Problem ten dręczy zarówno mnie, jak i innych użytkowników Vortalu oraz forum. Przez ostatnie kilka - kilkanaście dni można zaobserwować znaczne “zmulenie” vortalu oraz forum (głównie chodzi o vortal) w godzinach wieczornych.
Moje pytanie wiąże się z tym: Dlaczego tak jest. Dzieje się to dopiero od jakiegoś czasu, czym to jest spowodowane?
Strony, które prawdopodobnie leżą na tym samym serwerze, (tj. Infojama, CentrumXP) działają bezproblemowo.
Sądzę, że nie. I na Neostradzie 640, i na łączu kablowym 256kbit/s zauważyłem podobne objawy. Poza tym, jak słusznie zauważył mztswk , był podobny temat w którym to Krogulec dopatrywał się powodów “mulenia” Vortalu.
No ale wiesz Boczi, że to o czym napominał Krogulec - dotyczyło “tych ekstremalnych sytuacji”, kiedy i Vortal i Forum - były totalnie sparaliżowane przez ataki dosowe… i na przestrzeni historii tej strony, było kilkanaście takich przypadków!
I ja wtedy też nie wchodziłam… albo wchodziłam z total opóźnieniem…
Poza tym, faktem jest - nie mam żadnych odgórnych narzuceń łącza… i jadę na najwyżej mozliwych parametrach, więc i może jest mi łatwiej! :lol:
Forum i Vortal są na innych serwerach (wiadomości te mam z pierwszej ręki czyli od Liska). Co nie zmienia faktu że w okolicah 20.30 do 22.30 forum faktycznie zmula.
Nie wiem czemu ale to chyba dobrze u mnie jest wszystko Ok a mam łącze 256Kbps… Może czasem jest troszkę gorzej szczególnie około 16-18 ale nie zamula aż tak bardzo - możliwe nawet bardzo iż to nie wina servów na, których są Vortal i Forum tylko waszych sieci ( wiem większość ma neo-sre-sradę )(SORKA) ponieważ jak to zwykle bywa o tych godzinach net wre całą parą… Dopóki nie padnie I to jest możliwie najprawdziwszym powodem zamulania… NARQAS FOR ALL
dobrze zrobileś bo zaiste wieczorem forum jest zupełnie nie dostępne…
do Waterproof mam Neo128 i jakieś dwa tygodnie temu Vortal i forum hulały jednakowo :lol: ale od jakiś 12-10 dni stopniowo wieczorem jest co raz gorzej… prowadziliśmy z boczim dyskusje na ten temat na tlenie i boczi w końcu założył topic
widać też, że jest to problem nie dwóch czy trzech osób, ale wielu i dobrze byłoby aby ktoś spróbował coś wyjaśnić