U mnie nawet Menedżer zadań się nie uruchamia, a CTRL + ALT + DEL = mielenie dysku i nic, wtedy juz tylko reset
W moim przypadku system chodzi ZNACZNIE SZYBCIEJ niż na Windows Viście.
Jedyne, co mnie drażni to to, że nie działają mi gadżety paska bocznego.
Na koncie gościa lub o ograniczonych uprawnieniach działają, ale na administratora już nie.
Próbowałem je skasować i dodać (windows features on or off) ale to nie pomogło.
Zmień poziom UAC (kontrola konta użytkownika z minimum na przynajmniej pierwszy poziom) - Control Panel -> User Accounts And Family Safety -> User Accounts -> Change User Account Control Settings
Pozdrawiam
niestety nie pomogło…
A zrobiłeś restart?
Ktoś z was miał ocenę indeksu procka na 7.9?
Raczej nie A ty masz ? Pochwal się screenem
Nie, nie mam, w viście mam all na 5.9 heh, znaczy aktualnie mam kartę w naprawie, zamiast jej mam Matorxa 2MB na PCI, więc teraz jest wynik 1.0. Ile na Sevenie będzie to zobacze, bo jak dostałem kartę to już była uszkodzona więc nie zdążyłem na sevena wejść
Ja mam to co w podpisie i mam: W kolejności od góry: 4.5, 4.5, 3.1, 4.9, 3.0
Także tak sobie.
Mój wynik 4.7 4.8 3.5 5.1 2.0
dysk poniżej normy, ale Win7 mnie zaskakuje w działaniu szybkością, bardzo dobrze zarządza jak dla mnie pamięcią RAM - z tego powodu nie odczuwam tak powolnego dysku (mierzone prędkości to od 40-20MB/s).
oczywiście, że tak!
poza tym, gdy instaluje nowy gadżet, wyskakuje błąd.
Problemu nie ma, gdy na koncie dam uprawnienia ograniczone i na koncie gościa.
W takiej formie powinna być wypuszczona Vista w grudniu 2007. Win 7 chodzi tak jak moja Vista 64bit teraz, Do tego wszystkie sterowniki znalazł i zainstalował
U mnie też dobrze chodził, ale powróciłem do Visty A oceny u mnie tak jak w indexie: 7,1; 5,5; 4,9; 4,8; 3,0.
Mi się znudził i siedzę na Viście ;]
Jak 7’ka będzie chodzić przynajmniej tak jak Vista to zapewne wrócę. Chociażby dla przyjemniejszego wyglądu, funkcjonalności okien, rozwiązań z oknem WMP, rozstawienia podglądu miniatur zdjęć i jeszcze paru innych rzeczy.
To co mi się bardzo spodobało to ekspresowa instalacja (chyba) wszystkich sterowników do mojego laptopa za pomocą automatycznej aktualizacji i w ciągu 10 minut od instalacji. Wreszcie czuć ze jest to system operacyjny. Reszta na razie bez wielkich rewolucji, ale jest OK. Drobne problemy z działaniem IE8 np. z pisaniem postów na tym forum.
no to ja nie moge zobaczyć oceny indeksu ponieważ mi się zacina w trakcie po zainstalowanie sterów do karty graficznej
A czemu lepiej niż Vista, przecież juz chodzi lepiej, nie rozumiem czemu tak mówisz.
Robiłes testy? Nie a kolega robił i wyszło mu ze albo nie ma róznicy albo vista działa lepiej.
Wiec może najpierw sam sprawdz czy to rzeczywiście prawda czy jak zwykle chamski marketing.
a to wyniki kolegi miet-a:
Może dasz kilka przykładów Nie wymieniaj nowych funkcjonalności i interface’u.
Ponadto na każdej maszynie będzie zapewne inaczej, aczkolwiek pisałem w innych postach, ze u mnie ma Bartonie2500 ::: 1,5GB RAM ::: GF6600 Win7 zachowywał się lepiej a przynajmniej nie gorzej od Visty.
Do wyników indeksu wydajności, trzeba mieć jednak dystans bo inaczej jest to klasyfikowane w Viście a inaczej w Win7.