jesli chcesz isc na studia, to zapisujesz sie w czerwcu/lipcu na cywina uczzelnie i zostawiasz oryginal swiadectwa(mozesz kopie, jesli wybierasz wiecej uczelni) i dostajesz pismo, ze jestes kandydatem i egzaminy masz dnia tego i tego… bleble,
to pismo jest wyrazem twojej checi kontynuowania nauki i to zwalnia z obowiazku sluzby- czasowo,
jesli chcesz to zrobic we wrzesniu, to bedzie juz za pozno- wojsko ma problem z poborem i kadra, wiec logicznym jest, ze chca powolac jak najwiecej ludzi ze srednim wyksztalceniem- mlotkow to nawet oni nie potrzebuja
A co jesli pracuje, interesuje ich to? Bo niezabardzo mi sie usmiecha ja stracić ;\ Biorac pod uwage, ze takowej moge juz nieznalesc ;\ A oni wypna swoje 4 litery by mi takowa załatwić ;\
Fak niechce isc, bo wojsko to strata czasu, niemowiac jak czlowiekowi siada psychika ;\
A jesli zglosze sie na wezwanei moge ubiegac sie o jakas sluzbe zastepcza, i jak z ta sluzba jest? 9 miechow robie gdzie indziej, czy np. jest opcja ze bede pracowal tam gdzie robie, i odrabial zastepcza gdzie indziej?
u mnie w Toruniu też takich metod już się nie stosuje ale moi rówieśnicy z okolic Bydgoszczy mają przykre wspomnienia związane z komisją poborową :oops:
dlatego sądzę że to zależy od tego na jakich lekarzy trafisz albo może od tego czy mieszkasz na wiosce czy w mieście
Witam otóż wpadł do mnie dziś listonosz i miał list polecony z wku, nie odebrałem go a on zostawił mi kartke ze list nie został odebrany, czy teraz będą przychodzić następne aż ktos odbierze czy jak? Skończyłem technikum i po wynikach z matury będę starał sie dostać na jakąś uczelnie. O co chodzi z tym poleconym?
I tak was wojsko nie ominie, a bez odbytej służby znalezienie pracy będzie utrudnione.
Ja póki co jestem w 2 klasie LO i ostatnio nam wychowawca(fan militariów i historii) puścił kilka odcinków serialu o wojsku polskim(co kiedyś na TVP2 lecialo).
Do kawalerii wstąpić chciałem…
Po studiach odbywa się 6 miesięczną służbę…
Złączono Posta: 22.06.2007 (Pią) 20:31
Ten film to była taka motywacja do nauki…
Złączono Posta: 22.06.2007 (Pią) 20:38
Chociaż jeszcze za rządów PiS mają zlikwidować powszechną służbę wojskową i wprowadzić wojsko zawodowe.
I bez wojska można zrobić kat. C za free wystarczy pójść do urzędu pracy i wyrazić chęć przeszkolenia i urząd pracy Ci funduje kurs na kat. C+E, zwłaszcz, że w dzisiejszej gazecie czytałem iż urzędy pracy dostały z ministerstwa na ten cel 6mln złotych i urzędy pracy boją się, że ni zdarzą do końca roku wydać tych pieniędzy, za które mają być opłacane szkolenia