Na chłopski rozum i tak ci nie powiedzą, byś nie szukał alternatywy, a jak zrobią to w ostatniej chwili to albo zapłacisz, albo przegapisz walkę szukając rozwiązania
“drobok” przecież żartowałem jasne ,że nie powiedzą .Byłem ich abonentem 4 lata .NIGDY W ŻYCIU NIC Z POLSATU - wolę nic nie oglądać
Napisałem żeby ludzie wcześniej się przygotowali, bo mogą w ostatniej chwili “wykręcić jakiś numer”
“przemko77” - ja dodałem RTL Schweiz do listy ulubionych. Czy to wystarczy? Zrobić coś jeszcze - inaczej?
Zostawić tuner na jakimś kanale zagranicznym, lub chociażby na tym RTL-u. Wtedy nie będą mieli szansy zablokować go z poziomu firmware dekodera.
Nie wiem czy już było, wszyscy co mają cyfrowy polsat mają rtl na 248 kanale, dostępne też za free w internecie:
“kpc 21” nie do końca to prawda gdyż oni blokują kartę dostępu, a nie dekoder ! - ponadto oni "usunął " ten kanał a nie zablokują ,i jeżeli ktoś będzie korzystać z listy Polsatu, to go tam nie znajdzie, bo go tam po prostu nie będzie
Proponuję zrobić tak - szczególnie dla osób które korzystają tylko z listy Polsatu - można to sprawdzić po tym ,że lista kanałów zawiera tylko 312 kanałów (kończy się na TEST ) - wejść do konfiguracji dekodera wybrać tryb szukania tp (czyli transponder) , wybrać transponder jest oznaczony - 11054 H przy nazwie sieci powinna się pojawić nazwa Media Broadcast i wcisnąć szukaj kanałów ALE UWAGA ! przy trybie szukania musi być zaznaczona opcja WSZYSTKIE( ponieważ kanał ten jest błędnie opisany jako kodowany chociaż jest niekodowany) po szukaniu wcisnąć przycisk zapisz .Kanały dostępne z tego transpondera zostaną dopisane do listy .Na tym transponderze nadaje RTL Schweiz i kilka arabskich kanałów .Jeśli by Polsat usunął kanał RTL z pozycji 248 trzeba wybrać ten "dopisany " i powinno być OK
Gorzej jak go przerobią na “program nie z twojego abonamentu” czy jakoś tak
“przemko77”
Podąrzam wg twoich instrukcji, ale po wyszukaniu kilku kanałów wyskakuje mi komunikat “wyszukiwanie zakończone” i mogę wpisnąć “OK”. Ty napisałeś żeby kilinknąć przycisk “zapisz”. Gdzie znaleźć to cudo
“Usunięcie” kanału przy dekoderze z obsługą list ulubionych w niczym nie przeszkodzi - o ile oczywiście wcześniej się go ręcznie wyszuka. A jeśli dekoder nie będzie miał dostępu do transpondera, gdzie nadawane są uprawnienia, karty nie będą mieli jak zablokować. Chyba, że istnieje możliwość zaprogramowania tego z wyprzedzeniem i już to zrobili.
@Dadis18, skoro masz OK, to wciśnij OK. Masz po prostu inny dekoder.
“kpc 21” nie mogą zablokować dostępu do transpondera, bo to jest niemożliwe .Polsat ma swoje transpondery a Media Broadcast swoje
“dadis 18” wciśnij OK prawdopodobnie ukaże się wtedy tablica z napisem "zapisać zmiany " wtedy wciśnij TAK (przynajmniej u mnie tak jest na echostarze)
“przemko77”
właśnie ukazuje się tylko “Wyszukiwanie zakończone”, klikam OK, wychodzę z Menu no i żadne kanały nie są dopisane
“kpc 211” WŁAŚNIE O TO W TYM CHODZI"
Żeby kanał ten mieć wcześniej w rezerwie ,jasne że szukanie kanałów można zrobić w każdej chwili ,tylko że potrzeba na to czasu ,a dekoder nie wyszuka tego za 20 sekund .Może być tak ,że skończymy szukać kanałów a wtedy będzie już po walce
– Dodane 10.09.2011 (So) 16:15 –
Muszą być dopisane na końcu listy - po kolei jak to robiłeś ?
Czy na Cyfrowym Polsacie kanał 248 RTL Schweiz, obejrzę ?
Menu - konfiguracja - instalacja porgramów - sprawdź sygnał - zmieniam tp na: 11054H, tryb szukania mam Cyfr. Polsat, typ: wszystkie - szukanie kanałów - wyskakuje “Wyszukiwanie kanałów zakończone” - klikam OK
Moim zdaniem walka powinna być dostępna dla wszystkich .
"Dadis 18 " w takim razie niech tuner wyszuka wszystkie programy z satelity .Wybierz tryb szukania WSZYSTKIE - jedyny minus to taki że dużo tego będzie
zaraz się tym zajme
RTL w TNK u mnie na 681 kanale!
mam jeszcze jedno pytanie
nie mam całego pakietu wykupionego w telewizji na karte (mam tylko pakiet domowy HD)
RTL na kanale 560 u mnie nie działa (pisze brak audio/video lub oczekiwanie na … kartę)
RTL Schweiz mam na kanale 356 bodajże
a na kanale 109 pisze mi że nie znaleziono
czy moge spokojnie zapraszać znajomych i mieć pewność ze obejrzymy walke na któryś z tych kanałów?
grigorii6 na 681 kanale mam jakies arabskie programy