Windows 10 czy 7?

witam pytanie jakiegi sysem polecacie jeśli o gry i ogólnie bezpieceństwo windows 10 czy 7??? posiadam 10tkę ale myśle nad 7dką :slight_smile: co mi polecicie??? pozdrawiam

Zostać przy 10. Na wydajności zyskasz niewiele albo nic, a tracisz dostęp do DirectX 12, najnowszych sterowników i tak dalej. Windows 10 ciągle jest usprawniany, a na siódemkę wydawane są tylko łatki bezpieczeństwa.

Krótko pisząc Windows 7 to przeszłość.

5 polubień

Ja im dłużej zadaje się z W10 PRO x64 , tym moja irytacja nim narasta .

3 polubienia

Źródło większości problemów z Windows 10, 8.1, 8, 7 innymi oraz konkurencyjnymi OS’ami z reguły siedzi przed monitorem. Najpierw user pozwala, by na partycji systemowej powstał burdel, a potem się dziwi, że sypie on niebieskimi ekranami śmierci.

1 polubienie

To nie mój przypadek ! Fakty są takie , że to ciągle niedopracowany system , a i działanie wielu programów pozostawia wiele do życzenia .

2 polubienia

Ja prócz aktualizacji w systemie nic nie instaluje jest on uruchamiany raz w miesiącu.
A jednak to totalne nic.

Po pierwsze oddziel programy trzecie od systemu operacyjnego. To nie wina Windows, że autor zewnętrznego softu się nie popisał.
Po drugie żaden OS nie jest idealny i nad każdym trwają prace… zarzutem, byłoby gdy Microsoft zaprzestał rozwoju. 10 już jest lata świetlne przed 7, a jej rozwój trwa.

@D35CART35 a co tapeta pulpitu nie odpowiada? Widzę, że trafiłem na typowego malkontenta, który narzeka by narzekać.
Wyraziłem swoją opinie w pierwszym poście, w polemikę nie ma zamiaru wchodzić. Czy wybierze 10 czy 7 nie ziębi mnie , ani nie parzy, nie mam zamiaru przepychać się na argumenty… z mojej strony to tyle w tym temacie. Miłego piątku.

3 polubienia

Wyraziłem tylko swoją opinie Windows 10, czego już nie mogę powiedzieć o systemie
Gnu linux.

Chcesz włączyć wsteczny bieg???

Jak napisałem kiedyś w komentarzach Microsoft nie chcę dawać kroków w tył i chcą porzucić W7
jak najszybciej się da.

Windows 10 jest lepszy i ładniejszy… jednak (jeśli jednak chcesz programować w batch) lepsza jest siódemka jednak i tak polecam Windows10 jest… po prostu lepszy :grinning:

Jaki masz laptop? lub kompa?? Zrób kopię zapasową partycji fabrycznej. Może zainstaluj czystą 10 pozbawioną oprogramowania firm trzecich. Podaj model to sprawdzę Tobie cuś …:stuck_out_tongue_winking_eye:

ja?

Nein!

No tak, bo jak wiemy Linux jest najlepszy, szczególnie jeśli chodzi o gry i bezproblemowe działanie :laughing:

1 polubienie

Chcesz stabilnego systemu o którym możesz zapomnieć i skupić się na aplikacjach których używasz?
Bierz W7.

Chcesz wk…ych dużych aktualizacji co 6-9 miesięcy, menu start pełnego preinstalowanego śmiecia, resetujących się ustawień (tak, po każdej dużej aktualizacji kilka suwaków się przestawia)
Bierz 10.

2 polubienia

ja nie mam jakoś przekonania do 10 … już kilka lat siedzę w 7 -ce :wink:

2 polubienia

Pytanie powinno brzmieć czy Windows 8.1, czy Windows 10. Windows 7 to historia…

Producenci gier i sterowników (chipsety) też już o nim zapominają. Stabilny to on jest, ale co z tego jak odchodzi powoli do lamusa.

Większość zmian jest mimo wszystko na plus. Windows 7 został wydany w 2009 roku i od tamtej pory nie otrzymał i nie otrzyma żadnych nowych funkcjonalności.

Parę kliknięć i masz usunięte. Wielki problem.

Pytanie z pupy, wszystko zależy od prywatnych preferencji, tak samo od sprzętu czy choćby używanych programów.

1 polubienie