witam pytanie jakiegi sysem polecacie jeśli o gry i ogólnie bezpieceństwo windows 10 czy 7??? posiadam 10tkę ale myśle nad 7dką co mi polecicie??? pozdrawiam
Zostać przy 10. Na wydajności zyskasz niewiele albo nic, a tracisz dostęp do DirectX 12, najnowszych sterowników i tak dalej. Windows 10 ciągle jest usprawniany, a na siódemkę wydawane są tylko łatki bezpieczeństwa.
Krótko pisząc Windows 7 to przeszłość.
Ja im dłużej zadaje się z W10 PRO x64 , tym moja irytacja nim narasta .
Źródło większości problemów z Windows 10, 8.1, 8, 7 innymi oraz konkurencyjnymi OS’ami z reguły siedzi przed monitorem. Najpierw user pozwala, by na partycji systemowej powstał burdel, a potem się dziwi, że sypie on niebieskimi ekranami śmierci.
To nie mój przypadek ! Fakty są takie , że to ciągle niedopracowany system , a i działanie wielu programów pozostawia wiele do życzenia .
Ja prócz aktualizacji w systemie nic nie instaluje jest on uruchamiany raz w miesiącu.
A jednak to totalne nic.
Po pierwsze oddziel programy trzecie od systemu operacyjnego. To nie wina Windows, że autor zewnętrznego softu się nie popisał.
Po drugie żaden OS nie jest idealny i nad każdym trwają prace… zarzutem, byłoby gdy Microsoft zaprzestał rozwoju. 10 już jest lata świetlne przed 7, a jej rozwój trwa.
@D35CART35 a co tapeta pulpitu nie odpowiada? Widzę, że trafiłem na typowego malkontenta, który narzeka by narzekać.
Wyraziłem swoją opinie w pierwszym poście, w polemikę nie ma zamiaru wchodzić. Czy wybierze 10 czy 7 nie ziębi mnie , ani nie parzy, nie mam zamiaru przepychać się na argumenty… z mojej strony to tyle w tym temacie. Miłego piątku.
Wyraziłem tylko swoją opinie Windows 10, czego już nie mogę powiedzieć o systemie
Gnu linux.
Chcesz włączyć wsteczny bieg???
Jak napisałem kiedyś w komentarzach Microsoft nie chcę dawać kroków w tył i chcą porzucić W7
jak najszybciej się da.
Windows 10 jest lepszy i ładniejszy… jednak (jeśli jednak chcesz programować w batch) lepsza jest siódemka jednak i tak polecam Windows10 jest… po prostu lepszy
Jaki masz laptop? lub kompa?? Zrób kopię zapasową partycji fabrycznej. Może zainstaluj czystą 10 pozbawioną oprogramowania firm trzecich. Podaj model to sprawdzę Tobie cuś …
ja?
Nein!
No tak, bo jak wiemy Linux jest najlepszy, szczególnie jeśli chodzi o gry i bezproblemowe działanie
Chcesz stabilnego systemu o którym możesz zapomnieć i skupić się na aplikacjach których używasz?
Bierz W7.
Chcesz wk…ych dużych aktualizacji co 6-9 miesięcy, menu start pełnego preinstalowanego śmiecia, resetujących się ustawień (tak, po każdej dużej aktualizacji kilka suwaków się przestawia)
Bierz 10.
ja nie mam jakoś przekonania do 10 … już kilka lat siedzę w 7 -ce
Pytanie powinno brzmieć czy Windows 8.1, czy Windows 10. Windows 7 to historia…
Producenci gier i sterowników (chipsety) też już o nim zapominają. Stabilny to on jest, ale co z tego jak odchodzi powoli do lamusa.
Większość zmian jest mimo wszystko na plus. Windows 7 został wydany w 2009 roku i od tamtej pory nie otrzymał i nie otrzyma żadnych nowych funkcjonalności.
Parę kliknięć i masz usunięte. Wielki problem.
Pytanie z pupy, wszystko zależy od prywatnych preferencji, tak samo od sprzętu czy choćby używanych programów.