Cześć. Z ciekawości - ile posiadanie pamięci (RAM) w Waszym głównym komputerze w domu? Nie ważne jaki system operacyjny, ile macie ‘RAMu’? Tu mała uwaga - jak ktoś ma ‘skrajną’ wartość (np. 12GB), to proszę zaznaczyć 8-12GB.
Pytam się tylko z ciekawości, czy ktoś używa komputerów z dużą ilością RAMu. Blisko dwa lata temu władowałem na płytę maks. ile fabryka (chipset) pozwala (32GB) i mi mało
W10 a na nim:
vCSA 6.7 10GB,
x2 ESX 6.7 16GB,
na ESX matrioszka w postaci małych instacji W7 i Debiana (dynamicznie podbiera z ESXów),
FreeNAS9 4GB (i tak go obciąłem z 8GB),
W2012 jako kontroler domeny (i tak obcięty, bez GUI),
Zmień tą listę bo będziesz miał wyniki nieadekwatne do tego, co ludzie mają w bebechach. 0 GB RAM to nikt nie ma Zazębiają Ci się wielkości pamięci (2-4? 4-8?) To jak mam 4 to gdzie się wpisać? A to duuuża różnica
Może na sztywno - 2, 4, 8, 16 itd. Rozwiązania hybrydowe rzadko się spotyka (np. 6 GB RAM oznacza zajęte 3 sloty na płycie i szynę tylko 64bit, co jak dla mnie mija się z celem, bo czwórka da więcej w dual-u niż te 2GB wpięte osobno).
Poza tym rzadko się tak banki pamięci obsadza.
Zaczął bym “do dwóch GB”, później jak wyżej a na końcu coś w stylu “inna wielkość”. Powodzenia w ankiecie
Taki układ tabeli, jaki jest w tej chwili, pozwala równie dobrze sądzić, że 4 GB ma na tę chwilę 47% użytkowników, a 12 GB ma 32% użytkowników!
PS. Co zresztą jest bardzo prawdopodobne
Teraz bym nie głosował po takich zmianach.
Po co zaczynać od zera? Tych, co nie mają 1 GB, to nie zobaczysz w głosowaniu. Prawie nemożliwe*.
Można śmiało zaczynać od pierwszej pozycji
1GB - 3GB
U mnie starczy na pc i na laptopa. Niestety