Win 7 wyświetla się sam pulpit bez ikon


(Daw1234) #1

Witam, mam problem z win 7 po włączeniu systemu pokazują się ikony po czym nagle znikają i pozostaje sama zablokowana tapeta bez jakichkolwiek ikon i pasków narzędzi. Problem jest o tyle irytujący, że zrobiłem już w trybie awaryjnym przywracanie systemu i pare innych zabiegów i nic nie pomaga. Czy ktoś może z Was spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać. Dziękuje za odpowiedzi.

Dodam jeszcze, że wczoraj czyściłem rejestr ccleanerem i możliwe, że on coś usunął a nie zrobiłem kopii zapasowej :frowning: oraz w procesach nie ma explorer.exe czy to normalne?

Zrobiłem skan eset online scanner i nic nie wykrył


(Pablo79) #2

System jest aktywowany?

Czy pomyślnie przeszedł proces aktywacji?


(Daw1234) #3

System był normalnie zaktywowany ale teraz tego nie mogę sprawdzić czy coś się zmieniło ponieważ w trybie awaryjnym pisze mi Stan jest niedostępny, Identyfikator produktu: niedostępny.


(system) #4

Przeskanuj malwarebytte i sprawdz czy coś znajdzie,jeśli tak to nie usuwaj tego tylko wstaw tez logi

ale najpierw zrób tym skan

http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html

-- Dodane 12.05.2012 (So) 13:22 --

tutaj jeszcze instrukcje jak wykonać logi otl

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741


(Daw1234) #5

wrzuciłem logi tutaj:

http://forum.dobreprogramy.pl/wylaczanie-sie-procesu-explorer-exe-t488275.html

ten malwarbyte dopiero zaczął skanować i juz znalazł 1 obiekt


(system) #6

na sprawdzenie logów to już musisz zaczekac,az się odezwie ktoś znający się jeśli chodzi o logi,

natomiast sprawdz też sobie czy masz zaznaczone(prawa mysz na pulpicie-widok i czy jest zaznaczone pokaż ikony pulpitu)

tylko nic nie zmieniaj


(Daw1234) #7

W trybie awaryjnym wszystko elegancko mam tylko problem jest tego typu, że jak się normalnie loguje to mam samą tapetę nie działa ppm pulpit jako całość jest jakby zablokowany.