Skupianie uwagi, myślami, empatią, intencjami, które mają wysoką wibracje. Potęgując wzajemne oddziaływania energetyczno - informacyjne. Całokształtu wzajemnych życiowych zależności. Świadomi, że zwierzęta mają takie same serduszka, a nawet więcej empatyczne. Takie same brzuszki do pobierania pokarmu. Troszczmy się o nich, dokarmiając ich w porach zimowo - wiosennych. Aby zachować równowagę w ekosystemie. I nie doprowadzić do katastrofy ekosystemu. Komentujcie, co jeszcze według was, należy uczynić dla ekosystemu - wspólnego życia.
Postprawda → sytuacja, w której fakty są mniej istotne w kształtowaniu opinii niż odwołania do emocji i osobistych przekonań. Żyjemy w erze postprawdy, co znaczy, że każdy z nas funkcjonuje we własnym wszechświecie postprawdy. Skoro nasze wszechświaty postprawdy są różne, wiec to co ja rozumiem, z tego co Ty tutaj napisałeś, nie jest tym co Ty rozumiałeś, kiedy to pisałeś. No to jak się możemy porozumieć? Ktoś, coś?
piłeś (brałeś) nie pisz!
Kompletne brednie szkodliwe dla środowiska.
Środowisko samo o siebie potrafi zadbać, wtrącając się niszczymy równowagę.
@januszek
Troska o ekosystem jest naszym obowiązkiem i odpowiedzialnością, za nasze wspólne życie. Nie stoi w opozycji do naszych zainteresowań, zdolności, aspiracji, pasji, czy też światopoglądu. Więc w czym masz problem?
Bambinizm się leczy. Albo kończy z wyjedzoną przez misia twarzą.
@Wredzia
Zwierzęta - ptaki, skazujesz na okrutną śmierć głodową. Nieświadoma, że zło wraca do tego który je czyni. Analogicznie do dobra, które wraca do mnie, bo bezustannie je czynie.
Co rozumiesz jako „ekosystem”? Swój ogródek, wioskę, gminę, kraj, kontynent, planetę, układ planetarny, galaktykę, gromadę galaktyk czy wszechświat?
Pokaż jak czynisz dobro. Lanie pustych słów to nie czynienie dobra.
To życie we własnym zakłamaniu. Ułuda samo uwielbienia.
Stworzyłeś złotego cielca, utożsamiasz się z nim.
A Twoje dręczenie innych poprzez nachalność wielbienia ekosystemu już samo w sobie jest czynieniem zła !
Pochyl głowę boś jesteś tylko cieniem na tle wszechświata !
@januszek
Ekosystem, to całokształt wzajemnych życiowych zależności. Stworzonego ekosystemu, w którym zwierzęta i rośliny żyją w symbiozie. W ekosystemie nie czynią destrukcji. Natomiast ludzie są konsumentami.W ekosystemie negatywnymi myślami, słowami i uczynkami. Czynią destrukcje - źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu, za które na pewno poniesie się konsekwencje.
Dyplomatycznie tylko uświadamiam. Aby w ekosystemie negatywnymi zachowaniami oraz brakiem troski o ekosystem. Nie czynić destrukcji, za którą na pewno poniesie się konsekwencje. Byłoby totalnie niesprawiedliwie, gdyby nie były ponoszone konsekwencje.
Ale czy Ty sam to czynisz ?
Już samo to, że posiadasz urządzenie z którego tu piszesz. Które zużywa energię, a przy jego wytworzeniu niszczono, zanieczyszczano, wyzyskiwano.
Ile zwierząt, roślin zginęło?
Ile zniszczono ich siedlisk?
Ile krajobrazów stało się pustynią ?
Ilu robotnikom płacono głodowe stawki lub zmuszano do pracy ?
Będąc tego świadom jednak kupiłeś to urządzenie.
Korzystasz mimo, że wiesz jak brudno się produkuje prąd.
A nie jest to niezbędne do Twojej egzystencji czy szczęścia.
Dlaczego czynisz to co czynisz ?
Przepraszam, nie gniewaj się na mnie, ale Twoja odpowiedź nie ma nic wspólnego z pytaniem, które postawiłem. Dlatego czuję się zwolniony z dalszej dyskusji.
Proszę uzasadnić pomówienie. Brak uzasadnienia jest pod paragrafem.
Czemu nie można ukryć jego wątków, mam go w wyciszonych i ignorowanych a wątki wyciekają…