VLC Media Player nie strumieniuje filmów z YouTube’a, nic nie dzieje się po wklejeniu linku w przypadku Windowsa, jak i Androida. Na Androidzie raz udało mi się odtworzyć film, ale nie więcej.
Na Androidzie na dwóch systemach sprawdzałem, w różnych wersjach i efekt ten sam.
Czy problem znany jest twórcom VLC? Jakieś rady, jak rozwiązać problem?
Sprawdź czy nie oglądasz filmów z restrykcjami wiekowymi, tam niby co chwilę YouTube robi jakieś hocki-klocki z “DRM” i niby nie można znaleźć pliku w domenie googlevideo.com/videoplayback
.
Potem czy nie ma aktualizacji apek lub wersji beta z poprawionym wsparciem YouTube kolejny raz.
Niby można zobaczyć czy najnowsze youtube-dl.org problematyczne pliki filmowe namierza do pobrania (nie namierzy ani nikt nie wymyśli co za parametry dokleić to pewnie i VLC nie ma szans na odtworzenie).
Sprawdziłem, nie oglądam. Żaden losowy film nie odtwarza się.
Czy to jest wersją beta? https://nightlies.videolan.org/ To zaraz bym sprawdził.
To są wydania mniej stabilne niż beta ale można sprawdzić czy do nich wrzucono jakieś kolejne poprawki na wsparcie YouTube (np. ogarniają wymuszone używanie MP4 z racji problemów z np. “VP9”).
Nightly ~> Beta ~> RC ~> stabilne
Niby by wychodziło że oni z nocnych przechodzą na stabilne i chyba wewnętrznie robią wersje Beta/RC.
Przy okazji może zobaczysz czy wersja 4 ma nowy interfejs lub on jest publicznie “zablokowany” dalej.
Niby VLC ma wbudowaną konsolę błędów, może tam się zapisuje info na czym się wywala.