Windows XP nie wykrywa pendrive

Podłączyłam z tyłu i to samo - czyli nic :frowning:

A może ja nie mam zainstalowanej obsługi usb 2.0 na kompie ? o ile coś takiego wogóle jest , bo telefon ,mp3 mogą byc chyba i pod usb 1.0 podlączone i działaja , możliwe to ?

Może zainstaluj jeszcze raz sterowniki do płyty głównej? Spróbuj z najnowszymi ze strony producenta.

Myślę, że te które są na dołączonej płycie CD powinny wystarczyć. Faktycznie, cała ta historia wygląda jakby nie było w ogóle wgranych sterowników odpowiedzialnych za USB HUBs.

Czyli mam z cd zainstalować wszystkie sterowniki czy tylko te wybrane odpowiedzialne za usb ? No bo przecież sterowniki musiały byc instalowane z płyty !

Najlepiej wszystkie. Teraz tak są płytki ze sterownikami konstruowane, że klikniesz jeden przyciski i wszystko się zainstaluje. Nie to co kiedyś było :wink:

No ok , na płytce znalazłam sterowniki odpowiedzialne za usb 2.0 , teraz tym kreatorem kombinuje

Uruchamiasz płytkę, pokazuje się ekran powitalny, wciskasz przycisk zazwyczaj to jest “lunch install” i wszystko się ładnie instaluje.

Można też zrobić tak jak cosik_ktosik radzi.

Ja bym wyrzucił wszystkie i ściągnąłbym najnowsze ze strony producenta. Zwłaszcza te od chipsetu.

ale tu mi sie pokazuje kontroler magistrali szeregowej usb no i nie instaluje , ratuuunkuuuu

u mnie pokazuje XPRESS Instal

No to nic nie dało , nadal kreator nie znajduje odpowiedniego oprogramowania , chyba ta płyta główna jest do d… :frowning:

Ściągne z netu te od chipsetu , tak ?

Moim zdaniem, tak.

wiecie co , teraz nawet telefon mi nie działa pod usb

tego to juz za wiele

U mnie bywa tak, że jak podłącze coś do karty rozszerzeń usb (np. podczerwień, mp4) czasami chodzi, a czasem nie. Wpinam wtedy kabel usb bezpośrednio do płyty głównej. Zazwyczaj działa, ale jeżeli jeszcze nie pójdzie to resetuje kompa i wszystko spoko :smiley:

Zresetowałam kompa i telefon nadal nie działa pod usb :frowning:

Co sie znowu stało ?

Zainstalowałam sterowniki od chipsetu z netu i to tez nic nie dało ?

Sa jakies konkretne sterowniki w necie do płyty głownej odpowiedzialne za prawidłowe działanie usb ?

Ale przeciez działało wiec co sie mogło stac ?? !!

#-o

Jaką Masz płytę główną (model)?

Płyta gigabyte GA-945P-S3

jestem juz załamana na maksa, chociaz reszta działała a teraz mi wogóle usb nie bedzie działac ? chlip :frowning: