Ukrycie komentarzy anonimów

Proponuję dobremu człowiekowi, który zna się na JavaScript, napisanie skryptu do Greaesmonkey/Tapermonkey i udostępnienie go na forum. Skrypt może ukrywać anonimów, czy robić jakiekolwiek modyfikacje sobie zażyczycie/przegłosujecie.

WP tego wpisu nie lubi :wink: choć z drugiej strony, skryptu użyje tylko mały procent osób znających się, więc WP nie ma się czego obawiać.

Ci co się nie znają nie skorzystają więc to trochę nie fer.

Tak, tylko kto to napisze :smiley:

Zakładam, że jest tu conajmnej kilka osób wymiatających w JS. Komentarz anonima można chwycić/usunąć np tak
$('a[href="javascript:void(0);"]').parent().remove()
Resztę zostawiam dobremu człowiekowi :slight_smile: a jest jeszcze sporo do zrobienia, bo komentarze ładują się dynamicznie.

Bingo.

Nie działa

Bo to nie wystarczy, to tylko na zachętę. Skrypt komentarzy jest dosyć rozbudowany, pewnie lepiej byłoby wstrzelić się w zdarzenia i filtrować. Niestety nie mam czasu na zrobienie gotowca

No ja nie informatyk, ale filtry dynamiczne działają. Z wp jest ciężko, taki skrawek ode mnie:

I nie wiem czy da się zrobić gotowca.
Oni tam cały czas grzebią

A i tutaj nieporozumienie, mój kawałek kodu nie jest do blokera reklam. To zwykły JavaScript. Trzeba go wkleić w konsoli przeglądarki (F12 > konsola) w momencie gdy na stronie widoczne są jakieś komentarze. Trzeba by go wywoływać przy każdym przewinięciu strony i w niektórych przypadkach częsciej, więc metoda ta traci sens.

Docelowo jednak myślę, że trzeba to inaczej, podpiąć się pod zdarzenia aktualizujące wpisy i modyfikować już na tym etapie, zanim wpis zostanie dodany do strony.

A to co innego, tylko, że wklejenie czegokolwiek do kodu u mnie na linuxie to nie takie hop siup:)
Nie mam sudo, ale się przeloguje i zobaczę.
Spróbowałem na #su, ale to też nic nie daje. Może na windowsie wpuszcza takie rzeczy. Grzebanie nawet w cs to tylko na koncie roota.
Musiałbym wywalić FF ze wszystkim, na roocie postawić- zaszczepić i dopiero testować.
Nie chce mi się
to są tez różnice wektoru ataku na przeglądarkę win-lin, bez wojny, tylko taka dygresja.
Może na ubuntowatych zadziała

Raczej zapomnij o tym kawałku JS, daje marne rezultaty. Trzeba do tego podejść inaczej :]