Wasze modyfikacje wyglądu forum - DYSKUSJE

W sumie nie głupi pomysł, chociaż ja to bardziej ubolewam nad brakiem organizacji bo tego typu sytuacje zawsze był i będą w internetowych konkursach, niestety nie da się w 100% zablokować fake-głosów.

Nie rób tego, bo kasując swoje prace dajesz pole do popisu i satysfakcję takowym cwaniaczkom.

4 polubienia

Liberalny głos zabrał się pewnie na sobotnie piwo, a bez zasad nie można zasadzać nikomu…
Jestem pewny, że starsi b. modzi szybko rozdzieliliby należne bany i śmietniczki, i nie byłoby masy krytycznej.
(smuteczek)

1 polubienie

A co ma wspólnego usuwanie głosów z pustych kont z usuwaniem “słabych” prac? Kto miałby decydować, czy praca jest słaba?

Proponujesz konkurs na ilość założonych kont? Bo jeśli ma rację, to każdy tak może, czyż nie? Widzisz w czym jest problem? Rozumiem, że komuś marzą się te słuchawki tak bardzo, że chowa jakikolwiek fair-play w kieszeń i wyciąga jakieś kruczki prawne.

2 polubienia

Da się, a raczej dało się. Po pierwsze regulamin lub zasady, gdzie:

1. Głosować mogą tylko osoby, które założyły konto do dnia przed ogłoszeniem głosowania
  2. Głosować mogą osoby, które mają co najmniej np. 20 komentarzy/postów, po co nam opinie osób, które zaglądały na forum tylko raz i nie wrócą?
  3. Wpisy ze zgłoszeniami powinny być raz jeszcze zebrane przez Tomka i przeredagowane, tak żeby każde zgłoszenie wyglądało tak samo od strony technicznej.
  4. Zakaz dokonywania poprawek po czasie zgłoszeń, jedynie takie, które wynikają z błędnej konwersji przez Discourse.
  5. Porządny i jednoznaczny system głosowania. Teraz mamy głosy, lajki i emotikony - pomieszanie z poplątaniem.
2 polubienia

Z zasady nie biorę udziału w eventach gdzie promuje się dziadostwo. Nie przekonasz mnie. Wpisy usunięte. Ja do tego ręki nie będę przykładał.

3 polubienia

Na tym forum istnieje coś takiego jak “poziom zaufania” (czy jak to się zwie) nadawany za aktywność na forum. Bez regulaminu można to było ukrócić ustawiając możliwość wejścia w ten temat tylko dla osób od pewnego poziomu zaufania :stuck_out_tongue:
A usuwając swoje skiny głupio zrobiłeś :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Nie bardzo rozumiem do czego się przyznaję?
Czy przyznaję się do tego, iż pisałem do znajomych na Facebooku - tak; nie było to przecież w żaden sposób wzbronione i pisałem o tym już na czacie…

@gowain zawsze znajdzie się taki co wcześniej na wszelki wypadek porobi sobie konta i będzie nawet na nich od czasu do czasu pisał. Dodatkowo może dochodzić do sytuacji gdzie zwyczajnie kupuje się konta które wykonają jakąś akcję, oczywiście może nie będzie tego tutaj na forum, ale w konkursach internetowych gdzie głos ma jakakolwiek społeczność zawsze nie będzie sprawiedliwy. Wystarczy popatrzeć na to co jest dostępne w sprzedaży czyli plusy na wykopie czy like na fb, to tyczy się każdego większego serwisu niestety.

Ja bym tutaj nie był tak surowy, pozwoliłbym na zmiany które naprawiają jakiś element który wcześniej był przeoczony i teraz jest np nieczytelny lub oderwany od całej kompozycji. Dodałbym to z tego powodu że ciężko od razu tak poprawnie ostylować i wymaga to niestety czasu by znaleźć większość mankamentów a co dopiero wszystkie.

@gowain moje wpisy też już poleciały :wink:

Jeśli @gowain usunął swoją kandydaturę to znaczy że mam znowu wolny głos?
Można się licytować. Kto da więcej za wolny głos? :laughing:

1 polubienie

Wybacz - nie chciałam urazić Twojej twórczości bezpośrednio.

@tomekb prosiłbym o usunięcie moich styli z menu, napisałbym na pw, ale chyba dalej nie działa

Świetnie to teraz pozostały praktycznie tylko style pokemonów i żebraków z FB.
:frowning:

3 polubienia

W menu ja bym zostawił (ale to ja i moje zdanie) - niech korzysta kto chce, przynajmniej trochę pracy się nie zmarnuje :slight_smile:

2 polubienia

No niestety teraz pozostały prawie same słitaśne(przerośnięte) theme. Zostały już tylko 2-3 ładne theme(w tym mój :sunglasses: ).
Sam się zastanawiam nad całkowitym wycofaniem z konkursu, choć raczej go zostawię bo od samego nie interesowała mnie nagroda(był zrobiony dla “piratów”(ślepych) tak jak ja, dla tych którym biały kolor zbyt bardzo rzucał się w oczy xD

A co do konkursu to wykonanie oraz regulamin na bardzo słabym poziomie. Ja też mogę kolegów zawołać, którzy to ci moi koledzy znają się na zakładaniu multaczy i na fał pe enach i takie tam ale nie o to chodzi w zabawie.

Pozdrawiam,
troszkę pomarudziłem :triumph:

PS. Jak w konkursie dostanę kubeczek iiii koszulkę Dp to przestanę marudzić:sunglasses:

1 polubienie

Jeszcze jedna rzecz mnie śmieszy - 90% kont, które głosowały na “facebookowego kolegę” ma w profilu: Dołączył 4 dni temu, ostatnio widziany 4 dni temu. Pozostawię bez komentarza…

I to jest właśnie śmieszne. Ja też mogę założyć 1000 multaczy, moi kumple kolejne 500 ale co z tego jak to zepsuje zabawę.
Jeszcze przed rozpoczęciem głosowania ktoś proponował aby nie mogły głosować konta młodsze niż 14 dni, szkoda, że do regulaminu tego nie dodano :persevere:

1 polubienie

Ja chciałem usunąć tylko po to by ktoś ich nie szukał i nie chciał oddać głosu - dla porządku.

Dzięki, bo korzystam akurat z Twojego ciemnego stylu :slight_smile:

1 polubienie

*42% i nie wiem czego ode mnie oczekujesz? Tego, że odpowiem Ci w imieniu moich znajomych, dlaczego od tamtego czasu nie wchodzą na forum?