Radziu jak Cię prosze nie mieszaj ludziom w głowach, pisząc w tematach o których nie masz zielonego pojęcia
Upgrade w przypadku opisanym przez autora jest jak najbardziej możliwy i legalny, tyle że nie możliwa jest instalacja nakładkowa. Potrzebne dane należy zarchiwizować, sformatować partrycje systemową i na niej wykonać na czysto instalacje systemu WIN 7 64 bit. zachować dowody legalności posiadanych systemów i wszystko bedzie OK.
Kwestia przejścia z 32 bitów na 64 może faktycznie stanowić problem legalności, ale reszta jest jak najbardziej ok.
I ludzie przestańcie wreszcie opowiadać że upgarade musi polegać na wgraniu jednego systemu na drugi
Upgrade do Sevena jest możliwy także z XP gdzie instalacja nakładkowa jest kompletnie nie możliwa. Dlatego podczas instalacji upgrade, producent daje nam mozliwość wyboru czystej instalacji, bez konieczności posiadania zainstalowanego starszego systemu.
Postanowilem wymazac swoje posty wyzej, dzwoniac jeszcze raz do Microsoft. Jestem juz na 100% pewny, ze nie mozna zrobic upgrade z systemu Vista Home Premium 32-bit OEM, do systemu 64-bit, tak by przejsc legalnie aktywacje. Bo w pudelku w Windows 7 Upgrade: Home, Professional, Ultimate, nie ma drugiego dysku 64-bit, tylko jest jeden dysk 32-bit. Wiec trzeba kupic albo sam Windows 7 OEM 64-bit, albo Full kazda wersje ktora jest z dwoma dyskami. To ze ci mila Pani powiedziala cos? pocieszającego, to w USA bym sie nie zdziwil. Bo ja tyle razy kombinuje w roku, dzwoniac do Microsoftu, jak nie przechodze aktywacji, a stale cos zmieniam w komputerze, szczegolnie dyski SSD, lub po zlozeniu komputera do wysylki do Polski, cos mi nie przechodzi, ze jeszcze nie skoncze mowic o co mi chodzi, a oni juz mi serialki podaja. I tak teoretycznie z tej milosci-uprzejmosci, mozna jeden Windows na 1000 komputerach zalozyc, jak ktos chce na chama zrobic w konia Microsoft.
Nie przejdzie ci tak jak myslisz. Ja juz to sprawdzilem na sobie, wielokrotnie. Jak wyszla Vista, kupilem Full Vista Ultimate z dwoma dyskami w srodku, 32-bit i 64-bit. W pierwszy tydzien testowalem 32-bit, po tygodniu skusilem sie i zalozylem 64-bit orginal z pudelka, i nie przeszlem aktywacji z tym samym serialem. Zadzwonilem do Microsoft z wielka buzia, bo jak to dwa dyski i nie moge na przemian z tym samym numerem sobie zakladac?, i w mig dostalem numerki do aktywacji.
Tak to niby jak miałbym uaktualnić system jeśli miałbym Viste HP x64?
Jesteś po prostu śmieszny. Lekko mówiąc…
“znaffca” z ciebie jakich malo.
Mylisz się już w tym co piszesz. Jeszcze w tym temacie na początku pisałeś, że sprawdziłeś sam na sobie, że będzie działać tylko, że jest to nie legalne.
Nie chce mi się już z toba dyskutować. Te twoje dzwonienie i dowiadywanie jest super tylko szkoda że informacje tak przez ciebie zaczerpniete mijaja sie z prawda…
A ja na pudełku z upgrade widziałem opis, że ma w środku dwie wersje -32 i 64 bitową. I wymaga Windowsa XP lub Visty.
Radek USA. - to źle się dowiedziałeś, być może nie zrozumieli o co chodzi. Upgrade Visty 32 do systemu 64 bitowego nie można, ale nie ze względu na licencję, ale ze względów technicznych. Więc trzeba wybrać opcję “czysta instalacja” a nie “uaktualnienie”. Po prostu nie da się przenieść programów i ustawień z systemu 32 do 64 bitowego.
Z legalnością to nie ma problemów, przecież na certyfikacie nie pisze, ilu bitowa to wersja. Do systemu OEM dają jedną płytkę ze względu na oszczędności w produkcji. Cena obydwu wersji jest identyczna.
@Radek USA. - Tak się składa, że nabyłem Win7 Home Premium Upgrade i w opakowaniu są dwie płyty - 32 i 64 bity. Skoro nie widziałeś produktu to się o nim nie wypowiadaj. Nie będzie najmniejszego problemu z przejściem na Win7 64bit. Jedno utrudnienie - nie da się wykonać “nakładki”, trzeba robić backup danych i czystą instalację.
To co zrobił Pan Radek USA. , woła o pomstę do nieba. Dzięki niemu, temat stracił czytelność i sensowność wypowiedzi innych użytkowników. Działania takie nie będą tolerowane. Radek USA. , otrzymał urlop na zastanowienie się nad swoim postępowaniem na forum. Tak więc proponuję, nie zadawać pytań czy komentować posty tego użytkownika, gdyż z najbliższym czasie i tak nie odpowie :twisted: