sorry że wyjeżdzam z takim postem…jak zrobic animowanego userbara,nie chodzi o prostą animacje tylko juz bardziej hmmmm… złożoną :mrgreen:
Wybierasz gradient, następnie klikasz na wizerunku gradientu, ktory pojawia się na górnej belce, w ten sposób dostaniesz się do Edytora gradientów. 
klikasz na np. lewy gorny (lub prawy gorny) kwadracik znajdujący się nad kolorowym paskiem i zmniejszasz krycie do 0, dolne kwadraciki sluza do wyboru koloru
Czyli coś jest nieprawidłowo zrobione. Jak masz go sobie u siebie na kompie to obrys jest ale jak wrzucasz na serwer obrys znika?
dziwne…
@ Faja : Co masz na myśli mówiąc ‘bardziej złożoną’ ?
Mam wrażenie że ten temat, którego tytuł jest przecież jasny
“troszkę się rozjeżdża” 
Bardzo prosze o trzymanie się w tym temacie spraw związanych WYŁĄCZNIE i BEZPOŚREDNIO
z tym tutorialem.Wszelkie pytania, które nawet dotyczą tworzenia userbara ale nie
są związane z tutorialem proszę umieszczać w oddzielnych tematach. W przeciwnym wypadku
posty te będą kasowane aby uniknąć sytuacji w której będziemy mieli temat liczący kilkaset
postów poruszających wszelkie możliwe problemy i niczego konkretnego nie da się znaleźć.
Witam.
Otóż mój problem prezentuje się następująco.
W Angielskiej wersji Tutoriala, na drugim obrazku jest przedstawione Przeciąganie tej grafiki (samolotu).
Jak ją zaznaczyć i gdzie (w Photoshopie, czy w ImageReady), aby można było bezproblemowo przeciągnąć ?
Uważam też, że możnabyłoby stworzyć przetłumaczoną wersję tego tutoriala 
Mam takie pytanie ze naprawde…jak zrobic te piksele na czarno ? czym ? tym pedzlem to mi zaznacza duzy obszar ! HELP !
ołówkiem
Wielkość pędzla jak i ołówka możesz dowolnie dopasować
O ile dobrze pamiętam to tak:
Wybierasz pędzel lub ołówek i na rysunku na którym chcesz go użyć klikasz prawy przycisk myszki i wybierasz sobie rozmiar.
Sorki ! juz wiem jak ! To mi powiedzcie jescze : ile ma byc warst, bo ten turtorial nie dokladny bo ja mam 2. Z kreskami i z obrazkiem. Mam zrobic na poczatku 3 jako tlo np biale? i jak sie robie tego grandieta
Jajon , możesz mieć i 300 warstw jak chcesz. Ale minimum to: (w kolejności od góry)
-warstwa z ramką
-warstwa z tekstem
-warstwa z połyskiem
-warstwa z wklejonym obrazkiem
-(ewntualnie) warstwa z paskami
-warstwa z tłem
Jak sie robi poziomego grandiera ?
pionowo przeciągasz myszkę 
Jak takie zrobic ? (pierwsza strona)
No tworzysz nową warstwę. Aby stworzyć klikasz na Layer>>New>>Layer.
Potem jak nie będzie na górze to przesuwasz ją :roll:
Ale nie jak zrobic takie cos jak jest na obrazku. Obrazek przy krokru pierwszym 
Złączono Posta : 13.05.2006 (Sob) 9:38
Tą linie taka ![]()
Złączono Posta : 13.05.2006 (Sob) 10:46
I jak to wyupełnic ! Jestem zielony w photoshopie ! PROSZE ! pomoze mi ktos ?!
otwórz sobie nowy dukoment o wymiarze 8x8 pixeli z przeźroczystym tłem ( Background Transparent ), kliknij tam, gdzie wybierasz pędzle prawym i wybierz ołówek, zamaluj kwadraciki ( pojedyńcze pixele po ukosie ) , potem wybierz Edit -> Define pattern/Edycja -> Zdefiniuj wzorek i zrób Save/Zapisz
praktycznie to samo napisał rss , wiec nie wiem w czym problem 
Gdzie jest to Background :?:
Tak się nazywa najniższa warstwa stanowiąca tło - czyli backgruond (które w tym przypadku ma być przezroczyste). Z pewnością znajdziesz ja w oknie warstw 
Jest to warstwa na samym dole okna Layers/Warstwy.