Proponuję dobremu człowiekowi, który zna się na JavaScript, napisanie skryptu do Greaesmonkey/Tapermonkey i udostępnienie go na forum. Skrypt może ukrywać anonimów, czy robić jakiekolwiek modyfikacje sobie zażyczycie/przegłosujecie.
WP tego wpisu nie lubi choć z drugiej strony, skryptu użyje tylko mały procent osób znających się, więc WP nie ma się czego obawiać.
Zakładam, że jest tu conajmnej kilka osób wymiatających w JS. Komentarz anonima można chwycić/usunąć np tak $('a[href="javascript:void(0);"]').parent().remove()
Resztę zostawiam dobremu człowiekowi a jest jeszcze sporo do zrobienia, bo komentarze ładują się dynamicznie.
Bo to nie wystarczy, to tylko na zachętę. Skrypt komentarzy jest dosyć rozbudowany, pewnie lepiej byłoby wstrzelić się w zdarzenia i filtrować. Niestety nie mam czasu na zrobienie gotowca
A i tutaj nieporozumienie, mój kawałek kodu nie jest do blokera reklam. To zwykły JavaScript. Trzeba go wkleić w konsoli przeglądarki (F12 > konsola) w momencie gdy na stronie widoczne są jakieś komentarze. Trzeba by go wywoływać przy każdym przewinięciu strony i w niektórych przypadkach częsciej, więc metoda ta traci sens.
Docelowo jednak myślę, że trzeba to inaczej, podpiąć się pod zdarzenia aktualizujące wpisy i modyfikować już na tym etapie, zanim wpis zostanie dodany do strony.
A to co innego, tylko, że wklejenie czegokolwiek do kodu u mnie na linuxie to nie takie hop siup:)
Nie mam sudo, ale się przeloguje i zobaczę.
Spróbowałem na #su, ale to też nic nie daje. Może na windowsie wpuszcza takie rzeczy. Grzebanie nawet w cs to tylko na koncie roota.
Musiałbym wywalić FF ze wszystkim, na roocie postawić- zaszczepić i dopiero testować.
Nie chce mi się
to są tez różnice wektoru ataku na przeglądarkę win-lin, bez wojny, tylko taka dygresja.
Może na ubuntowatych zadziała