@Roman_Drobniewski Używam Slimjet ale mam też najnowszy Firefox i tam jest to samo:
zrzut
zrzut1
No faktycznie u mnie też jest "Otwórz w aplikacji Massanger " - można to zignorować i nie przejmować się z tym .
@Roman_Drobniewski ale chodzi o to, że w tym małym okienku nie da się załączyć pliku, np. wysłać zdjęcia. Muszę klikać w “Otwórz a aplikacji…” i wtedy otwiera się w osobnej karcie i tam można już te pliki wysyłać.
Kiedyś, przed tymi zmianami na fb to normalnie działało wysyłanie w tym małym okienku, a teraz już nie. I koleżanka, z którą ostatnio rozmawiałam ma dokładnie to samo na PC
Ale głupio postąpili zmieniając stare rozwiązanie było lepsze niż w nowe ( teraz ) skomplikowane , nie mam pomysłu jak zaradzić - nie używam massangera na komputerze , normalnie wchodzę wersji mobilnej i tam udostępniam linki znajomym .
@Roman_Drobniewski a najgorsze, że teraz dodatek F.B.Purity już nie działa tak dobrze jak na starej wersji, a nawet sporo gorzej Szkoda, że nie ma alternatywy, bo wszyscy i tak siedzą na fb…
Tak, po zalogowaniu. Gdy logujesz się na innym urządzeniu niż dotychczas nie wyświetla historii rozmów.
Telegram to syf, trzeba było bulić i bawić się w rejestracje, w signalu tylko instalujesz i masz
Mam pytanko. W sumie to trzy.
- Dlaczego Telegram potrzebuje np pośród uprawnień dostępu do rejestru połączeń a Signal nie? Z czego to wynika?
- Dlaczego Signal ma uprawnienie do odczytywania SMSów? Wprawdzie serwisowych ale zawsze. CZy to do końca bezpieczne? Nie można tego wykorzystywać do odczytywania również innych smsmów?
- Signal i Telegram mają dostęp (uprawnienia) do telefonu a whatsapp tego nie potrzebuje?
Z góry dziękuję za wyjaśnienie.
Bo może być aplikacja do SMSów jak dasz zgodę. Ale nie musisz, i możesz cofnąć to uprawnienie
No właśnie, a da się ustawić, żeby odbierać i wysyłać sms-y przez Signal, ale z komputera, nie telefonu? Ustawiłam w telefonie na chwilę obsługę sms przez Signal, ale w aplikacji na laptopie nic się w związku z tym nie zmieniło W ogóle ta apka jakaś strasznie łysa…
SMSów nie da się chyba przez przegladarkę ani w ogóle z kompa. Przez przeglądarkę SMSy możesz wysyłać i odbierać aplikacją Wiadomości Google (musisz ją mieć na telefonie)