Transfer plików pomiędzy dwoma komputerami przez kabel LAN. Windows 10

A co za róznica czy transfer pójdzie przez port usb czy lan.
I tak najpierw dane musza być przez coś odczytane a potem przez coś zapisane. Domyśl sie przez co ? A jak juz o milionie plików piszesz, to coś taki skromny. Dwa miliony albo nawet trylion. A co stać cię na gest.

Myślę ze raczej o sobie piszesz. Jak ktos ma ruter wifi to ma i internet a pytanie gościa było nastepujące.

Moją odpowiedz na nie sobie poszukaj. To będziesz wiedział czy cos rozróżniam.

No to masz słaby dysk. Oprócz tej generacji portów sa jeszcze inne?
Usb 3.1 2 gen ma przepustowość 1200 MB a Usb 3.2 1250 MB i 2500 MB. Nie wiedziałeś? Oj jak przykro.

Powiem tylko tak, po Twoich postach widzę, że kompletnie się na tym nie znasz i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Co ma Internet do kopiowania plików między dwoma komputerami, podłączonymi do jednego routera? Wiesz chociaż na której warstwie OSI odbywa się ruch, czy to już wykracza poza Twoją wiedzę?

Oświeć mnie, gdzie dane są zapisywane podczas kopiowania przez LAN? Nie ma to znaczenia czy będzie to smb, nfs czy ftp lub sftp. Gdzie te dane są zapisywane?

Nie ma sensu karmić kolejnego trola :wink:

2 polubienia

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Jednak masz niewielkie pojęcie o tym co piszesz. Szkoda mi już czasu na ciebie.

W Twoim stylu najwyraźniej jest odwracanie kota ogonem. Uważaj jak chcesz. Dla Ciebie się wycofuję, dla mnie to szkoda czasu na dyskusję z trollem.

Nie muszę tu nikomu udowadniać swojej wiedzy. Wystarczy, że klienci mnie za nią doceniają wynagrodzeniem.

Przynudzasz.

Kto wie? Do mnie piszesz? Ja nie wiem co to robocoby, ale chetnie się dowiem.

To te stalowe policjanty?:face_with_monocle:

1 polubienie

Czyżby chodziło o “skrosowany” kabelek?

Najłatwiejszym sposobem jest udostępnienie zasobu z udpowiednimi uprawnieniami do czytania między innymi po to, żeby nikt w sieci lokalnej nie usunął plików. Rozumiem, że to siec lokalna, natomiast jeżeli już to robimy, to róbmy to jak najbardziej odpowiednio.

2 polubienia

Urzekła mnie Twoja historia.

Jeśli to GbE, to nie potrzebuje już krosa. Karty GbE mają w standardzie auto MDI-MDIX.

1 polubienie

Patrz na swoją. Widzę że cały czas szukasz zaczepki. Szukaj. I patrz w lustro

Chyba ty.

EOT

@Kiczixx, No i jak? Dowiedziałeś się czegoś? :wink:

1 polubienie

Pewnie tylko tyle, że roobal na niczym się nie zna :smiley:

Spokojnie, na sali mamy wszystkowiedzącego Wiktora :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie