Vista SP2 Beta

czy ktoś już pobrał i zainstalował te sp 2 w wersji RC ? i czy przy zainstalowaniu tej wersji nadal jest widoczny ten znak wodny na dole ekranu po lewej ??

Przecież Microsoft nie udostępnił SP2 RC1 publicznie! SP2 RC1 przeznaczony jest dla beta testerów! Skąd weźmiesz SP2 RC1? Nikt nie pobierze, bo Microsoft nie udostępnił SP2 RC1 publicznie.

A dlaczego uważasz ,że jeżeli ktoś pisze na forum to nie może być beta testerem?

Test Vista SP1 vs Vista SP2 RC:

http://www.tweaktown.com/articles/1740/ … index.html

Z tego testu wynika że SP2 to pomyłka… :stuck_out_tongue: tylko na 8 stronie widać ninimalną przewagę SP2 nad SP1 a tak to jest na odwrót…

Dlatego wydają Win 7.

Jez jaki żal. No tak, komp chodzi wolniej dzięki SP2, ale w grach wydajność taka sama jak w SP1, lol.

Mam pytanie, czy ktoś próbował - czy działa mu Call Of Duty 4 i 5 na SP2?

gdy miałem zainstalowany sp2 własnie grałem w call of duty 5…u mnie smigał

Nie nabijaj sobie postów niepotrzebnie jeśli nie wiesz czy naprawdę to zadziała. Sprawdź najpierw informacje, które podajesz na forum. Ten program jest przeznaczony na Vista lub Vista SP1, a kolega pytał jak uzyskać przeźroczystość przy zmaksymalizowanych oknach w Vista SP2. Aktualnie na forum VistaGlazz podali, że pracę nie zostały jeszcze rozpoczęte, gdyż w SP2 pliki aero.msstyles mogą ulec zmianie. Dodali info, że wersja beta powinna dopiero pojawić się wraz z oficjalnym wydaniem SP2. Sam sprawdzałem i na Vista SP2, program który podałeś niestety, ale nie działa. Pozdrawiam :wink:

Czy ktoś instalował SP2 RC Build 6002.16670.090130-1715 v.286 i jak się zachowuje system?

Edit, czytając ten art. http://www.tweaktown.com/articles/1740/2/windows_vista_sp1_vs_vista_sp2_release_candidate_performance/index.html mam wrażenie że lepiej pozostać przy SP1 bo nie wierzę że v.286 a co za tym idzie wer. finalna coś zmieni.

Mam zainstalowaną wersję RC Service Pack’a 2 (v.286) dla systemu Windows Vista.

Niestety nie zauważyłem wzrostu wydajności i szybszego uruchamiania systemu… właściwie nic się nie zmieniło od wcześniejszej wersji testowej.

No tak, do tego wierzyć testom zamieszczonym w podanym linku = bez sens. Można było wydać poprawki w WU, te dla bezpieczeństwa i opcjonalne, bez wielkiego krzyku, że mamy SP2. W dodatku że łyknie ponad 1GB po instalce.

Właśnie pobieram SP2 Beta i się zastanawiam, czy zainstalowanie tego dodatku coś zmieni??

Pożyjemy zobaczymy :smiley:

Dodane 08.03.2009 (N) 23:50

Niestety, nic nie przyniosło zainstalowanie SP2 Beta :frowning:

Ponieważ wersja językowa instalatora nie jest zgodna z językiem systemu. Instalator odrzucił proces :-x

clubber84:

ENG dla angielskiego systemu a PL dla polskiego systemu czy tak trudno to pojąć ? No chyba że nie pobierasz od Microsoft-u SP.

Ja aktualnie mam SP2 i nie widzę różnicy w pracy OS-u. A na dniach stawiam 7 x64 7048 ciekawe czy coś naprawili od 7000.

Microsoft również wydał wielojęzyczny instalator SP2 RC. W tym instalatorze jest również język polski.

Instalator SP2 RC dla Visty PL: http://www.vista.pl/download/1588_servi … ista_.html

Pobierałem stąd instalator i jego język był całkowicie polski, również nazwy aktualizacji. Po instalacji nie ma żadnych angielskich niespodzianek.

PS. Powyższy link prowadzi do oficjalnego instalatora w wielu językach (w tym polski).

Dzięki “maksio1” :smiley:

A co, do wypowiedzi “RMK_99”:

nie miałem problemu z rozpoznaniem tego SP, ale podczas uruchomienia instalatora SP2 ze strony M$, wyskoczył komunikat, że wersja językowa instalatora nie zgadzała się z wersją językową systemu, ot co. A ty już wymyślasz mi, że mało pojętny jestem [-X :stuck_out_tongue:

Pozdro :smiley:

clubber84:

Ja ściągam Service Packi ze strony Microsoft-u i zawsze działają więc podejrzewałem że nie doczytałeś i zassałeś do innej wersji.

to dobrze podejrzewałeś :stuck_out_tongue: teraz już mam właściwą wersję :smiley:

Pozdro 8)

clubber84:

To po co świrujesz ? na Forum ?

Co mogę powiedzieć ne temat tego sp2 stracone 2h xD Instalacja nie powiodła się przy 3 kroku przy włanczaniu windows -.- A do tego 2 GB znikło ;/