Witam,
chciałem zakutalizować moją 7 do 10. Program narzędziowy https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 nie działa, procenty stoją na 0%. Gdzie mogę z innego źródła pobrać legalnie iso 10?
Działa. Właśnie pobieram. Coś musi być u Ciebie nie tak.
https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10ISO i maskuj się jako XP / Vista / Android / Linux / Mac (Windows 7+ ma wciskany Media Creation Tool).
Działa. Właśnie pobieram. Coś musi być u Ciebie nie tak.
ISO czy plik EXE.
Windows 10 Polski
Łącza będą aktywne przez 24 godziny od momentu utworzenia. Łącza są ważne do: 3/2/2018 11:54:15 AM UTC
ISO. Pobieram obraz na Vivaldi pod Linuksem.
No to widać ma on Windows 7 / 8.1 / 10 (na nim próbuje zdobyć obraz zamiast aplikacji do pobierania iso) i stąd dostaje plik exe a tobie się włącza strona awaryjna MS:
Najnowszy obraz 10 Pro to win10_1709_Polish_x64 ?
Tak, na etapie instalacji można wybrać pro lub home, wersje bez czegoś np. Windows 10 N / S.
Chyba że instalator sam wybierze na podstawie licencji / klucza w BIOS / UEFI.
Dziękuję, coś muszę mieć z zaporą.
Windows Pro/Home/S wraz z N są od teraz w obrazie o nazwie Windows 10.
Zainstaluj sobie dodatek „user agent” ustaw w nim że używasz Linux, wtedy pobierzesz ISO od razu ze strony bez śmiesznych programików.
Strona Microsoftu odczytuje z przeglądarki jakiego systemu używasz i wyświetla różne wersje strony.
Media creation tool pobierze i utworzy nośnik.
Jest to narzędzie Microsoftu.
Dla tych co jeszcze chcą zaktualizować swój system do Windows 10 (dla kumatych i umiejących korzystać z translatora) :
https://www.comss.ru/page.php?id=4966
Osbiście polecam sposób 3 (cпособ 3)
Bierzesz finał, interesującą kompilację, windows 10, polski, architektura x32 lub x64. Oryginalne czyste obrazy.
Po co takie kombinacje i reklamy ruskich stron skoro Media creation tool robi to bez tłumaczenia, prosto i oficjalnie bo jest narzędziem Microsoftu…
Od razu widać, że należysz do tych niekumatych…
Media Creation Tool pobrał u mnie tylko instalator pod moją edycję Windows (w tym wypadku PRO). A potrzebowałem też HOME. Podziękowałem MCT i stawiam na pełny obraz (wchodzą tam pro/pro N, home/home N i jakiś czas chyba S i edukation), ale do edukation nie jestem do końca pewny.
Jak to jest że wypalił mi płytę którą wkładam do napędu i przy instalacji wybieram jaką wersję ma zainstalować?
Aha, bo należy czytać co się wyświetla…
Dobrze że ty jesteś kumaty.
Co nie zmienia faktu, że nie ufam mct ogólnie. Może feralna była pierwsza kompilacja (10240), którą mam gdzieś w płytach, pobrana przez mct i wypalona.
Co bądź ja stawiam na gotowe iso i link do oryginalnych obrazów już podałem. Niegdyś tam skierował mnie jeden technik z amerykańskiego supportu Microsoft, jak poszukiwałem pełnego iso bez modyfikacji.
Strona którą podał @anon25492837 prowadzi do linków bezpośrednich ze strony Microsoft. Nie pochwalam takich podpowiedzi, bo to że teraz prowadzi, nie znaczy że jutro ktoś nie podmieni adresu. Lepiej moim zdaniem sfałszować user agent i pobierać osobiście