Wojsko. Służba zastępcza. Ogólne unikanie

no to napisze jeszcze raz, drukowanymi… :slight_smile:

jesli chcesz isc na studia, to zapisujesz sie w czerwcu/lipcu na cywina uczzelnie i zostawiasz oryginal swiadectwa(mozesz kopie, jesli wybierasz wiecej uczelni) i dostajesz pismo, ze jestes kandydatem i egzaminy masz dnia tego i tego… bleble,

to pismo jest wyrazem twojej checi kontynuowania nauki i to zwalnia z obowiazku sluzby- czasowo,

jesli chcesz to zrobic we wrzesniu, to bedzie juz za pozno- wojsko ma problem z poborem i kadra, wiec logicznym jest, ze chca powolac jak najwiecej ludzi ze srednim wyksztalceniem- mlotkow to nawet oni nie potrzebuja :stuck_out_tongue:

oki teraz rozumiem :slight_smile:

A co jesli pracuje, interesuje ich to? Bo niezabardzo mi sie usmiecha ja stracić ;\ Biorac pod uwage, ze takowej moge juz nieznalesc ;\ A oni wypna swoje 4 litery by mi takowa załatwić ;\

Coś apropo :wink:

tu nic nie zrobisz… sam pracowalem dla tpsa(mozliwosc odrobienia woja w zakladzie pracy) a i tak chcieli mnie do sluzby :slight_smile:

a’propos, jedyny zywyciel rodziny i rolnik, tez nie pomagali

Fak niechce isc, bo wojsko to strata czasu, niemowiac jak czlowiekowi siada psychika ;\

A jesli zglosze sie na wezwanei moge ubiegac sie o jakas sluzbe zastepcza, i jak z ta sluzba jest? 9 miechow robie gdzie indziej, czy np. jest opcja ze bede pracowal tam gdzie robie, i odrabial zastepcza gdzie indziej?

ja bylem na komisji pare lat temu ale mi nikt gaci zdejmowac nie kazal

:: MARIO :: poczytaj tutaj

u mnie w Toruniu też takich metod już się nie stosuje ale moi rówieśnicy z okolic Bydgoszczy mają przykre wspomnienia związane z komisją poborową :oops:

dlatego sądzę że to zależy od tego na jakich lekarzy trafisz albo może od tego czy mieszkasz na wiosce czy w mieście :smiley:

Noto chyba pójde odbębnić te 9 miechów ;\

Dziwna komisja, jakto nie było wizyty za parawanikiem ? :stuck_out_tongue:

Witam otóż wpadł do mnie dziś listonosz i miał list polecony z wku, nie odebrałem go a on zostawił mi kartke ze list nie został odebrany, czy teraz będą przychodzić następne aż ktos odbierze czy jak? Skończyłem technikum i po wynikach z matury będę starał sie dostać na jakąś uczelnie. O co chodzi z tym poleconym?

Idz odebrać z poczty to się dowiesz.

W WKU powiesz że chcesz studiować i do pażdziernika dadzą ci spokój.

Trepy może by się nabrały na tą bajkę ale 30 lat temu :stuck_out_tongue:

Ta historyjka ma dłuższą brode od pasa startowego na lotnisku

I tak was wojsko nie ominie, a bez odbytej służby znalezienie pracy będzie utrudnione.

Ja póki co jestem w 2 klasie LO i ostatnio nam wychowawca(fan militariów i historii) puścił kilka odcinków serialu o wojsku polskim(co kiedyś na TVP2 lecialo).

Do kawalerii wstąpić chciałem…

Po studiach odbywa się 6 miesięczną służbę…

Złączono Posta : 22.06.2007 (Pią) 20:31

Ten film to była taka motywacja do nauki…

Złączono Posta : 22.06.2007 (Pią) 20:38

Chociaż jeszcze za rządów PiS mają zlikwidować powszechną służbę wojskową i wprowadzić wojsko zawodowe.

Pewnie to była “Kawaleria powietrzna” :slight_smile: oglądałem

'“To jest moja prawa ręka. to jest moja lewa ręka”

Najlepszy sposób to zrobić sobie tatuaż na głowie lub jajach ;p wtedy powiedzą ze jesteś skłonny do samo okaleczania i cię nie wezmą…;]

I bez wojska można zrobić kat. C za free :slight_smile: wystarczy pójść do urzędu pracy i wyrazić chęć przeszkolenia i urząd pracy Ci funduje kurs na kat. C+E, zwłaszcz, że w dzisiejszej gazecie czytałem iż urzędy pracy dostały z ministerstwa na ten cel 6mln złotych i urzędy pracy boją się, że ni zdarzą do końca roku wydać tych pieniędzy, za które mają być opłacane szkolenia :slight_smile:

Pozdrawiam!

6 mln złotych ?

To nie wystarczy dla wielu.

Kurs na kategorię C kosztuje 2,000 zł. Jeżeli otrzymali 6 mln zł., to wystarczy zaledwie dla 3000 osób.

Zapomniałem dodać, że 6mln złotych na województwo :slight_smile: dlatego urzędy boją się, że nie wydadzą tych pieniędzy do końca roku :slight_smile:

Pozdrawiam!