DO DOBRYCH PROGRAMÓW - GENERALNY PROBLEM UCZCIWOŚCI
Nie ukrywam, że większość mojej wiedzy z zakresu elektroniki stała się muzealna.
Podejrzewam, że wiele problemów z którymi się stykamy, to nie problemy techniczne, a problem elementarnego braku uczciwości, pogłębiany przez stratęgię wielkich firm.
Wile, jeśli nie większość wyrobów sprzedawanych w sklepach - to tandeta, często jednorazowego użytku.
Żeby nie być gołosłownym - dekoder telewizji cyfrowej, który posiadam w domu, co parę dni wysiada i przestaje reagować na polecenia pilota.
Naprawia go się przez restart, ale niekiedy trzykrotny, ponieważ po pierwszym - niby działa, ale często błędnie.
W moim pierwszym kalkulatorze (koniec lat 70-tych) obserwowałem zjawisko: jakieś niewielkie zakłocenia przy podłączaniu zasilacza powodowały wyświetlanie błędnych znaków i błędne działania.
Już wtedy miałem wątpliwości co do sprawności elektroniki cyfrowej - te obawy się potwierdziły.
Co do komputerów - w miejskiej bibliotece, z której usług nieraz korzystam, jest zaintalowany komputer z systemem WINDOWS7. Komputer ten w czasie przeglądania stron internetowych, szczególnie tych bogatych w reklamy, regularnie się zawiesza - co nikogo nie dziwi.
Przez parę lat biblioteki miejskie mały zaistalowanego LINUXA (Hasło: “program za darmo”) ale ten się też zawieszał i ostatecznie z niego zrezygnowano.
@fiestaUczestnik HotZlotu
“Co to za komputer, gdzie kupiony? Co rozumiesz przez pojęcie pudełkowy?” - typ i parametry komputera podałem na samym początku tematu! a nabyłem go w sklepie SCK w Szczecinie gdzie obecnie 80- 90 % sprzętu to sprzęt używany. Komputer ma wygląd czarnego, płaskiego pudła.
@cyngiel 1
…Tak więc powinien zacząć od zrobienia porządków a zaczął od dopychania nowych śmieci.
- A jakie programy to są śmieci?? Czy programy z dodrych programów to też są śmieci? Zresztą pobrałem tylko niewielką ilość programów (patrz pulpit) i to właśnie takich do skanowania systemu - i niczego nie wykryły.
@krystian3w - przesyłam te 3 logi o które prosiłeś:
FRST.txt
addition.txt
shortcut.txt
FRST.txt (45,8 KB)
Addition.txt (29,9 KB)
Shortcut.txt (55,4 KB)