko dwa wyjścia.
Pamiętaj tylko, że pierwsze uruchomienie po flashu może potrwać nawet 10 minut, jeśli do tego czasu telefon się nie włączy to znaczy, że coś jest nie tak.
nie wiem czy licznik został podbity… Piotrek2255 mówił. że przy wgraniu brandowego androida przez odin licznik nie zostaje podbity… Dlatego zastanawiam się czy w serwisie wspomnieć o wgrywanie androida po przez odin czy nie
Nie wiem czy licznik nie jest nabijany przy wprowadzaniu tel. w tryb download mode-ale nie jestem pewien. Po za tym piszesz ,że masz Samsung S3 4G a wgrywasz soft od Galaxy S 3 LTE to dwa inne softy .Coś mieszasz.