Windows Xp sie nie załadował :/

Witam , instalowałem dzisiaj windowsa xp z 10 razy i dalej tak samo ! za 3-4 razami gdy sie uruchomi ponownie jest wrzystko ok , później sie wrzystko wali przy łądowaniu windowsa pasek idzie z 15 razy ! a takto nie całe 4 i po załadowaniu jest czarne tło i nic więcej , zostawilem kompa na godzine i dalej czarne tło :confused: jak mówilem przeinstalowywałęm windowsa z 10 razy i tak samo ;( nie wiem co sie dzieje i co mam robisz , a mam jeszcze pytanie czy jakbym zainstalował inny system np Viste lub 7 to by sie normalnie uruchamiał ?? pozdro

Konfiguracja kompa:

PROCESOR: AMD ATHLON 64 X2 5000+ ( 2x 2.63Ghz)

PlYta głowna : GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AMD 740G AM2 AM3 (984169583) - Aukcje internetowe Allegro

Ram: 1024mb - goodram , 512mb goodram razem 1,5gb

Dysk - Sata 160Gb WD

DVD-RW - LG - mozna nagrywac obrazy - Sata

Dvd-rw lg - ata

być może problem z dyskiem

Przeinstaluj system,jak będzie to samo to wtedy będziem dumać.

hahahahahaha =D> =D> =D>

Podaj screen ze smartem dysku.

Możliwe że karta graficzna jest uszkodzona, dobrze by było sprawdzić na jakieś zewnętrznej.

A sorki ,przeoczyłem :D.

Nic nie mówisz o grafice… być może to ona jest winna…

Zobacz jakiegoś dowolnego linuksa wypal na płycie i zobacz czy się zainstaluje.Może jakiś problem sprzętowy.

karta grafiki napewno nie bo jest zintegrowana ( taka sie chyba nie psuje xD - prosze się nie smiac :> ) ale gdzies czytałem że mogą byc uszkodzone sektory noto powiedziałem to bratu a on mi doradził żebym włożył dysk do drugiego komputera i dać właściwości / Narzedzia / Ta opcja sprawdzi wolumin w poszukiwaniu błedu i zaznaczyłem żeby naprawic uszkodzone sektory :slight_smile: i mi sie wydaje że to zadziała i mam jeszcze deac defragmentracje dysku juz to sie chwilke czasu robi ale mysle ze to zadziała :))

Poczytaj ten temat naprawa-przy-uzyciu-klawisza-t390520.html

Jedyne co się nie psuje to AK47, integra może paść.

W HD Tune lepiej zrób test zakładka Error Scan (tryb pełny nie szybki), i wklej zawartość Health na forum.

kurde nie da sie skopiowac … wrzystko jest ok oprocz jednego ! to przepisze -

Current,Worst,Threshold,Data,STatus

(05) Reallocated Cector Count 105 105 140 758 Failed

i to jest chyba twój problem ponieważ ten wpis wskazuje na błedy zapisu i odczytu. możesz wykonać całkowite zerowanie według instrukcji powinno pomóc http://forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=22&t=665&p

Sam prog ma w sobie opcje robienia screenów, zobacz wyżej symbol dyskietki.

Badsectory jak już, przy tej ilości to soft raczej nie pomoże niby można spróbować, ale jak ma gwar to niech wraca do sklepu. Podałbyś jeszcze jaki masz zasilacz firma/model.

jakis chiński xd Mode-Com FELL 350watt zrobiłem tak jak brat mi kazał i od wczoraj wieczorem do dziś nie ma żadnych problemow !!