Tutorial PS: Userbar - Dyskusja

można poeksperymentować z częstotliwością i grubością pasków…

Wrzucilem sobie swoj UB na imageshack i na fotosika, otworzylem link (przez google) ale nie ma na nim obrysu :?: moze ktos wie dlaczego :?:

link do UB

bo go nie narysowałeś :stuck_out_tongue:

własnie narysowalem, otworzylem go drugi raz w photoshopie (mialem go zapisany w formacie psd) dla pewnosci dorobilem jeszcze raz obrys, zapisalem pod inna nazwa, wrzucilem znowu na oba serwery ale dalej nie ma obrysu (w kazdej przegladarce graficznej i programie jest obrys)

a zmieniłeś obrys na wewnętrzny?

A nie zmniejszyłeś czasem OPACITY zamiast FILL?

Wszystko jest tak jak powinno byc

otworz link link do UB pojawi Ci sie UB bez obrysu, zapisz go na kompie i otworz w jakims programie graficznym.

zrobilem tak i orworzylem po zapisaniu na kompie i jest obrys :o

U mnie widać. :mrgreen:

obrys_5480.png

Bunio wziolem sobie link i juz widac (ale dalej nie wiem dlaczego jak ja wrzucam na serwer to nie widać)

Połysk:

jak robie elipsa to mi kontury elipsy zostają.

Antyaliasing:

I znalazłem w opcjach tekstu takie coś, myślę ze to moze byc ten Antyaliasing, co wybrać ??

anty.gif

Mam Photoshopa 6 PL

Dzięki, :lol:

ale co z tym połyskiem??

probowalem robic elipsa ale zostaj kontur.

Jak mozna e czcionki wgrać, bo nie rozumiem? :? Gdzie?? :roll: I jeszcze jedno: jak zrobic (dodać) gradient?? :frowning:

Poprostu jak ściągnołeś czcionke to ją kopiujesz do folderu:

C:\WINDOWS\Fonts

To jest dla XP nie wiem jak jest do innych ale pewnie podobnie.

To nie wszystko.

W menu Plik okna Fonts wybierasz opcję Zainstaluj nową czcionkę i wskazujesz pobrany plik do zainstalowania.

u nie wystarczyło jak się skopiowało do “fonts” i w PS już była dostępna nawet nie trzeba było go restartować

Dzięki, czćionke juz mam, a co z tym gradientem?? :smiley: Nie umiem go dodać ( z wycinaniem sobie poradzilem :smiley: ), wogole jak stworzyć swoj wlasny??

Przytrzymujesz zeby lista sie rozwinela

beznazwy15pm.th.jpg

klikasz na (zaznaczone lekko kolorem żółtym

beznazwy30as.jpg

tworzysz wlasny radient okienku ktore sie otwarło

beznazwy21sa.th.jpg

A co Wy na to?

m30000id.jpg

:wink:

Zrobiłem sobie nowy UB (wszystko jest prawidłowo zrobione) ale po wrzuceniu na serwer znowu nie ma obrysu. Co z tym jest :?:

A jak zrobić nowy gradient ale tak żeby jeden z kolorów być przeźroczysty.