Fajny zestaw Lecz ram jest Zbędny bo posiadam Już te kości o których wam mówiłem na 2080 Nie Starczy bo Cena Będzie wtedy 4 Tysiące albo 5 Tysięcy Panicagaming dobry zestaw zapiszę sobie to zdjęcie Panicagaming Tylko Masz jakieś Benchmarki Tej Listy twojej ? jak sobie radzi w bardzo wymagających tytułach na razie Tylko Sprawdzam wasze Propozycje nie mam zamiaru nic Kupować Tylko Oglądam Analizuję
Posiadasz jakiś fajny RAM? Bo te Viper 2800MHz to trochę szit.
Niestety Posiadam Tylko Ten Szit bo były najtańsze
PanicaGaming Kolego I Marcinie 2000 Reasumując W komputerze Zostawiam Zasilacz Dyski HD i SD obudowy nie zmieniam bo będzie ładowane wszystko do niej Wyjmuję z bebechów Kartę Graficzną Procesor i Płytę główną
Wkładam do budy To
Jak będzie wyglądała Sprawa Z Temperaturami ? gdybym was spytał poprosił ładnie żebyście mi zamontowali Te podzespoły Dało by się je wsadzić do mojego Komputera ? Jeżeli miałbym już Kupować ???
I czy by wszystko działało ze sobą w 100% Bym wam zapłacił za złożenie Kompa Też
4 100 zł-Cena 3 Podzespołów razem
Ja się nie podejmuję zmiany na ten przepłacony szit.
Zobacz i myśl nad RTX 2060 Ssuper tak długo, aż nie zmienisz zdania na 5700XT.
Panicagaming Jestem ciekawy Jakie Ty masz CPU i GPU mógłbyś mi powiedzieć ? może warto poświęcić czas aby zobaczyć czy to było by dobrym pomysłem
Hehe, ja mam laptopa i to w zasadzie nie gamingowego. 2500U i lecę na Integrze (gram tylko w strategie i czaaaasem CS GO).
panicagaming Wpadłem na pomysł aby połączyć Kartę od AMD 5700XT z Intelem i7-9700 i płytą główną Z370 pro4 ze zaktualizowanym Biosem 4.30
Albo RTX 2060 W Wersji 8GB Do Wyboru do Koloru
na standardowym Zasilaczu 600W 6+2pin-Tyle mam a prawidłowo powinno być 6+8 Pin Pcie
W końcu jakieś pozytywne wnioski. Do tego podbij RAM do 16GB (koniecznie bo go braknie!) i powinno być przyzwoicie jeśli nie jesteś w stanie skłonić się ku procesorom AMD.
On nie jest w stanie ani zaakceptować czerwonych ani poczekać na 10 generacje, ale skoro już zaczyna brać coś mniej-więcej przypominającego sensowny zestaw, to masz dar przekonywania.
Licz, że realnie w sprzedaży będą za rok (podobno ceny nie mają być z kosmosu).
Marcin Pewnie Nadal twierdzisz żeby czekać na 10 Generację widząc tą tabelę zaczynam się zastanawiać uważasz że to Rozsądne mi to wygląda na Szit Koleś z filmu na YT mówił że Ta generacja to odgrzewany Kotlet Jest Starszej Generacji Wiesz na końcu filmu powiedział że Intel Otwiera drzwi AMD i Wszyscy Patrzą Na AMD
Chodzi o to, że w 10 generacji kupisz i5 z 6 rdzeni/12 wątków za około 1000 i platforma będzie wymagała nowej płyty głównej, ale za to ta i5 wystarczy do każdej gry. Jakiegoś szału FPS z niego nie będzie bezpośrednio (Nie będzie 6GHz), ale takie i5 bardzo długo nie zrobi bottlenecku.
Owszem, tylko HT , tzn. 2 wątki logiczne zamiast jednego na rdzeń, podnosi wydajność circa 30%. Niezaleznie od wielkości procesu wytwarzania.
Pewnie tak, dlatego na chwile obecną lepiej AMD lub poczekać. Ceny z kosmosu nie będą. Intel może błysnąc wydajnością, ale i5 za 2 tysiące tylko napędzi rynek AMD.
Ja sobie spokojnie czekam na 10 generację. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem laptopa z Rayzenem 5 3550H z RX 560X. I jestem naprawdę jak na te parametry zaskoczony jego wydajnością. Red Dead Redemption II właśnie uruchomiłem na detalach średnich w FHD z klatkami na poziomie 35 - 40. Gra na ustawieniach na medium robi również niesamowite wrażenie. Można pobawić się również w ustawienia mieszane. Trochę medium, trochę high nie tracąc przy tym płynności w grze. Skoro na tym sprzęcie budżetowym działa przyzwoicie taka gra jak RDR2 to co do szczęścia trzeba więcej? A w między czasie będę czekał na nowe generacje procesorów AMD lub Intela z których zbuduję za jakiś czas deskopta. I Tobie też tak radzę. Sprzęt który aktualnie masz w zupełności powinien Ci wystarczyć do najnowszych gier w FHD. A w między czasie tak jak ja - czekaj na nowe generacje/konsole i odkładaj pieniądze by je kupić gdy nadejdzie ich premiera.
No To Moim Planem zamiarem Będzie To Kupić Procesor 10 Generacji do Gier 4K 60 Klatek Typu Red Dead Redemption 2 Cyber Punk 2077 Dead Stranding na PC i7-1071OU 6/12 Tylko Procek nie dla laptopów Tylko Desktopa powinno wystarczyć do tego Nową płytę główną Pod Socket Tego Procesora+ Kartę Graficzną O Której Wam mówiłem
MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X 8GB
I Do Tego Konsolę PS5 I wszystkie Te rzeczy Mam zamiar w jednym koszyku Mieć W jednym sklepie zamówić Cena Całego Zestawu ??? Wystarczy Mi Kasy Na to Wszystko Wątpię
Zacznijmy od tego, że skoro RDR2 z I7-9700k i RTX 2080Ti działa w FHD na 60FPS, to zapewne jeszcze nie ma sprzętu do RDR2 na 4K 60 FPs( chyba że SLI dobrze na nim działa).