To raczej nie jest normalne, nie podkręcaj procesora, albo źle się do tego zabrałeś tu masz link jak “oni” to robili http://www.frazpc.pl/artykuly/588/CORE/ … iag/dalszy a jak nie to oddaj go do sklepu bo może być trefny
Jeszcze jedno czy zrobiłeś formata po wymianie procesora na ten co teraz masz ?? czy obrazu składałeś całego kompa ?? Bo jak wymieniłeś to trzeba od nowa zainstalować system. Jak to nie pomoże to ja nie wiem co jest nie tak z procesorem, będziesz musiał go oddać
Jak nawet bym chciał uruchomić na starym to bym nie uruchomił bo sie coś w nim popierdzieliło. Dobra to w takim razie w najbliższym czasie go oddam i co mam powiedzieć im w tym sklepie, że ma za wysokie temperatury, czy że ma coś nie tam z czujnikiem, czy co??
Powiedz ze jest wadliwy ze w programach testujących są błędy ,ma wysokie temperatury itp. Powiedz żeby wymienili na inny taki sam
Dobra, a z pasty go oczyścić, czy taki prosto z płyty włożyć do pudełka??
Jeszcze jedno spróbuj wyjąć jedna kość Ram nie od pary i wtedy przetestuj kompa
Zostawiłem tylko 1 kość - 1GB i włączyłem Orthos’a i dalej te Errory .
a na innych kościach ?? też sprawdź
Nie mam od kogo pożyczyć.
Masz trzy kości ponieważ w opisie masz, to znaczy ze masz 2 w dualu i jedna dodatkową tak??
Nie, ma 2GB+1GB, ta płyta nie obsługuję 3x1Gb i 4x1gb. Ja na twoim miejscu założyłbym jeszcze raz porzadnie chłodzenie albo dał to zrobić komuś kto się na tym zna, po drugie gdy temperatury procka będą sięgać takich wysokich liczb to sprawdź czy radiator jest rzeczywiście taki gorący, powinien już prawie parzyć, jeśli wszystko będzie ok to masz po prostu walnięty czujnik temperatury.
Radiator nie parzy, jutro jadę do tego sklepu gdzie go kupiłem i się okaże co jest z nim nie tak.
Na twoim miejscu spróbowałbym jeszcze raz założyć chłodzenie i sprawdzać temperaturę za pomocą palca bądz jakiegoś miernika. Jeśli przyjmą procka na gwarę to będziesz czekał ok 14 dni i przyślą Ci go spowrotem z dopiskiem “sprzęt sprawny, nie stwierdzony usterek”. Oczywiście decyzja należy do Ciebie.
Ojojoj Adam, to nie są błedy ;] Nic się złęgo nie dzieje, po prostu “kolega” climer26 wprowadził Cię w błąd i tyle. Jakby były jakieś błędy to wtedy z głośniczka słyszałbyś głośny beep!!
Aha dobra jutro jade z tym prockiem to może mi go wymienią na nowy, bo go przedwczoraj(20.05.08r) kupiłem go dopiero.
Siemka
Jednak w tym programie to nie są błędy nie masz się co przejmować a temperatura jest spowodowana wadliwym czujnikiem albo programem. Wszystko jest ok
A jakie temperatury powinny być??
Czy sprawdzałeś czy masz ciepły radiator, możliwe że czujnik podaje niewłaściwe informacje.
Edit: CoreTemp sprawdź tym temperaturę, czytałem ze wspiera te procesory