W Revo Uninstaller wpisałem „Asus” i mam to:
Chyba to Armoury Crate zawiera. Zaznaczę niepokazywanie i koniec.
W Revo Uninstaller wpisałem „Asus” i mam to:
ja bym tak zrobił.
Kontynuując dyskusję z Windows 11 24H2 wersja finalna już oficjalnie jest na stronach M$:
?? Co ten klucz daje i robi?
Na grupie FB Czarno Biali od Blacka twierdzą, że update wycofano. Serio? Ja wszystko wyczyściłem, nie cofnę do 23h2. Straszą głupotami, czy to prawda?
Ten klucz nie pozwala dezaktywować:
Ukrywa ostrzeżenie, że instalacja aktualizacji jest blokowana przez za stary CPU i/lub TMP (lub nawet jego brak):
Na nieaktywny Secure Boot z czymś przypomniającym MBR na SSD nie pomoże.
Widziałeś ten SS z pewnej grupy? Update wstrzymany?
Mnie tam 24H2 działa, jedynie raz trzeba było usunąć słuchawki BT, bo wykrywało je jako te Hands Free (lagi przy aktywacji wideo i pauzy, „pogłos”).
I oczywiście kolejny raz nie działa panel audio z katalogu CONEXANT (brandowany przez HP), więc wywaliłem cały folder, by nie straszył o awarii obsługi w schowku – na szczęście mnie jest on zbędny (działający może wróci za pół roku w jakimś KB jako „sterownik”).
Oj ludzie
Nie przestaje mnie zdumiewać, że zamiast użyć pierwszego wyniku z wyszukiwania Google, prowadzącego do oficjalnej strony: Windows 11, version 24H2 known issues and notifications | Microsoft Learn
ludzie dalej szukają wiadomości na stronach Mistrzowie Połowu Dorsza na Facebooku, gdzie pocztą pantoflową ktoś powtarza bezrefleksyjnie plotki. Wydawałoby się, że to podejście adekwatne do łańcuszków telefonicznych z końca lat 70-tych. Ale nie. Jakimś cudem 26 lat obecności Google’a na świecie to jeszcze za mało
@blumberplumber na serio jakiś losowy ludek Ci napisał, że aktualizacje wstrzymano i Ty w to uwierzyłeś? Jeszcze 2 sekundy temu sprawdzałem i z oficjalnej strony ciągle można pobrać ISO 24H2 (coś słabo to wycofują)
Parę wątków wyżej pisałeś, że poza jedną grą system chodzi u Ciebie sprawnie… przestań słuchać jakiś losowych ludzi. Ludzie to z założenia debile i większość pisze głupoty wyssane z palca.
Update do wersji 24H2 rzeczywiście wstrzymano ale tylko na wybranym sprzęcie powodującym problemy np: PCty posiadające Intel Smart Sound Technology. Tutaj macie dokładniej opisane:
@kramar99 polecę klasykiem: u mnie działa.
Poza jedną funkcją (nieusuwalne zarezerwowane miejsce (temat poruszałem wyżej) Teraz jak wiem, że pozycja występuje nie tylko u mnie upewniłem się, że to funkcja nie błąd) co jest bardziej kosmetyką niż prawdziwym problemem. Pewnie z czasem Microsoft i to załata.
Jest lepiej niż przed aktualizacją - i to jest wszystko co chcę wiedzieć w tym temacie!
Jak dla mnie jest spora różnica między „Microsoft wstrzymuję łatkę na niektórych konfiguracjach” a „Microsoft wstrzymuję łatkę”
instalacja bez tpm na starym pc
Rufus ogarnie.
I co z tego? To sprawi, że ta grupa stanie się autorytatywnym źródłem danych? Ona nigdy nią nie będzie, nawet gdy będą tam sami geniusze. Nie szuka się wiadomości po krzakach, tylko u źródła.
Ja - jeśli już - to na FB Piszę prawdziwe info tylko…
Co do twojego stwierdzenia, to prawda.
Pewnie chłop chciał - nie pomóc, a odstawić to na bok. Nie ważne, bo jest dobrze…
U mnie 24H2 jeszcze nie jest dostępne (przez Windows Update). Nie będzie, czy cierpliwie czekać? XD
Kolejny raz polecam pierwszy akapit pierwszego wyniku Google:
This new version of Windows has a phased rollout that will begin over the coming weeks, starting with eligible devices running Windows 11, version 22H2 and 23H2 that have the “Get the latest updates as soon as they’re available” set to On