A jaką kartę grafiki masz ? bo na nowych kartach Gothic i Gothic 2 nie działają za dobrze. Ostatnie karty poprawnie współpracujące z Gothic to pierwsza wersja kart GeForce 8800 i Radeon HD1x00.
ja mam GeForce GT 220
Na winodwsie 7 wszystkie gry mi dzialaja ale polecam Windows Xp Lite Mini. Nie oficjalna edycja dla graczy… Gry mi dzialaja kilka razy szybciej niz na 7 albo zwyklym xp
Jak chce ktos linki to pisac na PW tylko ten kto napisze mi widaomosc z prosba o linki musi miec oryginalna wersje windows xp. Tylko wtedy sciagniecie tej mini wersji nie lamie prawa poniewaz nie przynosi to zadnych korzysci materjalnych :-o
Counter-Strike 1.6, Source i Gta4 na Sevenie chodzą bez zarzutu
Witam.
Panowie z tego co czytam w waszych postach, CS 1.6, Warhammer40k: DK i Unreal Tournament 3 powinny mi chodzić bez problemu, niestety tak nie jest… ściągnąłem najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej (ATi Radeon HD 4650, więc chyba daje radę), zainstalowałem DirectX 10, pomimo tego zużycie procesora przy byle Csie wynosi 100%, a w grze mam do 10 fps. Posiadam Win7 Home (oryginał, a co, jak się chwalić to po całości ) i musze niestety dodać, że na laptopie (Hp dv6), DDR3 4gb, Intel Centrino2 Duo 2,25 gHz. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam,
DziadzioR
Ja bym na twoim miejscu sprobowal tego win xp lite mini. Instalka zajmuje 170mb chcesz pisz na pw. Mi na duzo gorszym kompie dziala nawet gta 4 na nim. (7300GT, 2,20ghz, 2gb RAM). Jezeli bardzo ci zalezy na dx10 to z tej stronki mozesz porbrac directx10 na tego xpeka.
http://rapidshare.com/files/88243882/Di … ows_XP.rar
a tu zrodlo i opis tego dxa
http://www.gamedev.pl/news,411.html
Jak chcesz linka do win xp lite mini pisz na pw. (dopisze o nim kilka szczegolow.
Jezeli wolisz sie trzymac windowsa 7 skoro juz masz oryginal to sproboj od nowa wgrac 7 i nie instalowac zadnych sterownikow do grafiki tylko zostawic te co win 7 ma. (Mi pomoglo)
nie wszystkie mi sie w ogóle nie uruchamia need for speed world uruchomiłem ja nic sie nie dzieje
ja bym na waszym miejscu nie używał tych nielegalnych przeróbek xp
typu xp mini itp.
mogą zawierać wirusy
nieświadomie możecie wysyłać spam
jak już chcecie okrajać system to sobie sami go zróbcie nlitem
Jak gry polecacie żeby płynnie działają na Windowsie 7 ???
Bo nie które gry się wyłączają ale te starsze
Polecam Ci Kane And Lynch 2: Dog Days, jeśli lubisz strzelanki z widokiem tpp.
Pierwsza część: Kane and Lynch, również działa znakomicie na Windows 7 i jest o wiele dłuższa od swojej kontynuacji.
Ze starszych również , mogę Ci polecić Frontlines: Fuel of War.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7476
Ta ostatnia, przypomina do bólu Battlefield: Bad Company 2.
Poza tym, cała seria Call of Duty, Medal of honor.
Halo, oraz Halo 2, to również świetne pozycje.
Resident Evil 5, np.
Z wyścigów to np. Burnout Paradise: The Ultimate Box.
A zna ktoś fajne strategie i strzelanki które pójdą na windows 7 ???
władca pierscie bitwa o srodziemie 2
i COD MW 2
Dlaczego mi się stare gry na windows 7 wyłączają lub zawieszają?
bo, musisz ustawiç tryb zgodności prawy od myszy i zgodność i próbujesz po wszystkich
Musisz mieć coś nie tak bo ja mam stare i nowe gry i wszystkie chodzą na Win 7 i to bez trybu kompatybilności.
Oczywiście musisz mieć patche do gier.
mi takie gry nie działały tylko z 2002 roku czy coś
taki bardzo stare
ale niektóre stare działają np. gta 2,gta 3
Co zrobić żeby wszystkie gry działały i się nie zawieszały i nie wyłączały?
nic… po prostu właściwości zgodność i próbujesz z każdą opcją jaka tam bd i tyle…
Mam taki problem posiadam windows 7 home premium edition zainstalowalem Heroes 4 złotą edycję i w właściwościach ustawiłem xp p2 ale kiedy zaczolem grać to gra zajmowała około 3/4 ekranu zmieniałem rozdzielczość w właściwościwościach grafiki dawałem scale full screen ale zawsze po minucie gry obraz rozmazuje sie lub zamienia w kreski bardzo prosze o pomoc
Spróbuj zainstalować nowe stery do grafiki, wyłącz kompozycje pulpitu, może coś pomoże.