gry od czasu do czasu. medal of honor air chodzil mi dobrze. nie mam zastrzezen. wiedzmin zaistalowal sie ok. ale malo w niego gralem. chodzil ok. chyba chodzi o directx, moja karta ma zgodnosc 9c, a nie 10 wiec widac troche roznicy. filmy i programy biurowe chodza tak samo w obu systemach. vista jest troche stabilniejsza od xp. moze nie smiga tak jak on, ale jest ok. nie wywala sie na kilku programach razem uruchomionych.
Ehh będzie trzeba zacząć myśleć przyszłościowo albo zwyczajnie się przyzwyczaić. Xpek to świetny system wg mnie chyba ale nie ma sensu go przeczekiwać i łudzić się że jej następca będzie jakąś rewolucją po kilku plotkach. No nic dzięki spłacę komputer zadbam o rower i podejrzewam że się skuszę na home premium za 299zł
.
Mam dla was bardzo dobrą informację: Kupiłem Vista 64 bit Bussiness i co się okazało? Że nie mogę uruchomić bezprzewodówki na moim laptopie, bo nikt nie przewidział sterownika 64 bit do klawisza jej uruchamiającego. Zainstalowałem więc z pożyczonej płytki wersję 32 bitową i co się okazało…? Że Windows aktywował się w wersji 32 bit bez problemu. Dla jaj zrobiliśmy z kumplem eksperyment - na innym kompie na kluczu od HP 32 bit zainstalowaliśmy wersję 64 bit - tutaj również aktywacja przebiegła bez problemu. Wniosek jest następujący: wersje 32-64 są zamienne, nie wiem czy coś zmieni SP1 w tej materii, ale nie sądzę. Instalować śmiało i eksperymentować zbierając własne doświadczenia, zamiast opierać się na opiniach innych, bo dla mnie 64 bit jest niestety wolniejsza od 32 bit.
Ja się za niedługo też przesiadam na Vistę 64bit, ale mam pytanko ile miejsca jest potrzebne na tą wersje. Na razie mam Vistę 32bit na partycji 20gb i mam jeszcze ok 5 GB wolnego. I się zastanawiam ile zrobić na 64 bitą wersje. Wystarczy 40gb czy będzie mało?? Dodam że mam Vistę 64bit wersja Business. Wersja 32bit tez jest Business. Bardzo proszę o odpowiedź
ja mam 32 gb na dysku c. na razie starczy. sama vista zajmuje niewiele ponad 10gb. tak wiec uwazam ze 40gb ktore chcesz przeznaczyc na viste w zupelnosci wystarczy. zreszta mozesz instalowac gry czy programy na innych dyskach - wystarczy tylko podczas instalacji wybrac folder. ja tak czasami robie i zdaje to egzamin.
ja tez mam problem mam laptopa a w nim taki procesor:
Intel Core 2 Duo T7200 - 2.0 GHz
4MB L2 Cache, 800MHz FSB
i nie wiem ktora wersje visty wybrac 32bit czy 64bit
Polecam 64-bit. Ja też zakupiłem wersję 64-bitową i nie zawiodłem się. Wydałem 260zł, ale było warto.
Chociaż wydajnościowo to nie to samo co Xp, ale mimo to po zoptymalizowaniu chodzi całkiem dobrze.
Na gry też nie narzekam, chodzą dobrze. Na xp’ka się nie przesiadam, dopóki nie będzie działającego DX10.
Gdzieś czytałem, że ktoś robi. Jest już w internecie nieoficjalna, niedziałająca wersja alpha.
Ja na pewno wgram 64 bitową edycje tylko jak sie ukaże oficjalnie SP1 PL. Dużo osób też pisze że dużo programów niby nie działa pod 64 bitową edycją, ale to nieprawda. Miałem przez chwile 64 bit i wszystko działo dobrze. System był szybszy. Myślę że po wgraniu SP1 to już będzie całkiem git. “egonek” ile miejsca na dysku przeznaczyłeś na 64bit??
daj koło 45GB…
Na VHP 64bit wystarczy 30GB ja mam tyle i spokojnie starcza… Też wydałem 260zł na 64bit OEM + 200zł na 4GB ramu i teraz to już w ogłóle działa jak rakieta :lol:
mam pyatnie starczy 2 gb ram na viste ? bo nie wiem poniewaz mam takiego laptopa:
Intel Core 2 Duo T7200 - 2.0 GHz
4MB L2 Cache, 800MHz FSB
2GB Ram
GF Go 7600
Ja proponuje Ci wersje 32 bit Home premium zainstalujesz sobie servis packa jak tylko sie pojawi na Wu i bedzie ci obsługiwał nawet te 4gb ramu.
2gb sopkojnie starczy aby chodziło szybciej od xp…
Ja mam Vistę Business 64bit także dam jakieś 35-40gb i myślę że tyknie dobrze Ultimate zajmuje bardzo dużo bo tam to już jest wszystko. Bart ma w laptopie 2gb ramu i procesor 1,8 ghz dwurdzeniowy i mu Vista też śmiga bardzo dobrze.
Przetestowałem Vistę 64bit żeby nie robić zakupu na marne i niestety musiało być jakieś ale. system chodził naprawdę bardzo szybko i praktycznie wszystkie programy chodziły mi bez zarzutu Allplayer, Opera, Winamp itp. Niestety pierwsza lepsza i w sumie jedyna gra w jaą obecnie gram zawieszała się podczas instalacji więc na razie sobie daruję wydatek 300zł skoro gra za 90zł będzie leżeć na półce a szkoda może SP1 coś poprawi. w tej chwili byłbym za 32bitową wersją choć szkoda mi odrobinę niewykorzystanej/nie widzianej w pełni pamięci. Kasa na system nadal grzecznie czeka w szafce.
Mam takie pytanie: Czy Karta graficzna GeForce 7600GT i procesor Intel Core 2 Duo 4300 będą działać na Viście 64bit?
procek musi działać…grafika na 99,9% też…ja mam gs i mi na 64-bit jak kiedyś miałem działało…
Dzięki za odpowiedź, ale to już w pewnym sensie nieaktualne. Postanowiłem trochę poczekać i kupić sobie Vistę Ultimate.
Skoro “Windows Vista Home Premium SP1 BOX – 120 $ (~ 267 zł)” to ja dla jaj kupię sobie 64bit.
Który mi się nada to zostawię a który nie to sprzedam za max zaniżoną cenę bo mi to rybka