Jaki windows jest szybszy i wydajniejszy w grach (Steam)
Windows 7 czy windows 8.1, większość ludzi twierdzi że 8 nie nadaje się do gier bo 7 jest do tego stworzony, jak to jest ?
Jaki windows jest szybszy i wydajniejszy w grach (Steam)
Windows 7 czy windows 8.1, większość ludzi twierdzi że 8 nie nadaje się do gier bo 7 jest do tego stworzony, jak to jest ?
Jeśli miałbym cokolwiek stwierdzić potrzebna jest mi specyfikacja komputera.
Przepraszam.
INTEL CELERON CPU G550
2,60 GHZ 2,60GHZ 2 rdzenie
4GB ram
Dysk 750GB SATA
Grafika GeForce GT610 1GB
Zasilacz jakiś 400 w firmówka raczej dobry…
Płyta główna H61M-P20 (G3)
Witaj ponownie garguleczkowaty. Windows 8.1 ma potwierdzony zysk wydajnościowy w grach przy porównywaniu go do Windows 7.
I tak jak mówiłem poprzednio, ten zasilacz może spalić ci cały komputer, no chyba że jest to markowy zasilacz (bez jego nazwy nic się nie dowiemy).
To co sądzę o twojej karcie graficznej już znasz…
Procesor mocny nie jest, również RAM nie grzeszy wielkością. Lepszy do gier jest Windows 8.1
To który jest wg ciebie lepszy 8 czy 8.1?
Bez znaczenia, o ile będzie lepszy, o 2% ?
Oczywiście, że tak. Windowsa 8 już się nie instaluje, bo na “poprawkowego” następce 8.1. Nie ma jakichkolwiek przesłanek, żeby zwykły użytkownik wybierał system starszy niż 8.1. Kafle? 1 minuta i system wyglądem przypomina 7.
w miare nowy sprzet wiec 8.1 bedzie radził sb lepiej:) co do zasilacza 300 wat dobry nawet uciągnie taki zestaw bez problemu wiec zasilaczem nie ma co się martwić.
no chyba że to jakiś smieszny modecom itp. gry które mogą sb wymagać sporo ramu mogą działać lepiej minimalnie bo z tego co zauważyłem windows 8 jakoś lepiej zarządza pamiecią ram i plikiem stronicowania.
Nie gniewaj sie ale to jest komputer do Worda i internetu co najwyżej. Z gier to chyba jakaś z 2005 roku będzie na nim chodzić dobrze. Możesz sobie na nim zainstalować co chcesz, nawet Windows 10. I tak Ci nic nie pomoże do tej karty graficznej. Ja bym zainstalował Win 7 32 bit w wersji Home. I to tyle.
zasilacz to seasonic g450
@darek widze ze sie znasz… 32 bit obsluguje do 3 gb ram…
far cry 4 na najnizszych jakos dziala a jest nowa gra
cs go nie wymaga wiele a tylko na tej grze mi zalezy i zadnej innej.
Kilka procent w jedną lub drugą stronę. Kolosalna różnica.
Przesłanką może być brak uwielbienia dla schizofrenicznego interfejsu, oraz brak poważniejszych zmian względem Seven.
32 bit obsługuje 3,5 GB. Ale nie o to tu chodzi. Masz za słaby procesor i kartę pod 64 bity. Po prostu nie na sensu ładować 64 bit a pamięci też nie warto dokładać. Far Cry 4 ma niskie wymagania ale są problemy z ta grą na Windows 8 albo 8.1. Poczytaj sobie na necie. Ja bym władował 7 bezwarunkowo a jak nie masz zamiaru dokładać pamięci to 32 bit. Takie jest moje zdanie.
Nie ma za słabego procesora na Windows x64, nie wypisuj głupot. Te systemy (Vista SP2, Seven, 8.1) spokojnie działają na starych Pentium Dual Core i Athlonach 64 x2.
Sens z przesiadki będzie owocował obsługą całych 4 GB RAM. W kwestii marnej wydajności GT 610 nic się nie zmieni.
Po 5 tematach w szóstym w końcu otrzymuję informację o zasilaczu. A więc: zasilacz jest w porządku.
Tyle razy ci mówiono że twoja karta się do gier nie nadaje. Poszukaj sobie na allegro karty “9800 GTX” i kup. Można ją dostać za grosze (w tej samej cenie co GT 610) a oferuje znacznie lepszą wydajność niż to co masz (w przybliżeniu jest 3 razy szybsza od twojego GT 610).
Szybsza to ona jest, ale bardzo awaryjna, jak wszystkie wyższe modele z serii 8000 i 9000. Już lepiej rozejrzeć się za używanym HD 5670.
Na tą chwilę nie posiadam wolnych środków na zakup, dlatego tak usilnie szukam systemu który wyciśnie z tego co mam ile się da, zwłaszcza że zależy mi na przeglądaniu sieci i jednej gry (cs go) nic po za tym.
Mam okazje odkupić Windows 8 Enterprise za grosze od kolegi, który miał go na firmę…
Czy opłaca się go brać i instalować ?
Nie stać mnie na nówkę 8.1 ze sklepu, a piratów nie preferuje.
Jeśli nie masz wolnych środków, to siedź na tym co masz. Czy może wcale nie masz systemu na tym zestawie?
Oryginalnego nie, dlatego pytam bo mogę mieć Windows 8 enterprise za grosze. Legalny co najważniejsze.
Jeżeli możesz mieć 8’kę za grosze, to co tu się zastanawiać? Ja bym brał. O ile się nie mylę, to możesz go bezpłatnie zaktualizowac do 8.1 (niech mnie ktoś poprawi jeżeli źle mówię). Darmowy upgrade do 10 nie wchodzi w grę z tego co wyczytałem http://redmondmag.com/blogs/the-schwartz-report/2015/01/enterprise-editions-not-free.aspx