Tutaj znajdziecie więcej info na temat Indeksu Wydajności W Windows 7 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … zczegolach
Pozdrawiam
Tutaj znajdziecie więcej info na temat Indeksu Wydajności W Windows 7 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … zczegolach
Pozdrawiam
Procesor : 3,1
RAM : 3,7
Grafika : 2,0
Grafika w grach : 3,0
Dysk : 3,9
Pomimo tak miernych wyników system działa bardzo dobrze (bez antywirusa i zbędnych programów porównywalnie z xp) . Da sie grac nawet w niektore nowsze gry ale na zupelnie minimalnych ustawieniach 8) chociaz chodza zauwazalnie gorzej niz na xp .
U mnie:
Procesor : 4,6
RAM : 3,9
Grafika : 3,3
Grafika w grach : 3,3
Dysk : 5,9
Średnia: 3,3
Sprzęt jak w podpisie.
szczerze jak uruchomiłem to niezbyt przypadł do gustu, troszku się zawiodłem na systemie
Po kilku dniach jestem bardzo zadowolony z nowego windowsa. Nie udało mi się tylko uruchomić mikrofonu co uniemożliwia korzystanie ze skype i jest problemem. Zgłosiłem już do MS, może naprawią.
Acha, przesiadłem się całkowicie na administratora i skasowałem inne konta, bo tylko tu widzi aero a mi się podoba, przesiadka z XP
Dobra robota MS =D>
No nie wiem czy dobra robota, skoro tobie tylko na Adminie działa Aero U mnie Aero działało wszędzie, więc coś jest nie tak.
Ale po wielu przemyśleniach itp. wróciłem jednak do Visty.
Z Aero miałem podobnie - zainstalowana grafa, restart kompa Aero brak :oops: Dograłem biblioteki DirectX i ruszyło =D> Co do mikrofonu to popatrz czy przypadkiem nie jest w ogóle wyłączony w ustawieniach karty dźwiękowej. U mnie mikrofon działa poprawnie (karta dźwiękowa Creative SB Audigy 4).
Pozdrawiam
Na głośnik PPM/urządzenia do nagrywania/mikrofon/PPM/właściwości/poziomy/mikrofon na 100 i zwiększenie wydajności na +30db i nie ma bata, musi działać.
Po tygodniu codziennej, normalnej pracy na Windows 7 Beta Build 7000 moja ocena tego systemu (w skali 6 stopniowej) to mocna 4. Jest bardzo stabilny, przyjemny w codziennej pracy, mniej natarczywy jak Vista (kontrola konta użytkownika). Jeśli chodzi o transfer to przeniesienie pliku 3.48GB pomiędzy dwoma fizycznymi dyskami 120 sekund (Vista do dzisiaj nie transferuje tak szybko).
Instalacja bezproblemowa - sterowniki albo miał w sobie albo poprawnie wykrył i zainstalował z Windows Update (Creative SB Audigy 4, karta TV Hauppauge, kamera internetowa Labtec WebCam Pro).
Pozdrawiam
nie wiem jak u Was ale u mnie okropnie sie zaiwesza IE8, gdyby nie to to system super. Niestety ta przegladarka coraz bardziej mnie denrwuje i chyba wroce na Viste
Moze ktos z Was testowal firefoxa lub inna na windowsie 7 ? jakie opinie >?
Pierwsze co zrobiłem po zainstalowaniu Sevena to było zainstalowanie Firefox’a, nie wiem jak można używać tych pseudo przeglądarek IE 7 i 8. Mi one przypominają Lynx (bardzo prosta, stara linuksowa przeglądarka, wyświetla wyłącznie na treści strony.)
Ja zainstalowałem Opere i Firefox na Windows Seven. Chodziły bez problemu.
jaka wybrac subkskrypcje z tych prezentowanych ?
chrome://adblockplus/content/tip_subscriptions.xul
Według mnie Microsoft dobrze się spisał. Nowy Windows jest ładny, wygodny w obsłudze, prosta instalacja. Mam tylko kłopot z dźwiękiem, bo za żadne siły nie mogę go włączyć - instalowałem już nie wiem ile sterowników i nadal nic. Mam nadzieję że w wersji RC (a już na pewno w wersji finalnej) będzie mi działał. Dodał bym tylko jeszcze opcje ustawienia siły blura (tego rozmazywania za oknami i paskiem startu). No i jeszcze żeby ikona startu jakoś bardziej się odróżniała od reszty ikonek.
No i nie wiem czy tylko u mnie tak jest - gdy uruchomię Windows Live Messengera to zamiast się pokazać w tray’u (obok zegarka) to pokazuje się na pasku jako oddzielny program. Mam nadzieję. że to naprawią.
System dziala sprawnie, mam tylko jeden problem: najechanie na strzałkę panelu sterowania przywiesza system nawet na stylu windows classic. Wie ktos jak umozliwic glassa na virtualboxie?
Ładny, bardzo intuizyjny i przejrzysty, stabilny, przyciagający oko.
Systemik działa u mnie od tygodnia non stop bez wylaczania kompa. Nie bylo zadnych zawiech itd. Wszystko smiga idealnie, tak trzymac:-D
Uwaga poważny błąd w wersji 7000 :!:
Nie wolno usuwać Windows 7 z poziomu XP z Service Pack 3 może to spowodować błąd w tablicy i zróżnicowane pojemności dysków, powstanie nowych partycji o kosmicznych pojemnościach, rzędu setek TB, oraz usuwanie partycji z danymi :!: Jednym akceptowalnym sposobem usunięcia 7 z dysku jest jego całkowite sformatowanie (dysku), bądź usuwanie 7 z poziomu DOS albo płyt Live takich jak UltimateBoot CD, Qparted.
lukasz_xd czyli błąd dotyczy tylko formatowania partycji z Windows 7 z poziomu XP?? Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego to może wystąpić tylko pod Windows XP, a już z poziomu Visty czy płyty z jakimś systemem, który pozwala na zarządzanie dyskiem nie. Tak wynika z tego posta.