…Mówiąc większość gier mam na myśli Fortnite i Dotę 2. Fortnite ma naprawdę kiepską optymalizację i w trakcie jakiejkolwiek walki klatki potrafią mi spaść do poziomu 20-30. Z kolei w Docie mam odpalone wszystko na Ultra i mam stabilne 40 klatek, ale celuję w 60.
Mój budżet to 300 zł, myślałem nad wymianą procesora i zakupem kości RAM o lepszym taktowaniu, bo kartę graficzną wymieniałem całkiem niedawno i nie chciałbym się jeszcze z nią rozstawać. Ogólnie rzecz biorąc to czekam na opinię ekspertów
Pamięć RAM 16Mb 2x8mb Corsair 1866Mhz 1.5v - 109 zł (używane, najprawdopodobniej błąd w ogłoszeniu z tymi wpisanymi megabajtami)
Powiem szczerze, na polskich serwisach aukcyjnych jest straszny niedobór tych FX-ów, i tylko tyle udało mi się znaleźć oprócz powtórek albo gorszych od mojego obecnego. Na Allegro same importy z Chin z negatywnymi opiniami i długim czasem oczekiwania.
ChatGPT zasugerował, żebym wziął FX’a 8320, Ramy od HyperX Fury, i dokupił do tego chłodzenie SilentiumPC Spartan 3 LT (Mam jakieś stockowe od Cooler Mastera z jednym wiatrakiem, i niestety miałem problemy z przegrzewaniem się procka). Za to wszystko wyszłoby mnie około 250zł.