windows 7 to najgorszy szajs i do girer to nie jest stworzone to w ogóle. zainstalowałem z przymusu
dlaczego tak uważasz ??
tak naprawde nic nie wnosi. zainstalowałem dlatego ze na 21,5 calowym monitorze przy full hd nie widac prawie ikonek na xp. zjada wiecej ramu. a był testy i duzo gier chodzi o kilka, kilkanasie procent wolniej. sa wyjątki na korzysć ale oglnie nie jest dobrze. no i dodam te ich ustawienia. wszedzie wszystko po 100 razy sie powtarza tak jest zagmatfane z tymi opcjiami. acha juz wazy parawie 12!
U mnie wszystko dobrze działa i wolę 7 od xp
Po wymianie procka na Q9400 i grafiki na HD6950 przetestowałem XP x64 vs 7 x64 i o dziwo po odpowiedniej konfiguracji to Win 7 wygrywa z XP np: Tomb Raider Underworld czy Alice - Madness Returns chodzą dużo lepiej pod Win 7. Prawdopodobnie winne są tu drivery np: Catalyst pod Win 7 są dużo lepiej zoptymalizowane niż Catalyst pod XP. Ale wszystko zależy od komputera i od odpowiedniego ustawienie systemu.
Tak Win 7 tak samo jak Vista ma jeden minus duży rozmiar folderu Winsxs bo aż 6GB ale po kompresji zajmuje trochę ponad 4GB a co do zużycia ramu ? hm skrojony XP zjadał 250MB z ramu a skrojony Win 7 zjada 390MB z ramu (oczywiście testowane przed uruchomieniem gry) a w dobie 4GB> to naprawdę mało.
Bo WinSxS (Windows Side-by-Side) na Windows 7 zawiera dużo więcej komponentów systemu niż na XP, dla mnie to nie jest dziwne.
Po za tym obecnie mamy dyski po 1TB+ wiec to nie problem (nawet notebooki maja po 500GB) przeznaczyć ~100GB na system i mieć spokój.
Co zrobić żeby Wormsy 3D działały na 32-bitowym Win7 Ultimate?
Pewnie patche stad (zakładka “Pliki związane z grą” na dole): http://www.cdprojekt.pl/game/72/Worms_3D
nie mogę zrozumieć tego ze komputery mają moc obliczeniową wiekszą od konsol nawet 10x razy! a w grach nie ma prawie róznicy! to przez te syfiaste oprogramowanie mikoszitu. normalnie to 9500GT powiniej uciagnąc na maxa na przykład crysisa ale te wszyskie programy zamulają niesamowićie
mam problem z grami typu Stronghold czy jest jakiś program by działało to na Windows 7 x64 czy sa moze jakies programy :?: :?: proszę pomocy :?: próbowałem otwierać też przez tryby zgodności i nic pomocy
Jest Microsoft Application Compatibility Toolkit dzięki niemu np: Motorhead pisany pod Windows 95 działa idealnie pod Windows 7 SP1 x64
RMK_99 a’propos Motorhead’a którego odkopałem i teraz nie zasnę dopóki nie zagram
Udało mi się przy pomocy ACT odpalić Motorhead’a. Próbowałem z zaznaczeniem opcji Win95 albo Win98/ME, w obydwu gra rusza, jednak mam problem z niektórymi kolorami. Nie jest to 256k ale nie jest to 16bitów (a na Win98 oczywiście kolory były jak trzeba). Poza tym zauważyłem problem z dźwiękiem, mianowicie odtwarzane są tylko ścieżki dźwiękowe poszczególnych map, nie ma dźwięku silników. Masz na to jakiś patent? Jakie opcje z listy dodatków kompatybilności zaznaczałeś? Też mam Win7 64bit SP1.