chyba znalazłem winowajcę moich ekranów śmierci oby to rozwiązało problem
Jakich bsodów? Cały czas pisałeś o problemie z flashowaniem biosu
a to innym temat dlatego chcialem bios flashować bo mialem problemy z kompem. wywalal sie system cpu,ram. dyski sprawdziłem została ostatecznosc sprawdzić wgrać nowy bios.
To nie mieszaj tematów bo robi się rozgardiasz.
Co to znaczy??
to pewnie jakas gwara z jakiegoś zakątka polski oznacza bałagan ? jak się domyślam
Burdel*
Raczej nie ma pochodzenia z gwary:
Trochę tak bo nawet moi rodzice takiego słowa nie znają.
Jak przeczytaliście do 3 książek to może efekt „analfabetyzmu”.
Gorzej jak każde pokolenie tą samą…
A to nie moja wina że teraz język tak zubożał a my znaleźliśmy się w takich czasach
Mi się udało zaktualizować bios do F5 za pierwszym razem
Rozgardiasz to zwyczajne słowo, nawet całkiem popularne, w przeciwieństwie do
Co do samej płyty, i aktualizacji BIOSu, należy spróbować następujących sposobów.
1)Odłączyć wszystkie inne nośniki na czas aktualizacji, czasami tak prosta czynność załatwia sprawę.
2)Sprawdzić z pendrive sformatowanym w NTFS, FAT32, w innym gnieździe USB.
3)Skorzystać z aplikacji, zamiast wbudowanego softu.
Spotkałem się kilka razy z sytuacją, gdy niektóre modele dysków powodowały problemy przy aktualizacji. Niemam pojęcia dlaczego, ale odłączenie pomogło.
dzieki ale to wszystko juz robilem mam 3 peny z ktorych próbowałem wszystkie są z w Fat32 gniazda tez zmienialem prubowalem tez instalowac z innego dysku nawet bez rezultatu.
[muflo] rozumiem ze masz taką samą płytę jak ja tak ? z Rev 1.1 ?
Tak dokładnie taka sama płyta. Myślę że przed skopiowaniem wypakowałeś pobrany bios na pendra, czy dysk jakiś zewnętrzny inaczej nie pójdzie, Druga opcja to pobranie APP Center Gigabyta tam też można aktualizować bios
A to strona z której pobrałem
A i to jest pod Windows 10 na 11 jest miesiąc nowszy
prubowałem przez app center Gigayte . też to samo błąd wywala. tez z tej strony pobieram wypakowuje do folderu na pulpicie następnie wrzucam na pendrive. co źle robie ? skoro tak samo zrobiłem z f4 bios i instalacja poszła bez problemu a z F5 nie idzie ! twoja plyta też ma Rev 1.1 ?
Taki błąd, że aż razi po oczach.
pokaż mi swoje świadectwo ze szkoły pogadamy bo widzę za „janusz cebula” ci się włączył !
To chyba ty skoro chcesz się na świadectwa licytować. Poza tym oceny o niczym nie świadczą. Niektórzy są geniuszami ściągania i maja super świadectwa.