Windows 7 build 7000 - wasze opinie

U mnie nawet Menedżer zadań się nie uruchamia, a CTRL + ALT + DEL = mielenie dysku i nic, wtedy juz tylko reset

W moim przypadku system chodzi ZNACZNIE SZYBCIEJ niż na Windows Viście.

Jedyne, co mnie drażni to to, że nie działają mi gadżety paska bocznego.

Na koncie gościa lub o ograniczonych uprawnieniach działają, ale na administratora już nie.

Próbowałem je skasować i dodać (windows features on or off) ale to nie pomogło.

Zmień poziom UAC (kontrola konta użytkownika z minimum na przynajmniej pierwszy poziom) - Control Panel -> User Accounts And Family Safety -> User Accounts -> Change User Account Control Settings

Pozdrawiam

niestety nie pomogło…

A zrobiłeś restart?

Ktoś z was miał ocenę indeksu procka na 7.9?

Raczej nie :stuck_out_tongue: A ty masz ? Pochwal się screenem :slight_smile:

Nie, nie mam, w viście mam all na 5.9 heh, znaczy aktualnie mam kartę w naprawie, zamiast jej mam Matorxa 2MB :smiley: na PCI, więc teraz jest wynik 1.0. Ile na Sevenie będzie to zobacze, bo jak dostałem kartę to już była uszkodzona więc nie zdążyłem na sevena wejść :smiley:

Ja mam to co w podpisie i mam: W kolejności od góry: 4.5, 4.5, 3.1, 4.9, 3.0

Także tak sobie.

Mój wynik 4.7 4.8 3.5 5.1 2.0

dysk poniżej normy, ale Win7 mnie zaskakuje w działaniu szybkością, bardzo dobrze zarządza jak dla mnie pamięcią RAM - z tego powodu nie odczuwam tak powolnego dysku (mierzone prędkości to od 40-20MB/s).

oczywiście, że tak!

poza tym, gdy instaluje nowy gadżet, wyskakuje błąd.

Problemu nie ma, gdy na koncie dam uprawnienia ograniczone i na koncie gościa.

W takiej formie powinna być wypuszczona Vista w grudniu 2007. Win 7 chodzi tak jak moja Vista 64bit teraz, Do tego wszystkie sterowniki znalazł i zainstalował

U mnie też dobrze chodził, ale powróciłem do Visty :smiley: A oceny u mnie tak jak w indexie: 7,1; 5,5; 4,9; 4,8; 3,0.

Mi się znudził i siedzę na Viście ;]

Jak 7’ka będzie chodzić przynajmniej tak jak Vista to zapewne wrócę. Chociażby dla przyjemniejszego wyglądu, funkcjonalności okien, rozwiązań z oknem WMP, rozstawienia podglądu miniatur zdjęć i jeszcze paru innych rzeczy.

To co mi się bardzo spodobało to ekspresowa instalacja (chyba) wszystkich sterowników do mojego laptopa za pomocą automatycznej aktualizacji i w ciągu 10 minut od instalacji. Wreszcie czuć ze jest to system operacyjny. Reszta na razie bez wielkich rewolucji, ale jest OK. Drobne problemy z działaniem IE8 np. z pisaniem postów na tym forum.

no to ja nie moge zobaczyć oceny indeksu ponieważ mi się zacina w trakcie po zainstalowanie sterów do karty graficznej

A czemu lepiej niż Vista, przecież juz chodzi lepiej, nie rozumiem czemu tak mówisz.

Robiłes testy? Nie a kolega robił i wyszło mu ze albo nie ma róznicy albo vista działa lepiej.

Wiec może najpierw sam sprawdz czy to rzeczywiście prawda czy jak zwykle chamski marketing.

a to wyniki kolegi miet-a:

Może dasz kilka przykładów :stuck_out_tongue: Nie wymieniaj nowych funkcjonalności i interface’u.

Ponadto na każdej maszynie będzie zapewne inaczej, aczkolwiek pisałem w innych postach, ze u mnie ma Bartonie2500 ::: 1,5GB RAM ::: GF6600 Win7 zachowywał się lepiej a przynajmniej nie gorzej od Visty.

Do wyników indeksu wydajności, trzeba mieć jednak dystans bo inaczej jest to klasyfikowane w Viście a inaczej w Win7.