Użytkownicy Visty - wypowiadajcie się!

jakiego noteboka do 4000 zł polecacie dla visty?

czy przy RAM 1 GB używanie pendrive’a 512 MB jako dodatkowej pamięci ma sens? bo słyszałem że pendrive musi mieć minumum taką samo pojemność jak RAM aby były jakieś efekty - ale to tylko pogłoski dlatego się dopytuje

i czy na pendrive’ie nie może być żądnych danych? czy system gospodaruje tylko wolną powierzchnię

nie ma sensu

i dobrze słyszałeś :stuck_out_tongue:

Rowniez jak narazie jestem zadowoolny choc szukam dalej programu timestop hehe.

Pozdrawiam

Wszystko ładnie i pięknie działa… Szczególnie po ostatniej reinstalce systemu (i znów nabroiłam :stuck_out_tongue: )… Ale mnie jedno denerwuje, otóż przyzwyczaiłam się, że Quick Launch mam przeniesione na górę ekranu, a pasek menu jest tam gdzie zwykle… a w Vista tego się nie da zrobić :frowning: i to mnie doprowadza do szewskiej pasji :frowning:

Ale tak jestem pozytywnie zaskoczona…

niepodpisane sterowniki można zainstalować. Sam instalowałem sterowniki do karty telewizyjnej jakiegoś ruskiego twórcy.

Mam Viste 32-bit i jak na razie byłoby OK, gdyby nie jeden problem… Otóż po pewnym czasie przestaje mi działać prawy przycisk myszy (głównie na stronach internetowych) albo nie daje się otworzyć program bądź folder (np. na dysku) - Nie reaguje na kilkanie… Pomaga tylko restart, ale po pewnym czasie znowu to samo.

Kupilem oryginalnego Viste Home Premium 32 bit PL do lapka z Core2Duo 2 GHz, 2 GB RAM, GeForce Go 7600 i wszystko piekni chodzi. Z grami nie ma problemow, takie Neverwinter Nights 2 dziala na max detalach bez najmniejszych problemow. Programy takze dzialaja bez problemow, antywir to kaspersky, firewall systemowy+ten w routerze mi wystarczaja w zupelnosci. Do xp juz nie powroce.

Śmiga bez problemów.

Oczywiście nie wszystkie programy działają ale to jest zwykły okres dojrzewania. W dodatku bardzo szybki.

Jak na sceptyka nielubiącego wcześniej M$ to jestem pod dużym wrażeniem tego sysyemu i wzorowej pracy programistów.

Nieliczne braki sterowników zapewne niedługo wyparują.

W skrócie: SYSTEM WZOROWY. :smiley:

jest ważny minus

-jak ktoś ma starszą grafe z nvidii (64mb i niżej) to nie robią sterów do nich tylko do lepszych :confused:

Na nowszych wydajnosc tez niegrzeszy,do gier narazie lepszy XP. :lol: :cry: :cry: Moze wkoncu wyjda pozadne stery bedzie mozna normalnie pograc.

Mówiłabym, że wszystko ślicznie chodzi, gdyby nie za słaby procek…

Udało mi się Vistę zawiesić już około… dużo razy… Gdybym miała tylko lepszy sprzęt też byłabym zachwycona wydajnością i stabilizacją tego systemu…

To jest system tylko dla “wypasionych” komputerów, z mocnym procesorem zarówno CPU oraz GPU… inaczej leży i kwiczy… Albo żegna się z Aero Glass :wink:

Mi się nie zawiesz ale troche dlugo sie uruchamia :cry:

Posiadam w pracy:

Intel Pentium D 2,8 GHz,

1 GB RAM,

karta niestety tylko Intel 945G

Mam możliwość wymiany Win XP Pro na Viste (nie wiem dokładnie którą).

Pracuje na codzień w SQL Server 2000, Visual Studio 2005, Crystal Reports, ApexSQL Edit.

Czy jest sens wymieniać system?

Pytam bo w razie problemów nie będzie powrotu do XP (jakaś taka dziwna licencja :stuck_out_tongue: )

Jeżeli pracujesz codziennie na VS2005 i SQLServer2000 to nie ma sensu… lepiej pozostać przy XP-ku…

Do VS2005 musisz jeszcze instalować dodatkowego Service Packa :frowning: aby był bardziej “kompatybilny” z Vistą…

Ja miałam problemy nawet z zainstalowaniem VS2005… i wiem, że to dość częsty problem…

Dzieki wielkie :slight_smile:

Dołączając się do tematu

Posiadam Vistę z MSDN AA już od ponad miesiąca, komp trzyletni ale żadnych problemów ze sterami, programy chodzą wszystkie które potrzebuję.

Żadnych problemów ze stabilnością ale wg mnie jeden mały minus

jeżeli ktoś długo pracował na xp to musi się przyzwyczaić do innego rozmieszczenia funkcji w systemie.

Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Windows Vista

dzisiaj zainstalowałem windows vista home premium. Proces instalacji jest bardzo przyjemny a praca w systemie to już czysta rozkosz. Oczywiście musiałem doinstalować to i owo. System działa płynnie i stabilnie chociaż nie mam strasznie mocnego kompa

Sempron 3000+ 2 GHz

512 MB ram DDR 400

GeForce 5500 Ultra

HDD Samsung 160gb+250 GB ATA 7200

karta dźwiękowa zintegrowana z płytką

O dziwo dało się przywrócić całą konfigurację tlena, firefoxa i thunderbird z windows XP przez ctrl+c ctrl+v :mrgreen:

Wszystko wygląda bardzo ładnie w trybie aero glass chociaż i aero basic wygląda całkiem przyzwoicie. Co prawda nie testowałem jeszcze windows media center ale już sam windows media player 11 wygląda bardzo, ale to bardzo ładnie i pracuje stabilnie. W porównaniu do RC1 system przeszedł metamorfozę stabilności :mrgreen: Nie wierz w to co mówią inni, że vista jest blee i feee , gdyż to oszczerstwa. Jest to najlepszy system jaki miałem zainstalowany na kompie :wink:

Racja jest lepszy od Xp ale trzeba mieć niezłego kompa żeby praca na nim to była przyjemność :frowning:

piotrekplay a możesz napisać ile programów jednocześnie możesz uruchomić przy takiej ilości RAM-u? Bo tak sobie myślę, że skoro Vista średnio zabiera 30-40 % pamięci już na starcie, to raczej praca nie może być zbyt komfortowa. W gry pewnie nie grasz?

Vista nie zabiera a współdzieli ram, ja robie wiele i do tej pory mialem 1 GB ram a bawie sie na 512 MB i to samo jest ok, co zabawne to laptop i smieszne smiga lepiej niz PC…